Chůvou? Prosím o rady!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
taky jsem o tom přemýšlela,ale zavrhla jsem to… myslím si,(ale nevím teda odkud jsi a jak se to pohybuje cenově),že kdybys chtěla platit podnájem a ještě vydělat,musela by sis za to říkat docela dost… ale nevím…
Každopádně držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja ti neporadim, co se tyce cen, kdybys fakt mela 5 deti kazdy pracovni den, tak si myslim, ze by to i slo…
ale uprimne, bojim se, ze budes mit problem sehnat nejaky ten byt… on se nikdo nepohrne do pronajmuti bytu za ucelem skolky, jednak houf batolat dokaze demolovat dost rychle, takze by sis musela asi pronajmout prazdny byt a investovat do vybaveni, jednak je dost pravdepodobne, ze by si sousedi zacali stezovat na hluk… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v soukromém centru to bylo 200 Kč od 8 do 12, bez oběda. Takže počítej, že budeš mít průměrně 3,5 dítěte
- oni jak přijdou do kolektivu tak hned onemocní. U nás se to platilo opravdu podle počt dnů.
20 pracovních dní v měsíci máš tak příjem 14.000. Záleží ještě, kolik bys musela investovat do vybavení.
S provozem i odpoledne to vychází samozřejmě líp, ale sama bys to nezvládla, to bys potřebovala výpomoc. A trošku problém je i oběd, u nás ho při předpolední procházce vyzvedávali zafoliovaný v řeznitví a v centru naporcovali.
Možná je lepší to udělat doma, i když nemáš místo, tak jen 1-2 cizí děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Yancy píše:
U nás v soukromém centru to bylo 200 Kč od 8 do 12, bez oběda. Takže počítej, že budeš mít průměrně 3,5 dítěte- oni jak přijdou do kolektivu tak hned onemocní. U nás se to platilo opravdu podle počt dnů.
20 pracovních dní v měsíci máš tak příjem 14.000. Záleží ještě, kolik bys musela investovat do vybavení.
S provozem i odpoledne to vychází samozřejmě líp, ale sama bys to nezvládla, to bys potřebovala výpomoc. A trošku problém je i oběd, u nás ho při předpolední procházce vyzvedávali zafoliovaný v řeznitví a v centru naporcovali.
Možná je lepší to udělat doma, i když nemáš místo, tak jen 1-2 cizí děti.
Děkuji vám moc za rady a asi možná u mě doma,ty 1-2dětí ale nevím kolik si mám říct na hodinu?nebo bych měla docházet k nim domů a ještě třebas uklidit?to by taky šlo,já kladensko.V mém okolí je hodně maminek kterým nevzali děti do školky a oni potřebují jít do práce,hodně to poslouchám když jdem na hřiště. ![]()
- Citovat
- Upravit
chůvou se dle máho názoru nazývá ta co do domácností dochází. pokud bys byla v pronajatých prostorách a hlídala bys několik dětí,už jsi jiné obdobné zařízení-pokud by děti byli i mladší tří let tak vázaná živnost a vše co z toho plyne…
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
kamarádka chtěla dělat něco podobného a nakonec si otevřela soukromou školku. Co mi tak povídala, tak je s tím šíleně problémů. Pokud bys chtěla hlídat u sebe doma, tak musíš mít odpovídající zázemí, dodržovat hygienické předpisy atd. Ona si to napřed zařídila taky u sebe doma a dopadlo to tak, že ji tam žádná maminka nechtěla dávat děti. Já bych je někomu cizímu domů teda taky nedala. Když si pronajmeš místnosti někde mimo, je to to stejné. Musíš mít spoustu povolení, různých papírů, soc.zařízení, kuchyň, vyřešit jídlo, aby to prošlo hygienickou kontrolou a spoustu dalších věcí. Bylo toho fakt hodně.
Myslím, že je výrazně jednodušší se nabídnout jako chůva na plný úvazek nebo hlídat víc dětí u více rodin doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laaja píše:
Ahoj,
kamarádka chtěla dělat něco podobného a nakonec si otevřela soukromou školku. Co mi tak povídala, tak je s tím šíleně problémů. Pokud bys chtěla hlídat u sebe doma, tak musíš mít odpovídající zázemí, dodržovat hygienické předpisy atd. Ona si to napřed zařídila taky u sebe doma a dopadlo to tak, že ji tam žádná maminka nechtěla dávat děti. Já bych je někomu cizímu domů teda taky nedala. Když si pronajmeš místnosti někde mimo, je to to stejné. Musíš mít spoustu povolení, různých papírů, soc.zařízení, kuchyň, vyřešit jídlo, aby to prošlo hygienickou kontrolou a spoustu dalších věcí. Bylo toho fakt hodně.
Myslím, že je výrazně jednodušší se nabídnout jako chůva na plný úvazek nebo hlídat víc dětí u více rodin doma.
Ahoj za radu a kolik si mám říct na hodinu?nemám vůbec představu.děkuji
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
to se koukni i na další diskuze.
Jinak za hodinu se platí tak 100-150kč a pokud by jsi někde hlídala na plný úvazek, tak se stejně domluvíš s potencionálním zaměstnavatelem. Ty mu řekneš sumu a on ti řekne sumu. Nebo se rovnou zaregistruj do nějaké hlídací agentury.
Nebo hoď novou diskuzi o tom, kdo má hlídací paní nebo chůvu a kolik platí nebo by platil. To bude asi nejjednodušší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Laaja píše:
Ahoj,
to se koukni i na další diskuze.
Jinak za hodinu se platí tak 100-150kč a pokud by jsi někde hlídala na plný úvazek, tak se stejně domluvíš s potencionálním zaměstnavatelem. Ty mu řekneš sumu a on ti řekne sumu. Nebo se rovnou zaregistruj do nějaké hlídací agentury.
Nebo hoď novou diskuzi o tom, kdo má hlídací paní nebo chůvu a kolik platí nebo by platil. To bude asi nejjednodušší.
děkuji ti
- Citovat
- Upravit
Ahoj,já dělám chůvu už 15 let,mám i žl.Mám jednu stálou rodinu na plný úvazek a tam docházím(každý den).Jsem zaregistrovaná u několika agentur,ale poslední dobou mám hlídání i přes doporučení z rodin,kde byli spokojený,tak na mě dali kontakt
Jinak hlídám v Praze A beru si za jedno dítě 12O,svátky a víkendy s příplatkem a nebo nepočítám hodiny a domluvím se s rodinou na paušálu.Ve svý domácnosti bych dítě,natož děti hlídat nechtěla a navíc drtivá většina maminek chce aby chůva chodila k nim domu,je to prostředí na který je dítě zvyklý,má tam vojí postýlku,oblečení atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mahdalka píše:
Ahoj,já dělám chůvu už 15 let,mám i žl.Mám jednu stálou rodinu na plný úvazek a tam docházím(každý den).Jsem zaregistrovaná u několika agentur,ale poslední dobou mám hlídání i přes doporučení z rodin,kde byli spokojený,tak na mě dali kontaktJinak hlídám v Praze A beru si za jedno dítě 12O,svátky a víkendy s příplatkem a nebo nepočítám hodiny a domluvím se s rodinou na paušálu.Ve svý domácnosti bych dítě,natož děti hlídat nechtěla a navíc drtivá většina maminek chce aby chůva chodila k nim domu,je to prostředí na který je dítě zvyklý,má tam vojí postýlku,oblečení atd…
Ahoj tak to je dobře vědět moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj prosím o rady a tipy jak na to?Tedy mám v hlavě takový plán,vím že kdybych chtěla hlídat dětičky u nás doma jelikož bysme se nevešli,tak jsem dostala takový nápad,pronajmout si 1+1 a hlídat 4 nebo 5dětí.Myslíte si že bych to zvládla finančně a ještě abych měla jakože příjem plus?Nevím kolik si bere chůva za hlídání ,nevím jestli jako na hodinu,nebo za den,tak bych potřebovala poradit od vás jestli má některá z vás skušenosti s chůvou a kolik ste jí dávali peněz,popř.není tu mezi vámi chůva?A je k tomu něco potřeba?Jako asi živnosták nevím nechci jako podnikat tedy zatím,nebo tak chodila bych asi ze začátku po domácnostech hlídat nevím,ale vyuční list být nemusí?Sama mám letitou praxy hlídání jak od mládí děti po známích a příbuzných ale i své,a mám je ráda,ale né jen že bych chtěla pomoct těm kterým děti nevemou do školky ale také bych potřebovala práci a výdělek,tak by mne zajímaly vaše zkušenosti a rady a nápady.všem děkuji.