Chůze u miminek

Anonymní
1.9.10 11:26

Chůze u miminek

Ahoj,chci se zeptat,jak vlastně začíná chůze i dětí.Proč se ptám,mám kamarádku,její 16měsíční dcera nechodí,jen stojí u nábytku a špičkuje.Na moje rady nedala,aby navštívila doktora,prej je to normální.Ale já zase z jiného zdroje vím,že to může být problém.Nezlobte se za anomyn,ale je i tady na miminu,tak třeba si to přečte a začne něco dělat :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
1.9.10 11:31

nechci radit, ale myslím, že má čas. kamarádkám většinou od 12měsíců děti postávají, ale úplně sami nechodili, až kolem 16měsíců se rozběhli, ale je to individuální, některé děti chodí už v roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
1.9.10 11:33

Ahoj,no chůze začíná po lezení,ted to vidím doma na prckovi,lezl a ted si zašíná stoupat k nábytku,nedělá kroky,ale jen stojí.U té tvé kamarádky myslím,že je vše ok.Děti jsou různé,některé začnou brzo chodit,některé se spožděním,ale doženou to.. :lol: :palec: takže já bych to nijak neřešila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.9.10 11:39

Do 18m ma podle tabulek oficialne cas. Zalezi, jak moc obchazi nabytek, pokud obchazi jak obchazel Mates, ten podel nabytku snad i behal, tak bych to nechala byt, protoze chuze kupredu je pro dite neco jineho nez chuze bokem a kdyz na to neni pripravene, tak zkratka neni. Stani n spickach delaji temer vsechny deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
1.9.10 11:47
Anonymní píše:
Ahoj,chci se zeptat,jak vlastně začíná chůze i dětí.Proč se ptám,mám kamarádku,její 16měsíční dcera nechodí,jen stojí u nábytku a špičkuje.Na moje rady nedala,aby navštívila doktora,prej je to normální.Ale já zase z jiného zdroje vím,že to může být problém.Nezlobte se za anomyn,ale je i tady na miminu,tak třeba si to přečte a začne něco dělat :cert:

mě to taky zajima.mam 11 měs dite a neleze a chůze se tedy taky spozdí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.10 11:47

Já to chápu,ale ta její holčička okolo nábytku už lítá od 12m a furt špičkuje,vůbec nemá snahu dát nožičku na celou plosku nohy.Já jen,že jedna paní měla to samé,nakonec se zjistilo,že malá by ani sama chodit nezačala,protože měla ztuhlé svaly,klouby a i achilovku.Neřešila to,a malá má dnes pomalu ve 3 letech stále problémy.myslíte,že to za to stojí,nebo je lepší něco řešit a nemuset se trápit.Asi si řeknete,že jsem blbá,proč to řeším,ale štve mě to.

• Citovat
  • Upravit
827
1.9.10 11:50

nelekej mě,ještě nejsem objednana ani na rehabku,ani neuro.a dokud maleho neuvidi oni,budu se bat,jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
1.9.10 12:01

Ahojky,tak já se přidám.malá od 12měsíců taky oblézá nábytek,bohužel taky na špičkách.Jako nováček jsem tu na toto téma zakládala diskusi,holky my poradili řeš to,tak jsem začala,nejdříve na rehabilitaci procvičování.Dnes jsem byla u paní doktorky,která zjistila,že má tuhou pravou stranu,takže by chodit nezačala.Zítra nás čeká ještě vyšetření na neurologii a pak intenzivní cvičení vojtovou metodou.Jsem ráda,že jsem to žačala řešit,já jsem teda byla pochválená,že jsem to sama začala řešit,ale měla jsem přijít ještě dřív.Malé je 15m a možná by dnes už chodila normálně.Omlouvám ss za román,třeba to pomůže.kamarádce řekni,ať to řeší za to nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
1.9.10 12:15

Anonymni, na chuzy ma holcicka kamaradky cas, chozeni po spickach, pokud chodi opravdu cele ty 4mesice okolo nabytku jen po tech spickach, problem byt muze. Opravdu se muze zkratit achilovka tak, ze ditko nedokaze stat nebo chodit celou plochou chodidla po zemi. Tusim, ze se to da urcite rozcvicit.
Mi jsme prakticky od narozeni chodili na neurologii a cviceni, tak takoveto veci docela resim, priznam, ze mozna moc. Ale je lepsi problem podchytit vcas, nez neco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.9.10 12:16

Ahoj,
tohle je vzdycky tezke. Kazde dite je velka individualita a kazdy doktor (i clovek) ma svuj nazor. Ja bych v tomto pripade chtela, aby se na dite podival neurolog, popr. detsky ortoped nebo rehabilitacni a pripadne doporucili, zda s tim neco delat. Detske doktorky kolikrat videly horsi pripady, takze nektere maji tendenci mavnout rukou. Kazdopadne nejdulezitejsi je, zda ta tvoje kamaradka ma chut neco s tim delat. Ono totiz by to nebylo jen o tom dite nekam vzit, ale pravidelne (treba i 4× denne) s nim cvicit a pak chodit pravidelne na kontroly a uprimne, ono to je narocne a ne kazdy na to ma cas, chut atd. A byt nikdo asi vedome nechce, aby treba v dospelosti jeho dite melo problem treba s koleny nebo kycli, tak ne kazdy si uvedomuje, ze dokud je dite male je ten pravy okamzik s tim neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
1.9.10 12:56

Ahoj,
norma pro chození dle tabulek je opravdu 18.měsíců - holčička má čas, ale neškodilo by, kdyby se třeba pediatr podíval a posoudil zda neskouknout i u neurologa, nebo podpořit svalíky nějakou rehabilitací

náš malej ve dvou měsících nestabilně pásl koníky…a díky naší důkladné doktorce jsme začali cvičit vojtovku…po měsíci už pásl krásně (zapojoval správné svaly a vydržel tak třeba i půl hodiny - a rád!), ve 4 měsících se přetáčel, v 7. měsíci plazil - ale jako partyzán…v 10. měsících začal postávat a obcházet nábytek, ale vzhledem k tomu, že pořádně nelezl, začali jsme opět cvičit vojtovku - není dobře, když lezení dítě vynechá - je to ta nejlepší prevence křivých zad…asi po měsíci cvičení začal lézt - takže lezl, obcházel a postával u nábytku s oporou…a tak se pohyboval až do 16. měsíců, kdy začal chodit

opravdu je to individuální, ale pediatr by měl mít přehled a posoudit zda není něco špatně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
1.9.10 13:07

takhle se to těžko posuzuje..když jí nevidíme..
důležitý bych řekla je i pokrok, jestli nějaký dělá.. pokud by mi dítko delší dobu přišlo, že se nikam neposouvá, neučí se nové věci, pak bych začla plašit, že mu to asi nejde, ptotže mu něco brání..

takže samotná chůze po špičkách kolem nábytku v 16m by mi nepřišla nic divného. divné by mi přišlo, kdyby to dělala už 4m a nic nového se nenaučila..

raději bych se poradila s dětskou lékařkou, které ale je potřeba říct právě tohle - že žádný pokrok už dlouhou dobu neudělala.. prootže nad chůzí kolem nábytku v 16m mávne rukou s tím, že do 18m se rozběhne.. nad tím nepokrokem už rukou mávnout nejde.

mamčo 09 - záleží na dítěti. jsou i takové, u kterých je fáze lezení krátká.. chůze se nutně zpozdit nemusí,ale pokud v 11m neleze, pravděpodobně bude chodit později.
můj Vojta třeba v 6m lezl, v 7stál a v 8 obcházel nábytek. ale chodit začal v 13m. ale už naprosto jistě, nezažila jsem žádné pády, nic, prostě se jednoho dne pustil a zdrhal.. všichni říkali, jo, ten bude v 10m chodit.. on si to ale vypiloval a rozběhl se až si byl naprosto jistý..
jiné děti sotva začnou lézt, postaví se a zkouší chodit.. fakt každé je individualita sama.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
1.9.10 19:45
milhaus píše:
Ahojky,tak já se přidám.malá od 12měsíců taky oblézá nábytek,bohužel taky na špičkách.Jako nováček jsem tu na toto téma zakládala diskusi,holky my poradili řeš to,tak jsem začala,nejdříve na rehabilitaci procvičování.Dnes jsem byla u paní doktorky,která zjistila,že má tuhou pravou stranu,takže by chodit nezačala.Zítra nás čeká ještě vyšetření na neurologii a pak intenzivní cvičení vojtovou metodou.Jsem ráda,že jsem to žačala řešit,já jsem teda byla pochválená,že jsem to sama začala řešit,ale měla jsem přijít ještě dřív.Malé je 15m a možná by dnes už chodila normálně.Omlouvám ss za román,třeba to pomůže.kamarádce řekni,ať to řeší za to nic nedá.

tak to řešit musim i já už ted v 11 měsicich,když neleze?snad se konečně na tu rehebku dovolam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 20:23
kecačka píše:
Ahoj,no chůze začíná po lezení,ted to vidím doma na prckovi,lezl a ted si zašíná stoupat k nábytku,nedělá kroky,ale jen stojí.U té tvé kamarádky myslím,že je vše ok.Děti jsou různé,některé začnou brzo chodit,některé se spožděním,ale doženou to.. :lol: :palec: takže já bych to nijak neřešila. :kytka:

U nás je to přesně taky tak,lezl,teď si stoupá u sedačky a v postýlce.Je mu 11,5 měsíce.Četla jsem,že do 18-ti měsíců se to prý nemá řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.9.10 20:27
mamča09 píše:
milhaus píše:
Ahojky,tak já se přidám.malá od 12měsíců taky oblézá nábytek,bohužel taky na špičkách.Jako nováček jsem tu na toto téma zakládala diskusi,holky my poradili řeš to,tak jsem začala,nejdříve na rehabilitaci procvičování.Dnes jsem byla u paní doktorky,která zjistila,že má tuhou pravou stranu,takže by chodit nezačala.Zítra nás čeká ještě vyšetření na neurologii a pak intenzivní cvičení vojtovou metodou.Jsem ráda,že jsem to žačala řešit,já jsem teda byla pochválená,že jsem to sama začala řešit,ale měla jsem přijít ještě dřív.Malé je 15m a možná by dnes už chodila normálně.Omlouvám ss za román,třeba to pomůže.kamarádce řekni,ať to řeší za to nic nedá.
tak to řešit musim i já už ted v 11 měsicich,když neleze?snad se konečně na tu rehebku dovolam.

My chodíme do FN Lochotín,a je tam dost dlouhá čekací doba,a musíš mít doporučení od pediatra.A navíc tam jistá fizioterapeutka má takový přístup,že podle ní máme chromého,křivého retardéra.Manžel mě po každé návštěvě musí 2 dny uklidňovat.Nebo máš jinej tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí