8 měsíců, 3 dny průjem, dnes i zvrací

2717
15.4.12 20:35

8měsíců,3 dny průjem,dnes i zvrací

Dobrý večer, moc prosím o radu. Malá má 8 měsícú a od pátku má průjem, teď večer už spíše řídkou stolici. Chová se normálně, je veselá, jí. Večer jsem ji dala před šestou jogurt, po koupání dostává v osm kašičku, tu už nechtěla. Manžel si ji vzal a trošku s ní zatočil, za chvlku na to zvracela. Zoubek má jeden venku, druhý se teprve klube. Čím myslíte, že to může být? Mám s ní jet na pohotovost, pro jistotu? Teď spí.Já jsem, ale nervozní, mám o ní strach :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
15.4.12 20:37

Na pohotovost bych nejela, pokud to není drastický a nejeví známky dehydratace. Ona teď řádí střevní chřipka. Taky nás postihla. Na průjem jsme dávali smectu- jeden sáček denně. Nicméně nepomohla, ale hoooodně pomohl obyčejný rýžový odvar :palec: A to měl prujem skoro týden- pak pil odvar a druhý den ok. A jinak se při prujmu doporučuje omezit mléčné výrobky, jogurty i možná trochu UM. Pokud kojíš, tak MM je ok. Po trochách vodu. No uvidíš, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.4.12 20:42

Pokud spinká, nemá teplotu, v noci se nebude nic dít, tak ji nechej a zajdi k dr zítra, může to být od zoubků, ale i nějaká viroza. Důležité je, kdyby zvracela, at se nedehydruje, když měla 3 dny průjem, o nějakou vodu přišla, tak at víc pije. Samozřejmě kdyby zvracela moc, jed na pohotovost, u miminek je dehydratace hned. Držím palce, at je to dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 20:43

já si zase říkala,že je v těcj jogurtech živá kultura,tak to těm střevům pomůže :nevim: díky moc, rýžový odvar zkusím.jen mám problém v tom, že pít moc nechce. před týdnem jsem přestala kojit,takže je na UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 20:45

jo, teplotu má 37,6. když ji rostl první zoubek, měla horečky až 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.4.12 20:47

Střevní chřipka, mají jí teď všichni.Už žádné mléčné výrobky! Dávej pít po lžičkách a to klidně i vychlazený černý čaj, pečivo ti dlabe? Pokud ano, dej pečivo, suché přílohy.A neboj se, pár dnů bez jídla jí neuškodí, naopak by jí uškodilo to jídlo, protože předpokládám, že má ještě převážně mléčnou stravu.Zajeď do lékárny a kup Kulíška, aby nebyla dehydrovaná.Sleduj množství počůraných plen.

Syn jí měl teď taky a 5.den už se ráno probudil se süchou plínou, kolem oběda plína stále suchá, to už mě fakt vyděsilo.K dr. jsme jeli, ten s tím ale stejnak nic neudělá (s průjmem ano, se zvracením ne).6. den bylo po nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 20:52

pečivo jí a s radostí :lol: tak já zkusím. ona fakt moc nepije ani normálně, tak mám strach…ach jo, tak doufám, že už zvracet nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 20:53

@xangel87 a co je ten kulíšek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.4.12 20:56

http://www.lekarna.cz/…cky-10x6-6g/

problém u něj ale je, že je dost hnusný, takže do dcerky jako malé jsem ho nikdy nedostala, až snad kolem 4 let, kdy věděla, že ho pít musí, jinak půjde do nemocnice :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 21:02

Tak už je vzhůru, ale směje se, jen teda nevím co ji mám dát, protože bude mít určitě hlad.asi teda zkusím to pečivo a zapít čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
15.4.12 21:07

Zkus, snad to do ní dostaneš…Ale ono upřímně, když je těm dětem špatně, tak ani moc hlad nemají (stejně jako my dospělí)…Malej třeba hlady nebrečel při té střevní chřipce, přestože prakticky nic nejedl a když už, tak to obratem vyhodil ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
15.4.12 21:11

Tak s rohlíkem si tady hraje, normálně hned baští, tak zkusím aspoň tekutiny. Ale směje se. Díky moc! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.4.12 22:08

To pití můžeš klidně dávat po lžičkách. Pokud by zvracela, tak spíš vychlazenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
15.4.12 23:07

http://www.fnbrno.cz/…nenich/t2844
tady je odkaz a myslím,že bych na týden zrušila mléko ve všech podobách.
My jsme měli taky problém a to má dva roky.Po pěti dnech jsem dala mléko a měl ho zpět,opravdu raději počkat,ten týden bez mléka vydrží a potom si vše vynahradí.
Děti nemají ani chuˇt k jídlu,tak nenutit.Hlavně pití.Však je v odkazu vše napsané.
Ještě děti zvládají lépe Kulíška než Smectu.Optej se v lékárně.
Ať jste brzo fit. :hug:
Jo a malý mi teď jí za dva a porce jako blázen. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nicollina
23.9.12 23:36

Ahoj, ja mam stejny problem s malym, je mu 8 mesicu a 1 den, taky ma prujem a vsechno co mu dam jist za den toho moc nesni vecer travi lip, spis ho kojim a davam mu caj odmita hodne jidlaa a predtim tak krasne jedl, prave mu roste prvni ztoubek a nevim jestli to bude tim :( je to nehezkej pohled kdyz to jidlo hned po dnezeni vydavi ven

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA