Jak ušetřit se třema dětma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj, musí mít ty obědy ve škole? u nás doma bráchové taky kdysi chodili na obědy do školy a jakmile došli domů tak snědli stejně celou ledničku, takže efekt nula… tak se to pak zrušilo ![]()
- Citovat
- Upravit
@Babišovka no už jsem nad tím uvažovala, ale ten starší je na škole ve vedlejším městě a než by dojel domů tak by měl velký hlad, je doma až v 16h ![]()
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 chápu no, a víš, že opravdu ten oběd sní? polívku i další jídlo?.. brácha taky dojíždí a je doma kolem 4 ale dává si dvě svačiny, ten oběd fakt nestojí za to aspoň u něj… a ještě si stěžoval, že na něj mměli tak málo času, že to zhltají a to taky není dobré ![]()
- Citovat
- Upravit
Kolik vás ten oběd stojí denně u nás to je tak 350kč měsíčně to zas není tolik na tom bych nešetřila co jiné vídaje nemůžeš ubrat jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
Ahoj holky, jdu se poradit, pročetla jsem to tad yskoro všechno co se týká šetření, ale nějak neušetřím ikdyž to dodržuju, mám tři kluky 17 13 a 2 roky, ten nejstarší cvičí musí kvalitně jíst, obědy mají ve škole, ale přijdou domů a mají stejně hlad, já už fakt nevím, poradtě nějaký jídelníček, nebo jak to udělat?
ale tak v 13 a 17 jsou děcka prostě kyseliny.. můj mladej má 16 let, ve škole má oběd pak doma sváču - pořádnou a za hodku a půl už šmíruje v lednici co by pojedl dobrýho..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Babišovka píše:
Ahoj, musí mít ty obědy ve škole? u nás doma bráchové taky kdysi chodili na obědy do školy a jakmile došli domů tak snědli stejně celou ledničku, takže efekt nula… tak se to pak zrušilo
možná tomu nerozumím - jakože v rámci šetření nedám dítěti naobědvat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jdukolem to ani náhodou, ale vím, že brácha si nesl svačiny, ze kterých se najedl více než ze školního oběda, vyšly levněji a stejně došel domů a snědl vše co našel
- Citovat
- Upravit
@Babišovka no to on právě taky, moc toho asi nesní, polívky vůbec a to už si bere 4 velké grahamové rohlíky do školy a ještě si něco koupí, no puberták, je jak bezedný ![]()
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 a co si koupí? bagetu?
mě je 21 já to mám ještě v živé paměti ty školní svačiny, obědy… ![]()
jej já teď vypadám, jak kdybych svoje dítě raději nechala o hladu…
ale fakt vím, že školní obědy jsou z velké části úplně na nic… a to ještě buď ráda, že tam chodí… co si pamatuju, tak spolužáci si je odhlašovali a nechávali si peníze
![]()
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 syn v těch šestnácti - sedmnácti toho snědl snad víc než zbytek rodiny dohromady… a pořád měl hlad… jako bezedná jáma… za dva roky později už se to nějak začalo zase vracet k normálu a teď už jí zase jen za jednoho… dobře si pamatuji, jak jsem nechápala, když sousedka dělala svačinky pro své tři syny v tomto věku a já jsem nevěřila, že toho tolik sní… dnes už mám jasno…
![]()
No, ušetřit se třemi dětmi se dá, pokud je z čeho šetřit… ale když není, tak je to těžké… těžko říct, jak šetřit, když nevíme, z čeho vycházíš… je docela možné, že ti nejde ušetřit, protože už tak máš rozpočet dost omezený… a pak už to nějak víc nepůjde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moja mama tou dobou zacala piect hodne kysnute kolace. Buchty, strudle… na obdobie medzi jedlami, ako druhu svacinu do skoly. Pieklo sa tak casto, ze dnes uz nie som schopna zjest dva dni staru buchtu… prijde mi uz prestarla ![]()
Klasicke „honzovky“ zasytia a doma pecene vyjdu lacnejsie nez kupovane kolace a bagety.
Ked mlademu nejdu sladke kolace, pec kapustniky a pagace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děcko v 16 letech jí jak prokopnutý. Ale pokud chceš nějaký tipy na jídlo, co zasytí, tak já mívám úspěch třeba s uzenou polívkou - uzený žebro, brambory, mrkev a hodně krup. Nebo vývar z kuřecích skeletů s nějakou zavářkou, k tomu pečivo. Bramborovej guláš, těstoviny s omáčkou z mletýho, nebo kuřecího masa na milion způsobů, špenát s vajíčkem a bramborama, hrstková polívka, čočka (tohle vařím ale jen v pátek, aby neprděl ve škole
) Pomazánky, kuře na paprice - dělám hodně omáčky, domácí chleba - peču 700gramovej tak 5× v týdnu.
Vařím tak obden a vařím toho hodně a co jde, dám do mrazáku pro případy, kdy jsem dlouho v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jdu se poradit, pročetla jsem to tad yskoro všechno co se týká šetření, ale nějak neušetřím ikdyž to dodržuju, mám tři kluky 17 13 a 2 roky, ten nejstarší cvičí musí kvalitně jíst, obědy mají ve škole, ale přijdou domů a mají stejně hlad, já už fakt nevím, poradtě nějaký jídelníček, nebo jak to udělat?