Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak a ještě jeden dotaz ![]()
Opět syn 11.měsíců - má 2 zuby dole (jedničky) a 1 jedničku nahoře (druhá je tam nastartovaná a ne a ne vylízt ![]()
No a teď začal šíleně skřípat zubama! Dá se s tím něco dělat? Jednak se to nedá poslouchat a druhak se bojím, že si zub ulomí nebo že se mu nějak ubrousí. Zatím to řeším dudlíkem, ale už jsem chtěla dudlík pomalu odstavit.
Díky!
No nas prcek to delal taky,kdyz mu vyrostli dva dolni a pak nahore,ale ted jak uz ma tech zubu vic,tak neskripe.A myslim,ze udelat s tim nemuzes nic.
Náš malý to dělal taky, vždycky jsem mu řekla nedělej, no vydrželo mu to pár týdnů, pak ho to přestalo bavit ![]()
Náš skřípal i ze spaní
Nezbývá než vydržet, snad ho to brzy přejde ![]()
Malá má 15m a teď my to taky začala dělat,ne furt,ale občas jí to drapne.Když jí řeknu nedělej to,tak to zrovna udělá.Takže když to dělá,já si jí nevšímám,nemá obecenstvo,tak jí to přestane bavit(moje zkušenost).Takže přeju,ať to brzo přejde.
Tak máme úplně stejný problém i stejný počet zubů
Taky dávám dudlíka, i když strašně nerada, ale ten zvuk je pro mě hrozný, něco jako přejet nehty po tabuli
Nenašla jsem nic, co by pomohlo kromě dudu ![]()
Ahoj před měsícem jem měla se synem tejný problém
a ted už to nedělá. tvůj synek objevil, že má něco v pusině a prozkoumává to
neboj přejde ![]()
Ahoj,
uvítám se do klubu skřípalů - je to děsné!
Já to řeším buď tak,že mu otevřu pusu,chytnu ho za koutky a udělám „rybičku“,nebo mu narvu dudlík…dudlík mu nechám dokud mu nenarostou všechny přední zuby,ono jim to lehce pomáhá když to tam šuchlají tím dudlíkem…pak ho asi sezobe ptáček… ![]()
Ahoj, no tak já se sice budu držet tématu, ale z jiného soudku. Mě tohle nedělá dítě, ale přítel!!! V noci příšerně skřípe zubama, brr! Poslala jsem ho k doktorovi i zubaři a nic, že prý proti tomu nic neni
takže mi nezbývá nic jiného než ho poslouchat a nebo se od něj v noci stěhovat ![]()
Ahoj Pettulle, co zkusit pořídit chránič na zuby. Moje kamarádka měla stejný problém a tohle jí dost pomohlo. ![]()
Jo? A kde se to dá sehnat? Ten muj z toho možná bude mít strach aby to nespolkl ![]()
Pettulle píše:
Ahoj, no tak já se sice budu držet tématu, ale z jiného soudku. Mě tohle nedělá dítě, ale přítel!!! V noci příšerně skřípe zubama, brr! Poslala jsem ho k doktorovi i zubaři a nic, že prý proti tomu nic nenitakže mi nezbývá nic jiného než ho poslouchat a nebo se od něj v noci stěhovat
hele mé sestře pomohli od skřípání zubama rovnátka tak mu kup takový ten chránič úst jak mají např hokejisté
![]()
Shelly píše:
Ahoj Pettulle, co zkusit pořídit chránič na zuby. Moje kamarádka měla stejný problém a tohle jí dost pomohlo.
Kamarádce to zhotovoval zubař, ale myslím, že není problém to sehnat na netu. A toho spolknutí bych se nebála, je to pořádnej kus hmoty
. A kdyby se mu to přece jen povedlo, tak moje babička vždycky říkala, co jde jednou cestou tam, musí jít zákonitě druhou ven
.
chránič je dobrý nápad.
Co jsem viděla,tak se to koupí beztvaré - hodí do horké vody a když je to tak akorát teplé,tak se to skousne a tím pádem to vytvaruje na vaše zuby…