Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no, klárka skřípe zubama ze spaní a je to děsné. když mi to dělala přes den, tak jediné co pomohlo, bylo nevšímat si jí a nekomentovat to. přestala sama, když neměla publikum. to noční skřípání ale neodbourám… bohžel, já teda skřípu taky ![]()
Tomík,15měsíců, taky skřípe zubama, dokonce tak, že si ulomil kus dolní i horní jedničky (stalo se to, když měl vylezlé 2 dolní jedničky a 1 horní), dělá to naschvál a přesně- když zakážu, dělá to na just ještě víc, pomáhá jen dudu
, jako u vás všech. Zatim jsme u zubaře nebyli, má plno a bere až od nového roku, tak to neřeším, on by si do pusy stejně nenechal šáhnout, je to vzteklounek a netykavka. Ale dost mě to štve, co když si ulomí další? Teď mu rostou horní dvojky.
Holky, ocitla jsem se v situaci, kdy náš prcek začal v 11. měsíci vrzat zoubky. Ale pořád. Četla jsem, že ho to přestane bavit. Jenomže je to hroší. Má rok a týden, když mu dám dudlík do pusy, jak začne skřípat, tak dudlík je do tří dnů prokousaný a můžu jít koupit nový. To samé savičky na lahvích na mléko i na čaj. Všechny prokousané, protékají a já musím stále kupovat savičky, ať se nestane to, že by ji vážně prokousl celou a nevcucl do krku (vím, možná je to přehnaná obava, ale jistota je jistota). Do poradny jdeme až ve středu, ale já už z toho šílím. Normálně mi je to natolik nepříjemné, že už trne pusa celý den, jak to malý začne dělat.
Dcera taky začala vrzat zubama. jednu dobu to dělala pořád. Po nějaký době s tím přestala a teď začala znovu ale v menší míře. Doufám že ji to brzo zase přejde.
Já vypozorovala, že to malá dělá, když jí rostou další zuby. Teď to začala po dlouhý době zase dělat a fakt jí vyrostla první pětka. Takže se mi to už po několikáté potvrdilo..