Chyba prodavačky - objednávka brýlí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
27.3.14 18:57

chyba prodavačky - objednávka brýlí

Ahoj, asi jsem témě špatně zařadila, ale nenašla jsem žádnou vhodnou kategorii.

Mám takový dotaz: Můj kamarád – cizinec, který tu tento semestr studuje, si rozbil brýle. Protože neumí česky, šla jsem s ním do optiky, ty staré nešly spravit, tak si vybral nové. Zaplatil je předem, obruby i skla, s tím, že za pár dní budou hotové. Před chvilkou si je šel sám vyzvednout a volala mi prodavačka z té optiky, že se spletla, špatně ty brýle nacenila a chce doplatit 200.

Kdyby šlo o mě, asi jí to odkývu a doplatím, ale bylo mi to vůči kamarádovi trapné mu říkat, že má najednou platit o 200 víc. Tak jsem jí zkusila navrhnout, že by zaplatila ona půlku a on doplatil tu druhou stovku. Nechtěla na to přistoupit a po telefonu se takové věci špatně řeší, tak jsem nakonec kamarádovi vysvětlila a jak to je a a doplatil to. Ale zajímalo by mě, jak to je z právnického pohledu. Chápu, že se každý někdy splete, ale přece když udělala chybu, má za ni nést zodpovědnost. Díky za názory:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
27.3.14 19:19

Neplatila bych jí to, asi-nevím, ale štvou mě. Teď jsem od zubařky odešla lehčí o 1200. Na začátku tvrdila nějakou cenu, tu jsem jí zaplatila asi při třetí návštěvě a dneska po konečné úpravě jsem dostala účet na dalších 12 stovek a že mi to určitě říkala a že na tom křesle to člověk může vypustit. No určitě bych nevypustila takovou cifru. takže dneska bych v optice nic navíc nedala a asi by to odnesla i za mou zubařku.

Jinak manžel si rozsedl brýle, nesla jsem mu je do značkové optiky a tak je chvilku vzadu šmudlali a pak přišli s tím, že jsou neopravitelné a že si máme vybrat jiné obroučky a že nám je hned vymění. Tak jsem řekla, že tam musím poslat chlapa a cestou jsem míjela zapadlou optiku, kde mi to starší paní na počkání opravila asi za 150kč. Takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85225
27.3.14 19:46

Neplatila bych jí nic, byla to jeji chyba. I v supermarketu a jinde plati cena na zbozi, ne ta, ktera je v systemu, jinak je to klamani zakazniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
27.3.14 20:15

Já bych teda nic navíc neplatila. Zaplatil si kompletní brýle a toto je chyba prodavačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.3.14 20:41

Díky za odpovědi. Začínám litovat, že jsem kamarádovi neřekla, ať se na to vykašle a klidně jim tam ty brýle nechá, když mu je nechce dát za domluvenou cenu:( Fakt mi nejde o „blbé“ 200, ale o princip.
Když někdo půjdete kupovat brýle, nedoporučuju Eiffel optic v Brně na Masaryčce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85225
27.3.14 20:43

@nehik vis co, netrap se tim, uz se stalo. Uzij si pekny vecer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.3.14 21:01

@blumen díky:) Však já se z toho nehroutím, spíš mě zajímalo, kdo byl v právu.. Příště budu vědět;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat