Chuť mateřského mléka

16
19.4.11 11:42

chuť mat.mléka

Dobrý den,
nevíte někdo jestli je normální když se změní chuť zamrazeného mléka po ohřevu ve vodní lázňi.Zmrazuji ve via pohárcích od aventu,postupuji dle doporučení lakt. ligy (odstříkání,schlazení,zamrazení) a mléko se mi zdá už po vůni zkyslé,malý jej odmítá, a na chuť mi také přijde nakyslé,tak mu jej nenutím.Ale nevím co dělám špatně,poraďte prosím,napadá-li vás něco. Děkuji Dana var

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
19.4.11 11:47

Ahoj a chladíš ho v ledničce? Jak dlouho ho tam máš?
Já mlíko odstříkám a cca po 15ti min dám do sáčku a zamrazím a po rozmražení je v pořádku a malé chutná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
19.4.11 11:51

dani jestli se ti nechce mlicko vyhazovat muzes je dat mimcu do vany, mlicko pry chrani pokozku, nemusis pak pouzivat mydlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.4.11 11:54

Tak moje mm po rozmražení mělo otřesnou chut,ani nevím jak to popsat :roll: Zkyslé ani ne,spíš takové,no natahovala mě z toho,první syn to absolutně odmítal,druhý to normálně pil,ale pak jsem mu to přestala dávat,protože mi to přišlo fakt hnusné,nic mu z toho nebylo,mm jsem zamražovala a uskladňovala tak jak se to dělat má (z rad laktační poradkyně).Byla to spíš taková pachuť :roll: Někdy to může takhle „zapáchat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.4.11 12:02

aha to by mohlo byt ono,ja ho dam na 5minut do vodni lazně a pak na 10 do ledničky a pak do mrazaku,tak zkusim dle tebe m-a-j-o,dekuji :-) Jinak mozna to neni zkysle,ale mne to pripada ze to tak zapacha a taky mi to se zaludkem dela divy,to fakt vyleju,pac by pak asi maly moc nevonel.Dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
19.4.11 12:14

AHojky,
neodstříkávám, ale napadlo mě, jestli to není tím, že se to rychle zchladí. Když dáš teplou polévku do uzavřené nádoby a do chladu, tak skoro 100% zkysne - třeba to je taky tak :-)
Asi bych to nechala odstát déle jen tak v místnosti a až by to vychladlo, pak teprve do lednice a do mrazáku.
Ale to je jen tak „mimochodem“ co mě napadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2000
19.4.11 12:17

ja to nechavam tak 10-15 minut s mistnosti pak do lednicky na hodku pak to dam do nadoby do mrazaku, ale v mistnosti to necham jen pod alobalem aby to „vetralo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
19.4.11 12:19

ja mam sladoucky a po zmrazeni bylo citit trosku rybinou, asi jako HA umela mlika :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
19.4.11 12:56

takovou chut mělo moje mlíko, když jsme ho vytáhla po víc jak 3 měsících… ale nechápu, proč dáváš to mlíko před zamražením do vodní lázně?? pochopila jsem to dobře? a pak do lednice a pak na mražák??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
19.4.11 13:24

A chutnala si ho před zmražením. Mě přišlo hnusné a kyselé i to čersvě odstříkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102598
19.4.11 14:36

Mě přijde rozmražené mlíko taky hnusné a malý ho taky nechce pít, ale zkyslé není, tak jsem přestala mrazit a případně odstříkám čerstvé, do druhého dne v lednici vydrží a to je ochoten ho pozřít - v kaši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18650
19.4.11 14:49

Já nikdy s rozmraženým problém neměla, ale ostatně i banky MM chladí šokově, z pokojové teploty, takže to by neměla být chyba. Možná nechat chvíli při pokojové, čerstvě odstříkané má tělesnou teplotu, pak mrazit, ale lednička jako mezikrok podle mě není nutná. A řídila bych se, jestli dítě po rozmražení pije, nebo ne, ne svým subj. pocitem, ptž asi žádná bychom si na MM nepochutnala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18650
19.4.11 14:51

Ba dokonce banky chladí z vyšší teploty, viz tady :
" v ostatních případech musí být mateřské mléko vždy pasterováno. Pasterované mateřské mléko musí být skladováno při teplotě +4 stupně C a spotřebováno do 48 hodin. Pasterace musí probíhat při teplotě nejméně +62,5 stupňů C po dobu 30 minut. Po pasteraci se mléko bez prodlení zchladí na teplotu +4 stupně C. Takto ošetřené mléko musí být označeno datem pasterace a datem spotřeby;"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danavarh
20.4.11 08:55
alvapinka píše:
takovou chut mělo moje mlíko, když jsme ho vytáhla po víc jak 3 měsících… ale nechápu, proč dáváš to mlíko před zamražením do vodní lázně?? pochopila jsem to dobře? a pak do lednice a pak na mražák??

Jojo,dobře nevím někde jsem to četla,tak zkusim pozměnit.

• Citovat
  • Upravit
danavarh
20.4.11 08:57

zkusim to teda také tak,tam by to mely vedet :) díky za informaci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení