Chtělo se vám odejít z prace?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem skončila v práci v 8. TT těhotenství v podstatě z minuty na minutu (vícečetné problematické těhotenství). Nechodila jsem tam ráda, život mi notně znepříjemnovala kolegyně, kterou jsem neměla ráda. Na štěstí firma skončila dřív, než jsem se musela vrátit zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těšila jsem se. Moje práce je hodně stresující a doma je pohoda. S jedním i s dvěma dětmi. Nemá cenu moc litovat, že člověk opustí kolegy, protože ti mohou také odejít. Každý jede sám za sebe.
Já když odešla na první md, tak asi za rok odešla půlka týmu. Já se pak vrátila.. No, zbyla aspoň půlka známých lidí.. Odešla jsem na druhou md a za dva měsíce odešla ta druhá polovina. Takže pokud se budu někdy vracet, bude to, jako bych změnila džob úplně. Úplně noví lidé.
Ale souhlasím s tím, že je trochu frustrující ta finanční závislost na muži a taky kariérní propad, kdy vidíte, jak vás přeskakují mladší kolegové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Santa Juana Tak to mi nevadí vůbec. Naštěstí peníze řešit nemusíme. Manžel má. praci stálou a bude ji mít pořád. O tu nepřijde. A propad? No mam 14 let praxi. Asi není kam propadávat. Spíš nastupují stále po škole bez praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jednu stranu mi to bylo líto, stýskalo se mi po kolegyních i po práci jako takové, byla jsem doma od 7. týdne. Ale já věděla, že bych jako těhotná stejně nemohla pracovat na „svém“ (rizikové pracoviště) a museli by mě šoupnout úplně jinam, což mě úplně nelákalo. Teď na to období vzpomínám se slzou v oku, vracela jsem se po 3 letech a to jen na poloviční úvazek a nelituji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem až do po porodu a pokračovala i po porodu (v šestinedělí ne). Mám vedoucí pozici, nechtěla jsem o tu práci přijít (baví mě), na to jsem moc dlouho studovala a pracovala, abych to všechno zahodila. Během šestinedělí se mi stýskalo ani ne po práci, ale po tom klidu, co jsem měla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze začátku se mi nechtělo, čím větší bylo břicho, tím víc jsem se těšila až skončím
a poslední 2 týdny jsem už ani neměla moc co na práci.
Teď jsem na mateřské, syn má 9 měsíců. A jsem spokojena. Občas mi tam lítá nějaká myšlenka na to, jak se pak budu vracet, co vše mi utíká… a občas pokukuju po inzeratech na práci na doma. Ale celkové to je super období ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne bylo tak lito odejit z prace, ze jsem se rozhodla neodejit. Bude to nejspis narocne, az se to male za chvili narodi, ale neumim si predstavit nic nedelat, stacilo kdyz jsem musela vybirat 3 tydny dovolene pred nastupem na MD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
Pracovala jsem až do po porodu a pokračovala i po porodu (v šestinedělí ne). Mám vedoucí pozici, nechtěla jsem o tu práci přijít (baví mě), na to jsem moc dlouho studovala a pracovala, abych to všechno zahodila. Během šestinedělí se mi stýskalo ani ne po práci, ale po tom klidu, co jsem měla.
Jo, taky jsem dlouho studovala a pracovala, ale na vedoucí místo jsem to před dětmi nedotáhla. V naší práci byla jen jen jedna, která měla děti a vedoucí místo. Jinak jen muži a bezdětné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
Ježiš ja bych se hned vrátila na mateřskou. Ale čtvrté dítě už bych zase nechtěla. Ale byla to krásná doba s dětmi doma, ráda na to vzpomínám. A tiše závidím.Nejlepší to bylo s prvosem, když měl člověk nakojeno, přebaleno a uspáno, tak už nic nemusel.
Jinak jsem se teda nikdy nestihla nudit. Podnikala jsem spoustu výletů, ve všední den nikde ani noha, měla jsem sportovní kočárek s ruční brzdou a každou chvíli byla na inlinech nebo s kámoškama na dvouhodinovém obědě, venku denně min. na tři hodiny v lese, pes i mimino super spokojení a já taky vyvenčená.Když se mi zachtělo, vzala jsem auto a jela někoho navštívit, s holkama sousedkama jsme jezdily na celodenní výlety, byla to krásná doba, opravdu. Edit a koukám že jsem jediný exot, tady koho to na md vysloveně bavilo.
Nejsi, mě taky. Byla to nejkrásnější doba mého života. A vlastně moje děti jsou to nejlepší, co jsem v životě dokázala. Ale mě stejně s mým zdr. stavem žádná zázračná kariéra nečekala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já skončila 8 týdnů před porodem a poslední den jsem to ořvala, protože jsme byli super kolektiv. Ze zdravotních důvodu jsem to ovšem uvítala, neb začal covid a bála jsem se, že se nakazím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit