Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám takový dotaz. Mam čtyřletého chlapce, který se nepotí. V létě nebo při námaze/sportu je rudy a má horkou kůži, ale prostě se nepotí. Máte s tím někdo zkušenost? Je to normální nebo mám jít k lékaři?
Já se taky skoro nepotím a okolí to nechápe. Zpotím se jen v sauně asi po 15 minutách.
@KBery aha - já jsem vždy myslela, že děti se potí až po pubertě, nevím o tom, že by se dcera potila, sportuje často
@stinga píše: Více
U nás má kluk možná tak zpocenou hlavu pod helmou když jde na kolo, ale vylozene pot na tele si taky ani u jednoho nevybavuju (2&6).
@hospodki píše: Více
jo to je fakt, v létě měla někdy trochu mokré vlasy pod helmou, ale jinak žádný pot,
trika do tělocviku peru jen, aby se neřeklo, že jsme prasátka
@hospodki píše: Více
Jj nejvíc na hlavě. Ze synovce si vždycky „děláme srandu“ jestli si byl mýt vlasy když někde chvíli lítá. Náš syn 4 bývá taky nejvíc na hlavě, pak ještě bývají na zádech v autě v autosedačce.
Moje babička. Přesně, rudá kůže, ale nepotila se nikdy. Vždy říkala, že ji to nenaučili. ![]()
@Emka135 píše: Více
zajímavé, moje babička se také nikdy nepotila, vlasy si myla jednou za 14 dní jen kvůli tomu pocitu, že se to má, nikdy je neměla mastné
Synovi bude 6 a nikdy se snad vyloženě nepotil. Jako když lítá, tak má mokrý vlasy, nebo v teplejších ponožkách má pak smradlavý nohy
Ale třeba podpaží vůbec. To přijde v pubertě si myslím.
@stinga píše: Více
Přesně tak. Zato děda ten měl furt mastný vlasy, dávala mu pod hlavu ručník na spaní. A to o sebe pečoval, až přehnaně, takovej uhlazenej seladon ![]()
Kamarádka dělala Ou pair v Anglii v černošské rodině a říkala, že oni se vůbec nepotí. ![]()