Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
nevíte někdo jestli je normální když se změní chuť zamrazeného mléka po ohřevu ve vodní lázňi.Zmrazuji ve via pohárcích od aventu,postupuji dle doporučení lakt. ligy (odstříkání,schlazení,zamrazení) a mléko se mi zdá už po vůni zkyslé,malý jej odmítá, a na chuť mi také přijde nakyslé,tak mu jej nenutím.Ale nevím co dělám špatně,poraďte prosím,napadá-li vás něco. Děkuji Dana var
Ahoj a chladíš ho v ledničce? Jak dlouho ho tam máš?
Já mlíko odstříkám a cca po 15ti min dám do sáčku a zamrazím a po rozmražení je v pořádku a malé chutná ![]()
dani jestli se ti nechce mlicko vyhazovat muzes je dat mimcu do vany, mlicko pry chrani pokozku, nemusis pak pouzivat mydlo
Tak moje mm po rozmražení mělo otřesnou chut,ani nevím jak to popsat
Zkyslé ani ne,spíš takové,no natahovala mě z toho,první syn to absolutně odmítal,druhý to normálně pil,ale pak jsem mu to přestala dávat,protože mi to přišlo fakt hnusné,nic mu z toho nebylo,mm jsem zamražovala a uskladňovala tak jak se to dělat má (z rad laktační poradkyně).Byla to spíš taková pachuť
Někdy to může takhle „zapáchat“.
aha to by mohlo byt ono,ja ho dam na 5minut do vodni lazně a pak na 10 do ledničky a pak do mrazaku,tak zkusim dle tebe m-a-j-o,dekuji
Jinak mozna to neni zkysle,ale mne to pripada ze to tak zapacha a taky mi to se zaludkem dela divy,to fakt vyleju,pac by pak asi maly moc nevonel.Dekuji moc za rady
AHojky,
neodstříkávám, ale napadlo mě, jestli to není tím, že se to rychle zchladí. Když dáš teplou polévku do uzavřené nádoby a do chladu, tak skoro 100% zkysne - třeba to je taky tak ![]()
Asi bych to nechala odstát déle jen tak v místnosti a až by to vychladlo, pak teprve do lednice a do mrazáku.
Ale to je jen tak „mimochodem“ co mě napadlo ![]()
ja to nechavam tak 10-15 minut s mistnosti pak do lednicky na hodku pak to dam do nadoby do mrazaku, ale v mistnosti to necham jen pod alobalem aby to „vetralo“
ja mam sladoucky a po zmrazeni bylo citit trosku rybinou, asi jako HA umela mlika ![]()
takovou chut mělo moje mlíko, když jsme ho vytáhla po víc jak 3 měsících… ale nechápu, proč dáváš to mlíko před zamražením do vodní lázně?? pochopila jsem to dobře? a pak do lednice a pak na mražák??
A chutnala si ho před zmražením. Mě přišlo hnusné a kyselé i to čersvě odstříkané.
Mě přijde rozmražené mlíko taky hnusné a malý ho taky nechce pít, ale zkyslé není, tak jsem přestala mrazit a případně odstříkám čerstvé, do druhého dne v lednici vydrží a to je ochoten ho pozřít - v kaši…
Já nikdy s rozmraženým problém neměla, ale ostatně i banky MM chladí šokově, z pokojové teploty, takže to by neměla být chyba. Možná nechat chvíli při pokojové, čerstvě odstříkané má tělesnou teplotu, pak mrazit, ale lednička jako mezikrok podle mě není nutná. A řídila bych se, jestli dítě po rozmražení pije, nebo ne, ne svým subj. pocitem, ptž asi žádná bychom si na MM nepochutnala ![]()
Ba dokonce banky chladí z vyšší teploty, viz tady :
" v ostatních případech musí být mateřské mléko vždy pasterováno. Pasterované mateřské mléko musí být skladováno při teplotě +4 stupně C a spotřebováno do 48 hodin. Pasterace musí probíhat při teplotě nejméně +62,5 stupňů C po dobu 30 minut. Po pasteraci se mléko bez prodlení zchladí na teplotu +4 stupně C. Takto ošetřené mléko musí být označeno datem pasterace a datem spotřeby;"
alvapinka píše:
takovou chut mělo moje mlíko, když jsme ho vytáhla po víc jak 3 měsících… ale nechápu, proč dáváš to mlíko před zamražením do vodní lázně?? pochopila jsem to dobře? a pak do lednice a pak na mražák??
Jojo,dobře nevím někde jsem to četla,tak zkusim pozměnit.
zkusim to teda také tak,tam by to mely vedet
díky za informaci