Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ano, stává se. Nebo třeba 6hodinová horečka 40, dítě se prospí a má normální teplotu.
Také se mi to u dětí několikrát stalo. Zrovna nedávno mělo 38,5 a za 4 hodiny po spánku bez teploty i bez léků.
Tohle mi zrovna kamarádka říkala, že její dcera měla v noci teplotu 38,5 asi dvě hodiny a pak nic. Ani ráno, prostě jako by to přešlo. Volala i lékařce, ale ta říkala, že se to stává, a že pokud teplota znovu nestoupne, je všechno v pořádku ![]()
@Yasmina21 píše: Více
Ano, u nás taky bez léků. I při té čtyřicítce.
Jojo, stává se to..do 38st to může být třeba jen z prostredi…je teplo, nebo v tom spánku jak se na akumuluje teplo pod perinou…muze to být i reakce na setkání se s nějakým bacilem kdy pak ale nemoc nakonec nepropukne…dcera měla párkrát že odpoledne měla přes 38 a druhý den jí nic nebylo…většinou to bylo právě po nějakém kontaktu s větším kolektivem, a taky když nastoupila do školky tak se to jednou stalo…
Ale byli i případy kdy se třeba druhý den rozjela rýma…
Syn nedávno měl 24h horečku že mu to lezli přes 39, ale to jsme já i manžel leželi s virozou tak trochu měl asi k tomu…nicméně nakonec neonemocněl…a tuhle mi ho vraceli ze školky..resp. mi po spaní volali ať si pro něj hned přijdu že má 37,2..což teda já považuji za naprosto normální teplotu po spaní, zvlášť přes den za slunečného dne…nicméně je jasné že ucitelka ve školce to musela řešit aby se jí tam nejak nerozjel…pak už neměl…řekla bych že těch 37,5 mohlo být taky jenom tím že byl vyhřáty zpod peřiny…
Jednou mi ve 14 hodin volali ze školky, ať si přijdu pro dceru, že má horečku. Doma měla 39,8 °C a nic jiného jí nebylo, žádná bolest, únava. Prospala se, bez léků, ve 20 hodin měla normální teplotu a byla úplně normální - opět žádná bolest, únava, rýma, kašel. Druhý den jsme šli na plánovaný krátký výlet a bylo to v pohodě. Podle mě se o ni pokoušela nějaká nemoc, dcera to vyležela a byla zcela fit. Jasně že něco náročnějšího bychom s ní asi nedělali. Nebo kdyby tu horečku měla ještě třeba ve 3 ráno. Ani jsem se nad tím nepozastavila, tyhle krátké horečky jsou u dětí běžné, občas jsou i u dospělých.
Je to normální, teplota těla prostě kolísá… Je zbytečné hned dávat léky, když dítěti „nic“ není. Syn míval teplotu i pár dní, nic jiného mu nebylo, nakonec teplota klesla a bylo. Já jsem obvykle teplotu nesrážela, pokud neměl nějaké jiné potíže. Tělo samo zabojovalo s bacily a nemoc ani nepropukla.
Ahoj, prosím stalo se už někomu aby vaše dítě mělo „chvilkovou teplotu“? Syn 4 roky v noci se mi zdal teplý a teploměr ukázal 37,5. Za hodinu měření bez teploty a poté už také ne. Žádný cipek nic jsem nedávala prostě sama od sebe zas nebyla. A před 14 dny to samé akorát to měl večer 38,5 tak dostal cipek a pak už zas nic.
žádná ryma, kasel nic.. 
Díky.