Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, když jste doma měli dítě s neštovicemi, chytl to i sourozenec? A za jak dlouho?
Děti jsou oddělené, ale koupelnu a záchod navštěvují stejný.
Děkuji
Ano, ve stejny den jsem objevila prvni nestovice u obou kluku. Meli to ze skolky, takze stejny zdroj.
@Tajemnadama nyni jsou oddeleni, protoze to s nestovicemi se neciti dobre a chce byt samo. Mladsi ho zlobi
takze dobrovolne oddeleni
@Ajinac píše: Více
aha, to vypadalo, že je záměrně odděluješ,
logisticky je lepší, když si to děti odbydou současně
@Ajinac píše: Více
ano, dcera je přinesla ze školy a mladší to chytil. Asi za10-14 dní se u něj projevily taky. Oddělování je asi zbytečný, jsou opravdu velmi nakažlivý. Jestli spolu děti byly v kontaktu, ještě před prvními projevy, tak už je má v sobě i druhý a je to jen otázkou dní.
Ano. První donesl neštovice starší syn ze školy a přesně za 14 dní už měl pupínky i mladší syn. Ono to trvá, než se projeví…
U nás ano. Napřed si donesli dva mladší neštovice ze školky. Tehdy to řádilo v jiné třídě. Jak se děti někdy spojují, tak výjimečně oba spali v jiné třídě po obědě. A lup to. Pak měli taky neštovice. Starší dcera to chytla od nich. Takže se vše vyřešilo jeden podzim. Naštěstí to bylo mladší od října, starší od listopadu. Kdy bylo hnusně.
Ano, chytla to celá rodina. Syn je přinesl ze školky, týden na to odpadla dcera, hned po ni já s manželem (my je neměli jako děti) a když už to vypadalo, ze se to vyhne aspoň nejstaršímu, tak dva týdny po nás odpadl i nejstarsi syn, takže sme byli měsíc zavření doma s nestovicema ![]()
Ano, chytli to oba, cca 10 dní po sobě. Já ale byla ráda, že to mají z krku oba.
Chytily - samozřejmě až na konci inkubační doby, cca po těch 10 dnech.