Bolest v krku po klíštěti

417
21.4.24 10:10

Bolest v krku

Krásný den.
Chci se zeptat. Synovi(7,5 roku) jsem před 20 dnema vyndala klíště..Malinké klíště…Den před tím jsme byli na chatě večer jsem ho samozdrejme prohlídka nikde nic. Druhy den šel do školy. Kdyz jsme přišli ze školy tak po chvilce si syn sám všiml že má na ruce malé klíště…Hned sem ho tedy vyndala(pustilo se po pár sekundách) muselo tam být chvilku. Napadlo mě že buď po cestě ze skoly se mu zachytilo na oblečení a prelezlo a nebo že bysme si ho přivezli z chaty a počkalo tady na něj :zed:
Klíště jsem tedy vyndala místo přisátí vyčistila…A vše v pohodě…Nic se nedělo…
Ale včera (to byl 19 den od vyndání) tak se ráno probudil že ho bolí v krku..Během hodiny to přestalo. Byl normálně akční, chuť k jídlu vše normální krk lehce červený…Večer mu začala být trochu zima tak jsem ho změřila a 38,3…plus se zvětšila bolest v krku…Podala jsem teda Nurofen a do krku stříkla Propolis.
Chuť k jídlu měl snědl dva chleby..dneska zatím bez teploty v krku bolí trochu ale. jinak je úplně v pohodě. Chut k jídlu, hlava ho nebolí, není nějak unavený nic..Jen prostě ten krk…Myslíte že to může být 1.faze? a nebo spíš chytil něco ve škole. Ono počasí je na to jak dělaný to prudké ochlazení…Takhle bolest v krku a zarudnutí měl už několikrát…
V krku má 1-2 Bílé flíčky (což je u něj taky taková. klasika přikládám foto) Občas pšíkne ale to pšíkne i mladší syn…Jak jsem psala kromě toho krku a včera teplotě mu nic není..
Chci se zeptat má někdo zkušenosti že se první fáze projevila jen takto? Děkuji
Zítra budu volat doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1898
21.4.24 12:01

A jak vypadá místo, kde bylo klíště? Jestli tam nic není, tak jenom někde něco chytil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
21.4.24 12:16
@ALIPELI píše: Více

tak na tom jak vypadá to místo kde měl klíště vůbec nezáleží, protože předpokládám, že se zakladatelka ptá na encefalitidu a ne na boreliozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
21.4.24 12:19

Jj na klistovku..boreliózu poznám sama jsem ji prodělala..Místo kde klíště bylo je úplně v pohodě…Teď mi syn tvrdí že už ho krk nebolí… :D Jako určitě se nezhoršuje. merila jsem ho před hodinou a 36,9..Kromě toho krku jak ho bolel a teploty večer mu nic není…Je cilej má chuť k jidlu.
Ono při první fázi se říká že bolí hlava je únava, bolest svalů kloubů…To nemá…
Každopádně zítra doktorce zavolám a uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
21.4.24 12:20

@Tereza2609 spíš si myslím, že má nějakou běžnou virozu, ten krk má zarudlý, očekávala bych že bude mít za chvíli rýmu a kašel. Ale samozřejmě vyloučit se to úplně nedá. I když 20 dní mi už přijde na tu první fázi encefalitidy celkem dlouho. Ono ale ta prví fáze stejně probíhá jako běžná viroza, takže klidový režim, vitamíny a sledovat. Kdyby po cca 2 týdnech měl horečku s bolestí hlavy tak k lékaři. Ale teď je dost viroz, jak se ochladilo tak lidi chodí s kašlem a rýmou dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
21.4.24 12:40

Ju jako tenhle stav- zarudly krk bolest v krku. Teplota u něj není nic nového. Kasel měl ani nepamatuju nebo rýmu. Jemu to vždy zachytí vše ty mandle a projevuje se mu to takhle nu…
Jen teď jak je to 20 dní po tom klíštěti tak mi to napadlo…Ale říkám celkové mu nic není nu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.4.24 12:53

@Tereza2609 bude to nějaká viróza si myslím..dceru ted boli taky dlouho v krku (po viróze) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí