Chtěla bych se odstěhovat

14
14.12.15 00:39

Chtěla bych se odstěhovat.

Ahoj vsichni. Je mi 17 ( v lete 18). Mam o neco starsiho pritele, se slusnym prijmem a bytem. Jsme spolu 2 a pul roku a jelikoz moji prisni rodice zacali vymyslet blbosti typu, utery a ctvrtek budes doma a to i pres to, ze pokazde, nez jdu za pritelem, pomuzu se vsim, co je potreba. Rekli mi, ze u pritele muzu spat az v 18-ti. Ale vzhledem k jeho veku, spolecne straveneho casu a nasi touze byt spolu, nam to uz prijde vse absolutne stupidni a trochu jako hazeni klacku pod nohy. Pokud vzdy neco potrebuji, hned pomaham a doufam, ze si uvedomi, ze nejsem nezodpovedna. Bohuzel je jim vse malo a pkrad me schazuji.. Vim, ze me maji opravdu radi a maji o me starost, proto jsou tak prisni. Ale neni to prehnane?.. S moji mamkou se neda o nicem rozumne domluvit.. Jen zacnu, uz je to zakazane a nejedou pres to koleje… S pritelem ted mame takove krizove obdobi a resime mozne stehovani. Mam z toho pochopitelne strach. Nicmene k veku meho pritele a mym zivotnim cilum, chceme brzy miminko.. ( v mych 19-20).. Miluju starost o rodinu a vzdy jsem chtela mit miminko brzy a mit k nemu blizko. Mozna trochu pro nekoho nepochopitelne, ze?.. Prosim o Vas nazor, zajima me to. Co byste delali na mem miste vy? Moc dekuji za pripadne (rozumne a neurazejici) odpovedi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
14.12.15 00:45

Minimálně bych počkala do léta až ti těch 18 fakt bude. Půl roku už snad vydržíš a jestli máte s přítelem krizi, tak není blbost se k němu stěhovat s tím, že tě může za pár dnů vykopnout na ulici? :think: Pokud spolu budete i za půl roku, tak OK, sestěhujte se, pokud ne, ušetříš si hodně problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
14.12.15 00:51

Můžeš se nechat zplnoletnit - ale musíš si přítele vzít. Rozumnější bude ten půl rok počkat, obzvlášť, máte-li nějakou krizi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6162
14.12.15 00:54

@bačkorka5
Udĕlej si školu, nespoléhej na přítele.
Rodiče pro tebe chtĕjí to nejlepší.
V sedmnácti ještĕ nemáš pojem o tom, co obnáší život, chození do práce a samostatnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.12.15 00:54

@Gina108
Do 18 jsem chtela pockat vzdycky. Bohuzel nejak to zacinam psychicky nezvladat. Vidali jsme se kazdy den, nekdy ne v sobotu, kdyz prijel pozde z pracovni cesty. Ten najednou 2 dny kvuli rodicum nemuzeme byt spolu a obema se nam styska. A co mam delat doma? Pomuzu a pak se vsichni koukaji na televizi a sedi proste na pr**li.. Nikdo za mnou neprijde a nerekne mi, ze mu je se mnou dobre, nikdo me neobejme.. A me je proste smutno.. Nicmene moc dekuji za nazor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
14.12.15 01:00

@bačkorka5 pockaj do konca studia. Priatelovi je kolko rokov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.12.15 01:10

@Caitlyn
Skolu si urcite udelat chci, o tom zadna. Na pritele na jednu stranu spoliham, na druhou stranu jsem rozumna a dost nad vsim premyslim.. Proto radeji chci znat nazor i ostatnich, je to urcite lepsi. Nejsem clovek, co do veci skoci po hlave. A ano.. Pojem o zivote… Nemam ho asi nejvic, ale dost veci si uvedomuji a prave zrovna samostatnost..? To je to, co celkem ovladam bez problemu.. Nekdy mi ani nic jineho nezbyva a sama to tak asi chci. Zapomnela jsem napsat, ze ten byt ma v dome, u tatinka.. Bydli spolu jen oni dva a na vikendy tam jezdi jeste pritelova mala sestricka. A i s tim pomerne nizkym casem, kdy se vidame, bych rekla, ze uklid, vareni a skolu zvladam docela slusne.. Nevyzaduji to ode me, ale me to bavi, delam to rada a citim z jejich strany naprosto neuveritelnou vdecnost.. Je to prijemny, co si budeme povidat, ze? :* Kazdopadne taky dekuji za nazor a doufam, ze moje odepisovani nebude nikdo brat jako vymluvy ci neco jak si obhajit proste svoje.. Vubec ne.. Jen se snazim, co nejvic priblizit situaci.. Dekuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.12.15 01:11

@Anatalia
Ahoj, pritelovi je 29.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.12.15 01:11

Do těch 18 to fakt vydrž, lepší než se s rodiči rozejít ve zlým :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.12.15 01:21

@slavuska1
Oni jsou sice prisni, tedy hlavne mamka, nicmene ve zlym bycb se rozejit nechtela a samozrejme bych je ani ztratit nechtela.. Jde spise o traveni veceru s pritelem, kdy doma me stejne nepotrebuji.. A nemyslim si, ze by moji rodice nademnou zanevreli. Mozna by byli nastvani, ale casem by se to asi urovnalo.. Porad bych u nich chtela byt kazdny den a pak navecer jet k priteli, udelat neco k jidlu, poklidit a vzit si do postele uceni. S ucenim problem nemam.. Uprimne to docela flakam, ale gympl prochazim s vyznamenanim.. Jde to tak nejak samo. A ani nejsem problemove dite.. Zadne prusery, nepiju, nekourim, nehulim a jsem s tim tak spokojena. Asi jsem odbocila trpchu zase od odpovedi, ale mam talovych myslenek v hlave.. Moc se omlouvam a dekuji taky za radu.. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
14.12.15 04:35

A predstavila jsi jim ho doma? To vetsinou strasne pomuze, maj k nemu pak duveru. 1)Nejdriv si dodelej skolu 2)pak jdi min. na rok poradne makat (nasetri si, prispej penezma do domacnosti, ne to jen utratit za hadry) 3)pak res dite:D (jinak zapomen na ppm, rp v nejhorsi verzi) 4)delat si dite po roku spolecnyho bydleni, bez prace-kravina!

• nikdy nevis jaky vztah bude az spolu budete celej den dokud to nezkusis… Kdyby se na tebe vykaslal, tak nebudes mit prachy a jeste nastvany rodice jako bonus. Asi si to predstavujes moc jednoduchy. Zkus se nejdriv fakt postavit na vlastni nohy a pak premyslej o zbytku-stehovani, rodina, budoucnost. Me pak na takovyhle fakt nebavi platit dane na davky, kdyz jsou potrebny jinde:) neber to zle. Ale jedno po druhym. Vsechno hned taky nejde. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
14.12.15 06:43
@Makronka222 píše:
A predstavila jsi jim ho doma? To vetsinou strasne pomuze, maj k nemu pak duveru. 1)Nejdriv si dodelej skolu 2)pak jdi min. na rok poradne makat (nasetri si, prispej penezma do domacnosti, ne to jen utratit za hadry) 3)pak res dite:D (jinak zapomen na ppm, rp v nejhorsi verzi) 4)delat si dite po roku spolecnyho bydleni, bez prace-kravina!
  • nikdy nevis jaky vztah bude az spolu budete celej den dokud to nezkusis… Kdyby se na tebe vykaslal, tak nebudes mit prachy a jeste nastvany rodice jako bonus. Asi si to predstavujes moc jednoduchy. Zkus se nejdriv fakt postavit na vlastni nohy a pak premyslej o zbytku-stehovani, rodina, budoucnost. Me pak na takovyhle fakt nebavi platit dane na davky, kdyz jsou potrebny jinde:) neber to zle. Ale jedno po druhym. Vsechno hned taky nejde. :)

Souhlas

Sorry chtit se mi holka v 17ti odstěhovat za o deset let starsim chlapem, udelam vse pro to, abych ji udrzela doma minimalne do matury…

A prosim te dodelej skolu, pracuj at mas na matersky nejaky penize, protoze vse je pritele a ten te muže kdykoliv vyhodit i s ditkem a pak budes rada za rodice (nemusi byt, ale neni to nepravdepodobne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.12.15 06:50

Koukám že tam asi bude největší kámen úrazu ten gympl. Ono po vytudovaném gymnáziu si budeš moct tak sednout za kasu. Chce to aspoň Bc v nějakém rozumném oboru. Jinak já se stěhovala od rodičů hned po maturitě a i když mi hodně pomáhali (byla jsem na vysoký ale ne na kolejích) tak ikdyž jsem si připadala hrozně dospěle a zodpovědně tak ta realita běžného života byla úplně jinde. Taky jsem si myslela jak tehdy s přítelem (dnešní manžel) založíme rodinu ale naštěstí jsme se rozhodli počkat. Teď to vidím v těch 17 - 18 je člověk opravdu mladý tele a o životě má bohužel mylné představy. A taky bych si hodně rozmyslela bydlení s potenciálním tchánem. Při návštěvě to může být fajn ale při dlouhodobém soužití se můžou objevit nečekané problémy ono je dost složité sžít se s jedním člověkem natož se dvěmi kteří dlouhodobě žijí spolu a mají nějakou svou rutinu kterou zaručeně narušíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
14.12.15 06:53

No ja chci videt jak se budes chovat ty az ti dite v 17 bude kazdy den trajdat mimo domov. Vzij se taky do kuze rodicu. Maj te radi a chteji s tebou taky byt i kdyz treba jen u televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
14.12.15 07:46

@bačkorka5 Jsem nejspíše ve věku tvých rodičů, staršímu synovi je 19 let a naprosto jim rozumím. Na jejich místě bych se chovala stejně nebo podobně a upřímně ze vztahu 17ti leté dcery a skoro 30ti letého muže bych fakt odvázaná nebyla. Možná jsi rozumná, ale spíš jsi normálně bláznivě zamilovaná a nevidíš, neslyšíš. Je obrovská škoda hned po gymplu, kde navíc studuješ s vyznamenáním, otěhotnět, místo aby ji se dál vzdělávala a budovala si pozici na trhu práce. To, co teď zažíváš je fakt jen pohádka, život je často mnohem tvrdší. Píšeš, že jsi samostatná, ale je pro tebe problém jeden nebo dva dny vydržet bez přítele. Rodičům se nedivím, vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí