Chtěla bych druhé jméno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2212
3.6.14 15:48

Neblbni, za chvíli ti to bude vadit, já osobně mám dvě příjmení, to první po manželovi v mužském tvaru, a už mě to pěkně otravuje :cert: Nikdo na to není zvyklý, všude na úřadě to musím vysvětlovat, vyplnování na netu taky problém :roll:
Co třeba Šárka Marie? ale k té Šárce toho moc nejde.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
3.6.14 15:53
@murkyf píše:
Dle mě tě mají ted stejně všichni zafixovanou jako šárku k. a to, že najednou budeš šárka eleanora k., tak to ti tak stejně nikdo řikat nebude.. já zjistit, že má známa si takhle přidala jméno, tak z ním mám srandu :D

Mne to pripomina, jak si ve Vypravej Máňa nechá říkat Scarlett :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
3.6.14 15:57

Kunhuta..ty dve káčka by pak k sobe mohly dobre ladit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.6.14 16:04

Nic, všechno to bude vykonstruované. Vymýšlet pro sebe jméno je úblb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
3.6.14 16:12
@nakukovatelka píše:
Mne to pripomina, jak si ve Vypravej Máňa nechá říkat Scarlett :)

Scarlettka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
3.6.14 16:13
@eva valoi píše:
Nic, všechno to bude vykonstruované. Vymýšlet pro sebe jméno je úblb.
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.6.14 16:14
@murkyf píše:
já zjistit, že má známa si takhle přidala jméno, tak z ním mám srandu :D
:mrgreen: to asi většina lidí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
3.6.14 16:17

To je dneska zase haluz 8o dneska je DDD :)))- den debilních dotazů :))) Omlouvám se zakladatelce, ale napsat jsem to musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
3.6.14 16:28

Asi jsem to napsala moc drsně, mě by vážně zajímalo co z toho budeš mít, kromě administrativního opruzu, počínaje předěláním všech dokladů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.6.14 17:53
@Anonymní píše:
Na tento dotaz velmi ráda odpovím :kytka: Budu z toho mít zapamatovatelnost, ne tuctovost a když někam dám životopis, budou si mě třeba pamatovat. Rozhodně nečekám, že mě známí budou oslovovat dvěma jmény :roll: :lol:. Naopak v praktickém životě budu používat své první, jsem s ním spokojená. Ale druhým jménem zabráním tomu, abychom byli ve firmě tři se stejným jménem (nadsázka samozřejmě, ale v principu o tohle jde).Pokud někomu dotaz přijde debilní, nechť se třeba podívá, zda nemá prádlo na žehlení, nikoho nenutím číst ani odpovídat. Všem, co odpověděli relevantně, velice děkuji. :kytka:

Hele, mě prošlo rukama tisíce životopisů a věř mi, že i kdyby ses jmenovala Šárka Nováková, tak bys byla jediná nebo maximálně jedna ze dvou s tím, že každá byste měla úplně jinou kvalifikaci. Zapamatovatelným se člověk nestává díky jménu, ale díky své osobnosti, zkušenostem, znalostem.

Ono s tou frekvencí jména to nebude zas tak horké. Možná je vás v republice tisíc stejného jména a příjmení, ale v republice je 10 milionu lidí, víš? Takže se neboj, že bys jmenovkyně potkávala na každém kroku.

Jak jsme psala, jsem Hana (5. nejčastější ženské jméno u nás) a moje příjmení je v desítce nejčastějších. A kompletní jmenovkyni jsme potkala jednou v životě a to ještě tak, že jsme o ní jen slyšela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 18:05

Zakladatelku chápu. Člověk v sobě má z nějakého důvodu potřebu změny a těžko se to jiným vysvětluje. Jsem Naděžda a že se tak jmenuji, jsem zjistila až na konci 1. třídy (o pololetí mi na vysvědčení uvedli jiné křestní jméno a na konci roku jsem učitelku upozornila, že se zase spletla). To jméno jsem tehdy viděla poprvé, všichni mi říkali zdrobněle a ani v dospělosti mně (kromě pár prudičů) nikdo neosloví jinak, než Naďo, Naďko. S Naděždou jsem se za celé ty dlouhé roky neztotožnila. Když své právoplatné jméno vidím někde napsané s mým příjmením, přijde mi, že daný dokument se mně netýká. Před 10 lety jsem podala na matrice žádost o změnu jména z Naděždy na Naďu, ale žádost zamítli. Kdyby to šlo, snad bych si za své druhé jméno tu Naďu zvolila.

• Citovat
  • Upravit
4009
3.6.14 19:09
@Anonymní píše:
Zakladatelku chápu. Člověk v sobě má z nějakého důvodu potřebu změny a těžko se to jiným vysvětluje. Jsem Naděžda a že se tak jmenuji, jsem zjistila až na konci 1. třídy (o pololetí mi na vysvědčení uvedli jiné křestní jméno a na konci roku jsem učitelku upozornila, že se zase spletla). To jméno jsem tehdy viděla poprvé, všichni mi říkali zdrobněle a ani v dospělosti mně (kromě pár prudičů) nikdo neosloví jinak, než Naďo, Naďko. S Naděždou jsem se za celé ty dlouhé roky neztotožnila. Když své právoplatné jméno vidím někde napsané s mým příjmením, přijde mi, že daný dokument se mně netýká. Před 10 lety jsem podala na matrice žádost o změnu jména z Naděždy na Naďu, ale žádost zamítli. Kdyby to šlo, snad bych si za své druhé jméno tu Naďu zvolila.

A proc Ti to zamitli? Nenapsala jsi opodstatneny duvod? Bez na jinou matriku, s duvody dokazi pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.6.14 19:12

A k puvodnimu dotazu. At premyslim jak premyslim, tak K Sarce mi nejak zadne jmeno nejde. A to se mi jmeno Sarka moc libi. Nad jakymi jmeny si zakladatelko uvazovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.6.14 19:20

Proč ti Šárka připadá tuctová? Já si vždycky vzpomenu na Staré pověsti české a mě teda Šárka jako tuctovka nepřipadala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
3.6.14 19:35
@74paja píše:
Proč ti Šárka připadá tuctová? Já si vždycky vzpomenu na Staré pověsti české a mě teda Šárka jako tuctovka nepřipadala… :think:

Mi taky ne. Sarek je o pulku mene nez Martin, a 7× mene nez Jan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová