Chtěla bych dítě

Anonymní
29.2.20 17:50

Chtěla bych dítě

Potřebuji se jen vyzpovídat ale možná to je jen ptákovina. Je mi skoro 19. A jak všude vidím ty mladé maminky tak uvažuji o miminku.
Bojim se toho ze třeba ve 24 na to pro všechny už budu stará. Protoze všichni si ho dělají teď asi proto sby nemuseli makat nebo nevím ten důvod.
Co si myslíte o tom když má někdo dítě od 15-20 let? :zed:
Prosim anonym :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2347
29.2.20 17:53

Ahoj. Mě je 27 a ani v tomto věku nemám pocit, že je pozdě, když nemám ještě dítě. Máš vše před sebou. A hlavně k tomu potřebuješ toho pravého chlapa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.2.20 17:56

Já jsem chtěla miminko od dvaceti. Nakonec jsem ho měla v 27. Na jednu stranu jsem ráda, že jsem počkala (dodělala jsem školu, našla jsem si nové kamarády, mám pracovní zkušenost, cestovala jsem…), na druhou stranu si říkám, že už jsem třeba mohla mít touto dobou prvňáčka.. že by to taky bylo super. Taky bych možná před těmi (třeba pěti) lety měla víc energie, kdo ví. Ale pořád si přijdu jako relativně mladá máma a užívám si to. Myslím, že obě varianty mají něco do sebe. Ale základ je samozřejmě mít partnera, kterým jsi si jistá, který dítě taky chce a být zabezpečená. Pokud tohle všechno máš a nebudou ti chybět mladá bezdětná léta, klidně bych do toho šla. Za pár let děti odrostou a ty budeš pořád mladá a budeš moct dohnat, co jsi s dětma nemohla. Jo a ještě jedna věc, když jsem začala chtít miminko, nikdy ta touha už neodešla. Takže celých těch sedm let jsem na to v podstatě čekala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
29.2.20 17:57

Neblázni ;) život ti teď v 18 začíná, skýtá spoustu krásných možností, studium, cestování.. ty máš na vážno partnera a vlastní bydlení, že máš takové myšlenky?? já také toužila z více důvodů velmi brzo po dítěti (od 20), ale to už je skoro čtvrstoletí a tehdy to fakt byl běžný věk,
dnes už se maminka kolem 20 skoro nevidí (až na etnikum), tak to nech ještě chvíli u ledu..
pokud máš práci, dostudováno, bydlení a cítíš extrémní potřebu se o někoho nutně starat, kup si zvířátko ;) na pár let to pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
29.2.20 17:59

Ha, ha, ve 24 letech budeš pořád pod národním průměrem na první dítě - který je snad 30 let. Upíchnout si dítě jenom kvůli tomu, že to vidíš kolem sebe není moc dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3909
29.2.20 18:08

Já si myslím, že nejdřív je třeba si vyřešit to jestli máš kde bydlet a z čeho žít a nespoléhat přitom na rodiče a nebo stát.
Za druhé, ve 24 jsi furt dost mladá.
Za třetí, pokud do toho chceš jít jenom kvůli ostatním, tak by ses měla nejdřív vzpamatovat. Taky jsem měla ve 23 stavy, kdy kolem mě všichni těhotněli a já z toho magořila a málem si to dítě taky pořídila. Díky bohu jsem si nějak zachránila zdravý rozum a ještě chvíli počkala. Je mi 28, mám první dítě a nepřijdu si vůbec stará. Pro okolí je to úplně normální věk. A hlavně jsem až teď byla připravená do toho jít.

Mladé maminy jsou podle mě super, mají k dětem blíž, nebývají přehnaně ochranitelské a přecitlivělé na kdeco. Ale je třeba přemýšlet i o té praktické stránce věci. Ženské které si pořídily děti v 18, aby nemusely pracovat a nebo prostě nevěděly co se sebou a teď parazitují na rodičích a žijí z dávek, to mi přijde jako vrchol sobeckosti a hlouposti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.2.20 18:15

Ahoj, já bych řekla, že ten správný čas poznáš ty sama na sobě nejlépe. Já po dítěti toužila už snad od 20 let a teď je mi 34 a čekám své první. Mám za sebou nepodařená těhotenství, takže se na to dívám i tak, že když to žena odkládá, může pak s otěhotněním a donošením mít problémy. Já jsem odkládat vůbec nechtěla, jen jsem neměla to štěstí na partnera. A bez něj to jaksi nejde. ;) :lol: Takže zamysli se nad tím, jestli máš partnera, který miminko taky chce a jestli má práci, bydlení a dokázali byste vaši rodinu uživit. A jestli se oba na miminko těšíte. Pokud to tak nějak máte, tak proč ne. Nevidím na tom nic špatného. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
29.2.20 19:16
@Anonymní píše:
Potřebuji se jen vyzpovídat ale možná to je jen ptákovina. Je mi skoro 19. A jak všude vidím ty mladé maminky tak uvažuji o miminku.
Bojim se toho ze třeba ve 24 na to pro všechny už budu stará. Protoze všichni si ho dělají teď asi proto sby nemuseli makat nebo nevím ten důvod.
Prosim anonym :zed:

Proč ne, jen doporučuji mít něco nasetreno a alespoň rok odpracovaný :)

• Citovat
  • Upravit
72725
29.2.20 21:17
@Anonymní píše:
Prosim anonym :zed:

Z čeho to dítě chceš uživit? Já měla první ve 23, když jsem měla dobrou práci, bydlení.. Druhé 32.. Teď je mi 37 a třetímu se nebráním.. Netuším, v čem je lepší být mladá do 20 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí