Chtělo se vám odejít z prace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3723
1.1.22 11:04

Chtělo se vám odejít z prace?

Přeji šťastný nový rok. Chci se vás zeptat na to zda jste se těšily domu na mateřskou a ze budete mít chvíli klid od práce kterou vykonáváte nebo ne? Jsem v 6.mesici těhotenství. Mám před sebou nejspíš poslední dva měsíce a v lednu mám ještě tři týdny dovolenou. Začínám v podstatě dnes. Takže uz moc v práci letos nebudu. Včera jsem byla naposledy. Na jednu stranu se na změnu těším, některé kolegyně mi přijdou krev a to že by skončily v té práci nebo že by se přesunuly jinam až já se vrátím zpět, pokud se vůbec vrátím, je nereálná. Budou tam pořád a ztrpčovat nám ostatním pracovní život. Z tohoto důvodu mě to není líto že brzy odejdu. Na stranu druhou tam mám i své spřízněnce a baví mě to s nimi. Celkově tu práci mam rada a baví mě. Jednou na ni nadáváme hlavně kvůli ostatním a jednou mi chybí a rikam si že se mi bude stýskat po tom celkové, po těch rituálech a po oblíbených kolegynich. Měl to někdo z vás taky tak? Asi potřebují takhle na Nový rok uklidnit že nejsem jediná a nejsem blázen. Nikdy jsem nebyla doma tak si to neumím představit a od někoho slyším že je to fajn a od jiných jak je to doma strašný stereotyp a nuda. Nevím uvidím sama. Chtěla jsem v roce dítěte nastoupit zpět, ale možná si nejdříve zjistím jaká je tam situace a podle toho se zařídím jestli se tedy vrátit nebo si najdu něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.1.22 11:15

@Švédka87 měla jsem to podobně jako ty. Kvůli jistým lidem jsem odcházela ráda, kvůli práci jako takové nerada. Chtěla jsem cca od 1/2 roku dítěte chodit aspoň na pár dní v týdnu, v roce jsem se chtěla vracet na půl úvazek. Jenže šéfová nejdříve nechtěla a pak tam byla jiná. Docela se mnou vy*ebali (pardon za to slovo), měla jsem RD nahlášenou do 2 let, ale ta nová šéfová mi lhala, že o ničem neví. No dopadlo to tak, že jsem ve 3 letech vzala nabízené odstupné a s radostí odešla do jiného oboru, který jsem si chtěla vždy vyzkoušet.
Jinak první půl rok jsem pořád chtěla něco dělat, práce mi chyběla. Měla jsem ale nenáročné miminko. Po roce na RD jsem si na to zvykla, našla si své kamarády, zájmy atd a bylo mi skvěle.

• Citovat
  • Upravit
116
1.1.22 11:16

Ja jsem nemocenske na začátku kvuli nevolnostem, ale zazivam to stejne co vy 😀 najednu stranu jsem ráda, protože moje práce je dost náročná, posledni dobou to tam moc nefungovalo a mam nejake kolegyne ktere mi lezly neskutečně na nervy.. ale taky jsem tam mela holky které mi hodně chybí.. nejraději bych tam treba jednou za tyden zašla, odpracovala si par hodin.. predstava ze ted budu par let doma mě i trochu děsí.. těším se, ale zároveň mi bude ta práce trochu chybět 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3723
1.1.22 11:19

@Raduusg tak děkuji za uklidneni. Holky i prace mi budou chybět. I jsem to obrecela. Je to takové. 50 na 50. Zase to bude něco jiného a třeba se zařídím doma dobře a nějak to vyřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
1.1.22 11:20

@Švédka87 Tehdy ano. Dnes, za jineho vedeni, uz by se mi odchazelo se slzou v oku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
1.1.22 11:22

Já se těšila na odpočinek, protože jako svobodná jsem jela tempo bez dovolené, přesčasy…a taky mě těhotenství dost zmáhalo, takže odpočinek byl na místě.
Ovšem po narození dětí přišla „depka“ a realita, že jsem plně finančně závislá na muži, myšlenky „co kdyby nebyl, co budu dělat“ (ted po rozvodu vím, že mě hlava směřovala správně :lol: )… že jsem bez pomoci, všechno je jen na mě a s dětmi se už nikdy nevrátím do původní pozice (dostatek času, dobrá práce atd)
Nebylo to příjemné zjištění. Přesměrovala jsem hlavu plně na děti (péče o děti, příroda, sport…) a v ten čas přestala řešit svůj postup…od dvou let dětí jsem už začala pracovat on-line a postupně přidávám děti i práci. I když si člověk myslí, že už nejde nic dělat navíc…tak jde to ;) vždycky je kam se posunout, jen sebrat síly a nadšení.

A ani mě nenapadlo vracet se do původních kolejí, stejné práce. S dětma se mi vše změnilo a jak nemusím změny, děti byla taková změna, že už se nebojím změny ani v práci, ani v životě :-)

Příspěvek upraven 01.01.22 v 11:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3723
1.1.22 11:23

@cecetka No ja uvidím jak to tam bude pak vypadat. Vedení se nám má v květnu taky měnit. S holkama budu stejně v kontaktu. Ony mi řeknou. Je to fakt divná situace a asi i proto že je to poprvé a naposledy. Ještě se poslední týden v lednu vrátím pokud mě tedy doktor pustí a na únor taky budu. Zatím nic nenasvědčuje tomu že by mě nepustil. Mám 21.1. kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
1.1.22 11:25

Chtěla jsem odejít co nejdříve, psychicky už jsem nezvládala ten stres, brzké vstávání a složité dojíždění. Bohužel dříve než 6 týdnů před TP mne nechtěli v práci pustit, ještě jsem musela zastupovat, tak jsem toho v závěru měla plné brýle a stříhala metr. Doma jsem se mohla normálně vyspat do zásoby a teprve jsem měla čas na chystání výbavičky a absolvovali jsme předporodní kurz. Upletla jsem i něco na mimi, mám ráda ruční práce.
Ke konci se už špatně chodí, bolí záda, v noci se špatně spí, chodí se furt čurat apod., každý týden kontrola, takže pak budeš ráda, že už jsi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3723
1.1.22 11:27

@axlpol No ono by to taky bylo jiné kdybych měla najake potíže a neměla volno. To se naštěstí neděje. To jsem ráda takže když mě to nijak neomezuje je to také jiné. Mne je naopak líp než před těhotenstvím a porad bych teď něco dělala a vymýšlela. Budu to holt muset dělat někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
1.1.22 11:28

No mě práce bavila a musela sem jít na neschopenku hned v prvním trimestru, u staršího kvůli silným nevolnostem, u mladšího kvůli silnému krvaceni, takže to bylo dost na palici ležet doma půl roku jen tak :D ale s dítětem je to pak v pohodě, to člověk nemá ani čas nad prací přemýšlet a nudit se :D během rodicaku bych se do prace nevracela, na to ten čas letí moc rychle a nechci přijít o ty pokroky dětí kvůli práci. Ale nudu sem fakt moc nezažila, to je pořád neco, s jedním dítětem je to celkem snadné, to sem vzala kočár a šla třeba na brusle, čím je jich víc, tak je horší ta organizace a už musím podřizovat program dětem a ne spíš sobě, ale pořád je co dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3723
1.1.22 11:30

@stín katedrál JO to pak asi jo. Od toho ta mateřská před porodem taky je. Já mám upravenou práci. Dělám sestru v nemocnici a teď už nemám nocni ani dlouhé směny takže si to docela užívám. Na to jsem se vždy těšila až budu moci do prace, ale nebudu smět na noční pokud tedy budu zdravá. Tak se mi to aspoň splnilo. Jak to bude dva měsíce před porodem je ve hvězdách. To nikdo neví, to už doma budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
1.1.22 11:33

Ne, nechtělo se mi moc.. a taky jsem si říkala, jak moc se to tam asi změní než se za pár let vrátím. Taky jsem si říkala, že v roce dítěte bych mohla na pár hodin týdně zpět.. No ale záhy po nastoupení na mateřskou jsem si začala užívat ten klid, odpočinek, to, že nic nemusím :). No a zpátky do práce se taky nakonec nehrnu, radši jsme zadělali na druhý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28632
1.1.22 11:35

Ani s jedním se mi z práce moc nechtělo, u prvního jsem šla co nejpozději, u druhého jsem naopak musela kvůli nevolnostem a krvácení ležet a v podstatě jsem většinu „proflákala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25016
1.1.22 11:37

Ježiš ja bych se hned vrátila na mateřskou. Ale čtvrté dítě už bych zase nechtěla. Ale byla to krásná doba s dětmi doma, ráda na to vzpomínám. A tiše závidím. :srdce: Nejlepší to bylo s prvosem, když měl člověk nakojeno, přebaleno a uspáno, tak už nic nemusel. :mrgreen:
Jinak jsem se teda nikdy nestihla nudit. Podnikala jsem spoustu výletů, ve všední den nikde ani noha, měla jsem sportovní kočárek s ruční brzdou a každou chvíli byla na inlinech nebo s kámoškama na dvouhodinovém obědě, venku denně min. na tři hodiny v lese, pes i mimino super spokojení a já taky vyvenčená. :mrgreen: Když se mi zachtělo, vzala jsem auto a jela někoho navštívit, s holkama sousedkama jsme jezdily na celodenní výlety, byla to krásná doba, opravdu. Edit a koukám že jsem jediný exot, tady koho to na md vysloveně bavilo. :lol:

Příspěvek upraven 01.01.22 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.1.22 11:38

To jsem byla mladá, když jsem čekala první dítě. Pracovala jsem v kanclu a na živnosťak. Takže jo. Edit. Odcházela jsem nějak týden, dva před porodem. Až byla zaškolená holka do kanceláře. Děti jsem měla naštěstí blízko po sobě. Vzhledem k počtu dětí jsem ani dlouho doma nebyla. Tak akorát.
Nejmladší bude mít letos 9r. a zpět od plenek bych se nevrátila ani náhodou.

Příspěvek upraven 01.01.22 v 11:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat