Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neblbni, za chvíli ti to bude vadit, já osobně mám dvě příjmení, to první po manželovi v mužském tvaru, a už mě to pěkně otravuje
Nikdo na to není zvyklý, všude na úřadě to musím vysvětlovat, vyplnování na netu taky problém ![]()
Co třeba Šárka Marie? ale k té Šárce toho moc nejde.. ![]()
@murkyf píše:
Dle mě tě mají ted stejně všichni zafixovanou jako šárku k. a to, že najednou budeš šárka eleanora k., tak to ti tak stejně nikdo řikat nebude.. já zjistit, že má známa si takhle přidala jméno, tak z ním mám srandu
Mne to pripomina, jak si ve Vypravej Máňa nechá říkat Scarlett ![]()
Nic, všechno to bude vykonstruované. Vymýšlet pro sebe jméno je úblb.
@nakukovatelka píše:
Mne to pripomina, jak si ve Vypravej Máňa nechá říkat Scarlett
Scarlettka ![]()
@murkyf píše:
já zjistit, že má známa si takhle přidala jméno, tak z ním mám srandu
To je dneska zase haluz
dneska je DDD
- den debilních dotazů
Omlouvám se zakladatelce, ale napsat jsem to musela.
Asi jsem to napsala moc drsně, mě by vážně zajímalo co z toho budeš mít, kromě administrativního opruzu, počínaje předěláním všech dokladů…
@Anonymní píše:
Na tento dotaz velmi ráda odpovímBudu z toho mít zapamatovatelnost, ne tuctovost a když někam dám životopis, budou si mě třeba pamatovat. Rozhodně nečekám, že mě známí budou oslovovat dvěma jmény
![]()
. Naopak v praktickém životě budu používat své první, jsem s ním spokojená. Ale druhým jménem zabráním tomu, abychom byli ve firmě tři se stejným jménem (nadsázka samozřejmě, ale v principu o tohle jde).Pokud někomu dotaz přijde debilní, nechť se třeba podívá, zda nemá prádlo na žehlení, nikoho nenutím číst ani odpovídat. Všem, co odpověděli relevantně, velice děkuji.
Hele, mě prošlo rukama tisíce životopisů a věř mi, že i kdyby ses jmenovala Šárka Nováková, tak bys byla jediná nebo maximálně jedna ze dvou s tím, že každá byste měla úplně jinou kvalifikaci. Zapamatovatelným se člověk nestává díky jménu, ale díky své osobnosti, zkušenostem, znalostem.
Ono s tou frekvencí jména to nebude zas tak horké. Možná je vás v republice tisíc stejného jména a příjmení, ale v republice je 10 milionu lidí, víš? Takže se neboj, že bys jmenovkyně potkávala na každém kroku.
Jak jsme psala, jsem Hana (5. nejčastější ženské jméno u nás) a moje příjmení je v desítce nejčastějších. A kompletní jmenovkyni jsme potkala jednou v životě a to ještě tak, že jsme o ní jen slyšela ![]()
Zakladatelku chápu. Člověk v sobě má z nějakého důvodu potřebu změny a těžko se to jiným vysvětluje. Jsem Naděžda a že se tak jmenuji, jsem zjistila až na konci 1. třídy (o pololetí mi na vysvědčení uvedli jiné křestní jméno a na konci roku jsem učitelku upozornila, že se zase spletla). To jméno jsem tehdy viděla poprvé, všichni mi říkali zdrobněle a ani v dospělosti mně (kromě pár prudičů) nikdo neosloví jinak, než Naďo, Naďko. S Naděždou jsem se za celé ty dlouhé roky neztotožnila. Když své právoplatné jméno vidím někde napsané s mým příjmením, přijde mi, že daný dokument se mně netýká. Před 10 lety jsem podala na matrice žádost o změnu jména z Naděždy na Naďu, ale žádost zamítli. Kdyby to šlo, snad bych si za své druhé jméno tu Naďu zvolila.
@Anonymní píše:
Zakladatelku chápu. Člověk v sobě má z nějakého důvodu potřebu změny a těžko se to jiným vysvětluje. Jsem Naděžda a že se tak jmenuji, jsem zjistila až na konci 1. třídy (o pololetí mi na vysvědčení uvedli jiné křestní jméno a na konci roku jsem učitelku upozornila, že se zase spletla). To jméno jsem tehdy viděla poprvé, všichni mi říkali zdrobněle a ani v dospělosti mně (kromě pár prudičů) nikdo neosloví jinak, než Naďo, Naďko. S Naděždou jsem se za celé ty dlouhé roky neztotožnila. Když své právoplatné jméno vidím někde napsané s mým příjmením, přijde mi, že daný dokument se mně netýká. Před 10 lety jsem podala na matrice žádost o změnu jména z Naděždy na Naďu, ale žádost zamítli. Kdyby to šlo, snad bych si za své druhé jméno tu Naďu zvolila.
A proc Ti to zamitli? Nenapsala jsi opodstatneny duvod? Bez na jinou matriku, s duvody dokazi pomoci.
A k puvodnimu dotazu. At premyslim jak premyslim, tak K Sarce mi nejak zadne jmeno nejde. A to se mi jmeno Sarka moc libi. Nad jakymi jmeny si zakladatelko uvazovala?
Proč ti Šárka připadá tuctová? Já si vždycky vzpomenu na Staré pověsti české a mě teda Šárka jako tuctovka nepřipadala… ![]()
@74paja píše:
Proč ti Šárka připadá tuctová? Já si vždycky vzpomenu na Staré pověsti české a mě teda Šárka jako tuctovka nepřipadala…
Mi taky ne. Sarek je o pulku mene nez Martin, a 7× mene nez Jan.