Chudokrevnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
823
16.4.12 00:14

Chudokrevnost ?

Zdravím maminky,potřebovala bych poradit nějaké doplňky stravy,potraviny,homeopatika,prostě cokoliv,co obsahuje železo :think: Mám skoro 3 letého syna,je bledlý,má bílé mapy na jazyku(vypadá to,jak otlačené) a nechce moc papat. Unavený nebývá,celý den kolikrát vydrží řádit a to i bez poobědového spánku a na čerstvý vzduch chodíme taky hodně,váží asi 14kg,ale poslední dobou mám dojem,že možná trpí chudokrevností. Je pravda,že s jídlem hodně bojujeme,má rád ovoce,zeleninu vůbec,z masa max. ryby,občas kuřecí,jinak vítězí pečivo a různé pomazánky,šunka a samozřejmě vše,co je sladké,což mě strašně rozčiluje. Ale kolikrát do něj nemůžu dostat normálně oběd,zkoušela jsem vyvařovat podle receptů pro děti,ale pokaždé uslyším jen tohle nechci a chci něco jiného,samozřejmě to nedostane a je hned zle,vztekání a pláč,už byl párkrát i o hladu,když jsem mu odmítla dát cokoliv jiného,než to,co jsem připravila,ale nakonec jsem stejně vyměkla. Navíc mám i dojem,že má strach ze zkoušení nových jídel. Už si nevím rady,koupila jsem jeden vitamínový doplněk-sirup Pikovit,ale zatím žádně zlepšení. Pokud by jste měly podobnou zkušenost,budu vděčná za každou radu. K doktorce ho hned hnát nechci a cpát ho léky,takže by jsme to chtěly nejdříve zkusit sami třeba stravou nebo jinou alternativní medicínou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
16.4.12 00:33

ty jsi nejsi jistá, zda je chudokrevný ? pokud ano, pak se dává Feronat a je to v pohodě, ale ten je jen na předpis… a pozor, železem se dá předávkovat, to není dobré, ale nevím proč :think:

tady je nějaký seznam:
kuřecí játra
hovězí maso
kuřecí a vepřové maso
tuňák
rozinky špenát
syrová brokolice
hrách
ovesné vločky
kukuřičné lupinky
celozrnný chléb
kvasnice
pšeničné klíčky

jinak k tvému problému : asi nesmíš vyměknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 00:39

No příznaky by tomu odpovídaly,takže myslím,že je chudokrevný,jen to nechci hned hnát k doktorce. Jdeme tam na preventivku ve 3 letech,takže to budeme určitě řešit,minimálně si toho všimne sama,ale do té doby,jsem na tom chtěla nějak zapracovat,aby se zlepšil. Děkuju za typy,kouknu co by mi z toho mohl sníst :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.4.12 00:46

Takové problémy s jídlem jsou časté, ono si tělo většinou řekne co potřebuje, takže bych se tím moc netrápila. Dcera je to stejné a bude jí už 14let. Chudokrevný být ani nemusí, dcera posledních deset let vypadá jako zombie, ale krevní testy jsou v pořádku. Pokud má rád zeleninu a jí mléčné výrobky, tak by měl mít vše co potřebuje. V každém případě zajděte na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 00:52

Tak to se mi ulevilo,ale testy určitě budou. zeleninu nejí,max mrkev nebo okurek,ale mléčné výrobky má rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
16.4.12 00:57

jenom ještě k těm potravinám- celozrnný chléb, játra, tuňák- nejsou pro tak malé dítě vhodné. Jednou za čas neublíží, ale konkrétně celozrnné pečivo do čtyř let zatěžuje zažívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
16.4.12 01:50

Hlavne si vyzadej at udelaji nejen heamoglobin, ale taky ferritin (to je protein ktery zasobuje telo zelezem).
Ja mam chronickou chudokrevnost zpusobenou nedostatkem zeleza a muj heamoglobin je v poradku, ale ferritin skoro nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.4.12 04:19

najlepsou zasobarnou zeleza je kokos :D a cervena „cocka“ :D
nasa dok to „predpisuje“ chudokrvnym batolatam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 08:10

děkuju,ten kokos bych mohla lehce někam zamíchat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
16.4.12 08:33

chudokrevné děti mají krom bledého obličeje taky hodně světlé uši a ruce…
z masa je nejlepší hovězí, v kuřecím železo moc není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
16.4.12 08:40

sariya já teda jako dítě hodně světlé uši ani ruce neměla a nemám ani ted´ a chudokrevná jsem po mamce ......projevuje se to tak, že když je mi zima, tak mi zbělají prsty na rukou …vpodstatě se odkrví dokud se nezahřeju .....

jinak to že děti občas nechtěj jíst je normální v každym věku .....u našeho staršího s tim taky bojujeme

a jestli máš podezření na chudokrevnost tak to chce nejdřív udělat krevní testy a až pak to řešit jestli tam bude a né do něj cpát železo když chudokrevnej vůbec bejt nemusí !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
16.4.12 08:49

Já bych taky první udělala testy. Hlavně, v dnešní době už se to ani jídlem nedá moc dohnat… Takže bych šla k dr a nechala si předepsat železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
16.4.12 08:50

Barvou bych se neřídila, dcera byla anemická a přitom byla červená jak rak :nevim:
Určitě nech nejdřív udělat krevní testy. Pak vám může dr. naordinovat třeba Feronat nebo Aktiferrin, může to ale způsobovat bolení bříška, zácpu nebo průjem…
My máme vyzkoušené toto http://www2.just.cz/…raly_a/k4416 , je to pro děti od 3let, bříško po tom nebolí, zácpa ani průjem se taky nedostavili

Jinak je ještě dobrá listová zelenina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 08:53
@brumdinka píše:
sariya já teda jako dítě hodně světlé uši ani ruce neměla a nemám ani ted´ a chudokrevná jsem po mamce ......projevuje se to tak, že když je mi zima, tak mi zbělají prsty na rukou …vpodstatě se odkrví dokud se nezahřeju .....

jinak to že děti občas nechtěj jíst je normální v každym věku .....u našeho staršího s tim taky bojujeme

a jestli máš podezření na chudokrevnost tak to chce nejdřív udělat krevní testy a až pak to řešit jestli tam bude a né do něj cpát železo když chudokrevnej vůbec bejt nemusí !!

No myslím,že ta bledost a bílý povlak na jazyku nedostatek železa můžou značit a vzhledem i k tomu,že třeba maso nechce jíst téměř vůbec,tak nechápu,co je na tom špatného,že chci do něj dostat železo v něčem jiném. :roll: Nemíním ho předávkovat,ani cpát nějakýma lékama,pouze aby chytil trochu zdravější barvu a ptala jsem se na možné jiné způsoby nebo potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.4.12 08:57
@annamat9 píše:
Já bych taky první udělala testy. Hlavně, v dnešní době už se to ani jídlem nedá moc dohnat… Takže bych šla k dr a nechala si předepsat železo.

Testy necháme udělat,na to se domluvíme teď na 3 leté preventivce,jen jsem tam nechtěla letět jen kvůli tomu,když je malej jinak v pořádku.Jen vypadá nezdravě a podle toho,co jsem četla na internetu,tak by to nedostatku železa nasvědčovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí