Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mam dotaz, jako dítě jsem dle mamky neprodělala neštovice, nyní mam ročního synka po Ivf a plánujeme druhé, ale trochu mam strach, abych se v dětském kolektivu nenakazila, dr. mi poradil nechat si nabrat protilátky, ale stojí to 1200kč!! se mi protočily panenky, nemáte některá zkušenosti nebo rady,zda to nenapíše nějaký dr. abych to nemusela celé platit? Můj obvoďák mne odpálkoval, že mu to nikdo nezaplatí a chci zkusit ještě gynekologa.., syna očkovat nechat nechci, myslím, že pokud je chytí v dětském věku je to pro něho spíše dobré, ale já budu muset něco udělat se sebou
![]()
Ja bych jsi to radci zaplatila hlavne kdyz chces mit druhy myslim ze lepsi to zaplatit a byt si jista nez pak treba o miminko prijit.
Preji hodne stesti a drzim palce.
Ahoj, já jsem jako dítě neštovice taky neměla, teda moje mamča si to nepamatovala. Tak jsem si nechala zjistit ty protilatky. Nabral me normálně obvodák a nic jsem neplatila. Zjistili, že protilátky nemám a tak jsem se nechala očkovat, to už jsem teda platila. Jezdím v práci po různých školách, tak jsem se bála, že něco chytím až budu těhotná.
Ale pokud tě obvodák nechce nabrat, tak neporadím ke komu jít.
Taky jsem neštovice neprodělala,ale protilátky jsem si nechala nabrat. Jsou pozitivní. Takže jsem je musela prodělat nějak skrytě. Nic jsem neplatila..
Teď se chystám na kontrolu odběru,tak uvidím,zda
budu něco platit.
@MR Prosim te i jestli ti to nikdo neproplati, tak si to nech nabrat, at vis, na cem jsi.
Ja jsem trochu jiny pripad. Mela jsem nestovice 2× v detskem veku, v zivote by me nenapadlo, ze je muzu jeste dostat. Na podzim je kluk pritahl ze skolky, chytla to od nej i holka a samozrejme opet ja!! Ted jsem tehotna a normalne se klepu. Moje deti je sice mely ale jeden nikdy nevi, kde na ne zase narazi. V mem pripade opravdu nevim, co s tim. Dr. mi rika, ze nestovice mohou byt velmi vyjimecne az 3× za zivot, takze bych to mela mit definitivne z krku, ale ja uz neverim nicemu ![]()
holky díky a vám je normálně nabral obvoďák, zdarma?tak já se zkusím ještě poptat. Určitě pokud to nepůjde jinak si to zaplatím, to mi za to stojí…