Záchvaty každý den.

Anonymní
19.10.22 20:09

Záchvaty každý den.

Ahoj. Mám syna je mu 2,5let. (Ještě diagnózu nemáme, chodíme k psycholožce, ale syn tam brečí a nespolupracuje).
Aktuálně má všude záchvaty vzteku. Když přijíždíme domů o ve výtahu, šíleně ječí.. v krámě to samé (ještě před měsícem s ním šlo normálně nakoupit). Nemůžeme s ním nikam.. kamkoliv vlezeme má záchvaty… Na hřišti ho baví chvíli houpačka na všem ostatním brečí. Už nevím co dělat dál. :-( Jsme furt doma.. žádný výlet s ním absolutně nejde ani nikam do hernicky nic.. má to někdo podobně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2002
19.10.22 20:14

A proč brečí? Je schopný říct co mu vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85326
19.10.22 20:18

A duvod? Chce zmacknout tlacitko ve vytahu a zmacknes ho ty? Napriklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.22 20:22

Nene. Jakmile zabočíme k naší ulici spustí se strašný záchvat a ten záchvat trvá až domů. Dělá tohle asi půl roku. To samé když má přítel jít natankovat nebo já vyzvednout balíček na poštu a přítel je s ním v autě u obojího má záchvat. Když ho vezmu sebou tak vůbec nevydrží na místě a chce z pošty pryč. Přijde mi, že nemůžeme s ním opravdu nic.

• Citovat
  • Upravit
85326
19.10.22 20:31

Tak asi zkusit zjistit duvod, vse ma nejaky duvod dle me, i kdyby to byla blbost. Mluvi nebo umi aspon sdelit ano/ne na otazku? Rozumi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.10.22 20:36
@Anonymní píše:
Nene. Jakmile zabočíme k naší ulici spustí se strašný záchvat a ten záchvat trvá až domů. Dělá tohle asi půl roku. To samé když má přítel jít natankovat nebo já vyzvednout balíček na poštu a přítel je s ním v autě u obojího má záchvat. Když ho vezmu sebou tak vůbec nevydrží na místě a chce z pošty pryč. Přijde mi, že nemůžeme s ním opravdu nic.

Chtělo by to přijít na to, co se před tím pul rokem změnilo nebo co se stalo, ze ho to tak vzalo. Mohla to být i z dospělého pohledu blbost - zapomenuta hračka, nove boty, poprvé déle venku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
20.10.22 06:53

To trochu vypadá, že ho děsí změna programu. Zkus ho vždy předem upozornit, co se bude dit. Pokud by nerozuměl slovům, ukázat třeba kyblicek a lopatku a říct hřiště, obálku a pošta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.22 12:07

Bohužel syn nerozumí ve 2,5 letech neřekne ani slovo.. pořád ječí. Řešíme to s psychologem, vypadá to na vývojovou dysfazi.
Bavili jsme se i o autismu (k tomu se přikláním spíš já) ale nesplňuje vše. Spí celou noc, papa všechno, má moc rád naši pozornost, kouká do očí). Ale i tak si to myslím kvůli těm záchvatům, je to fakt šílený, když člověk skoro s 3letym dítětem nikam nemůže. Tak rádi by jsme ho vzali někam do hernicky do zoo.. nezajímají ho ani zvířátka.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.10.22 12:56

Mám dítě s VD s extrémní nesnášenlivosti změn, afektovym jednáním, fixaci na matku. Vše to bylo jako balíček v diagnóze VD. To že nemluvilo a nerozumělo bylo samozřejmě k tomu.
Nám pomohlo znakování a komunikační kartičky.
A pak tedy čas.

• Citovat
  • Upravit
5132
20.10.22 14:30

A proč hned diagnóza? Že by období vzdoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
20.10.22 18:38

A když si odmyslíš ty scény s příjezdy/odjezdy/v cizích budovách atd., tak doma je v pohodě? Ačkoliv nemluví, když je v klidu, chová se normálně a úměrně věku? Mně děti jeden čas strašně řvaly při každé cestě z procházky domů a nešlo se tomu vyhnout. Na ulici před domem vždycky lehaly na zem. Byla to kombinace únavy+stresu z přecházení frekventované silnice. Ta silnice tam hrála opravdu silnou roli. Děti absolutně nesnášely to, jak jsem je pevně chytla za ruku a muselo se jít na druhou stranu. Nebo bylo období, kdy řvaly kdykoliv to vypadalo, že vstoupíme do nějaké budovy - byla to reakce na doktora a nemocnici. Prostě měly strach, ať jsem říkala, co jsem říkala, že tam na ně někde číhá doktor… Měly jsme období, kdy byly strachem bez sebe ze zvuků (sekačka na trávu, spouštění žaluzie), ale když byly v klidu, neměla jsem pochybnost o tom, že jsou normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.10.22 19:24

@ibis jasně. Jen ne všechny děti mají jen období vzteku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5132
20.10.22 20:17

@kocourGarfield Jasně…a ne všechny děti ve 2,5letech mají diagnózu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí