Chůze po sádře

9
21.10.22 12:37

Chůze po sádře

Dcera 21m měla zlomeninu u palce, tři týdny sádru do L, sádru už nemá ale stále se boji chodit a tak se chci zeptat kdy vaše děti chodit začali? Rehabilitace podle doktora není třeba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
21.10.22 13:54

Probrala bych znovu s lékařem, že dítě se toho bojí, na rehabilitacích by mohli pomoct překonat tu obavu si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.22 13:57

@cancerka má to zatím druhý den, uvidím co v pondělí a kdyžtak zavolám.. chtěla jsem vědět od někoho kdo má zkušenosti za jak dlouho se dítě rozchodilo, než začnu plašit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
21.10.22 14:22

@NikaNe77 Dcera si zlomila nohu ve 3 letech.Po 3 týdnech sundali sádru a napsali rhb. Chodila po patě. Rhb byly náročné, nechtěla spolupracovat, ukázali nám 1-2 cviky a šly jsme domů, jezdila v kočárku. S každou další návštěvou to bylo lepší, trvalo to cca 14 dní, bála se chodit a správně našlapovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.22 14:36

@Pe-G malá měla zlomenou nějakou záprstní kůstku za kloubem u palce, takže celou nohu ne.. taky sádra 3tydny včera nám sundávali, ale když jsem se doktora ptala na rehabilitace tak řekl že to není potřeba, jenže na ni je vidět že se prostě boji a nestoupne si.. nevím zda mám plašit a nebo pár dní počkat, ale kolik dní je adekvátních :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
21.10.22 20:11

@NikaNe77 stejný věk, stejné zranění. Máme po úraze 4 měsíce a sice chodí, ale je hodně nestabilní a pořád chodí za ruku. Je vidět, že je opatrnější. Chodíme na soukromé fyzio. Paní nám doporučila hladit nožičky, zvedat jimi míčky, udělat opičí dráhu doma, aby byla pokaždé stejná, aby dítě střídalo nohy, seskočilo ze stupínku, šlo po provázku…venku aby chodilo po obrubníku, v terénu, který zvládne. Abychom ho podporovali v pohybu (nedrželi stále za ruce, neříkali že spadne atd). S doktorkou jsme to neřešili, ona řeší spíš vážnější stavy a ne, že malá trochu šmajdá a je to méně šikovné batole než ostatní batolata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
21.10.22 20:56

@Liška32 no hezky 😐 a kdy se samo tak nějak rozchodilo? Já vůbec nevím co mám dělat, podle doktora to mam nechat na ni.. vím že nebude chodit hned, ale prostě taková ta obava že nechce mě děsí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
22.10.22 01:40

@NikaNe77 ona nepřestala chodit úplně, běhala i s tou sádrou. Ale je vidět, že to vliv mělo a čím déle od úrazu to je, tím víc to vidím..ona měla ještě v závěsu úraz i druhé nohy a prostě pajdá a bojí se, vtáčí nohy a zakopává. Takže jsme začaly cvičit. Důležitý je prý hlavně nožičky uvolnit a osvalit. Máme prostě hodně zařadit pohyb, i nějakého sokola nám doporučovali. Na vašem místě bych se asi vrátila v čase a nechala ji, ať se sama rozchodí - leze? Jestli jo, tak ať leze a ona na to zase přijde. Plus bych zařadila nějaké cvičení s dětmi, on jí kolektiv třeba strhne :) a nějaké ty cviky, nejspíš bude něco na YouTube, my prostě dáváme míčky nohama do misky, hladíme nožky míčkama s různým povrchem nebo i rukou, kartáčem…doma běhá tu opičí dráhu, to se jí moc líbí :D a ťape bosá po obrácené podložce do vany, má takový ťuplíky. Hlavně se neděs, ona na to fakt přijde, není potřeba spěchat. A klidně jestli můžeš, zajdi na soukromé fyzio, zpětně bych neváhala tak dlouho a šla tam mnohem dřív (malá má ještě vadné držení těla). Oni poradí, podpoří, a hlavně tomu fakt rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.10.22 12:18

@Liška32 moc děkuji 🙂 no my ve středu jdeme na fyzio zase kvůli něčemu jiného.. tak se ti o hodí a asi se zmíním a poprosím co teda dělat.. leze teď furt po kolenou, zkoušela jsem ji dát i na motorku a občas nožičku používala, ale většinou ji táhla.. je vidět že se boji, bylo mi jasné že po třech týdnech nezačne lítat, ale takovej ten pocit že se člověk bojí aby bylo vše ok, tak uvidím co v tu středu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6426
23.10.22 08:19

@NikaNe77 tak to je super, určitě to tam řekni a oni vás podpoří :) tak ať se brzo zase rozběhá :kytka: můžu se jenom zeptat, jak se to malé stalo? U nás na trampolíně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.10.22 10:47

@Liška32 děkujeme ☺️️ no já u toho přesně nebyla hlídal přítel, ale prý si vzala na zem takovou tu knížku jak má ten plastový kus na mačkání co vydává zvuky a šlápla na kraj toho plastu.. vůbec nevím jak se jí to mohlo povect, ale stalo se 😐 furt od čtvrtka čekám na den kdy to zkusí a stoupne si, ale furt nic a nic 🤷🏽‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14685
24.10.22 13:05

Urcite bych to resila s fyzioterapeutkou. Dcera mela v 5,5 letech zlomenou stydkou kost, takze mesic lezela, nesmela si sednout, nesmela na WC, proste vse v posteli v leze. Hned jak ji dovolili zkusit chodit, tak se o to pokousela, moc se chtela znovu rozchodit. Nohy mela totalne vyhuble, neudrzela rovnovahu. Nez se dostala na fyzioterapii, tak tyden chodila podle sebe. Jenze bylo velike nebezpeci, ze se kvuli ochablym svalum nauci spatne pohybove vzorce. Je to pul roku a i kdyz uz ma dovolenou polnou zatez a bezny clovek nepozna potize pri chuzi, tak stale dela chyby, stale ma tu poranenou stranu slabsi, stale rehabilituje, ted jsem ji musela poridit ortopedicke vlozky.

Takze to urcite reste vcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect