Chytly mě záda - esíčka

209
21.10.23 15:19

Chytly mi záda- esíčka

Dobre odpoledne,
Na zada jsem nikdy necvicila, ale jsem mladá (26) a rozhodla jsem se to změnit, protože mi zada bolí a nehezky křupaji. Takže už týden cvicim podle YouTube každý den cca 10 minutek a mohu říci super.. asi až do včera 😅 Nevím, co jsem udělala špatně, pokud vůbec něco.. video a cviky mívám stejné.. a pravé esicko mi začalo pobolivat.. hlavně při chůzi.. Vecer jsem si to namazala olfen gelem na bolest a rano to bylo stejné. Našla jsem si cviky podle fyzio na uvolneni esicek a na bolesti.. Jenže mi přijde, že se to naopak zhoršilo 🙏 😓 mám teď jakoby celá bedra zatuhlá, cítím to i v sede, leže, když chodím.. Premylsim zda je to “normální” reakce a sedne si to, nebo naopak? Všude jsem četla, ze se to musí opatrne rozcvicit a ne to nechat být.. nebo naopak to nechat v klidu? Nemám bolest, ze bych nemohla nic. Ale proste to boli a cítím to.. Tak mi napadlo suche teplo? A zítra raději už žádné cviky nedělat?
Poraďte prosím, co vám pomohlo.. samozřejmě se asi objednam na fyzio, ale do te doby to potrebuju nějak uklidnit..🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4161
21.10.23 16:16

V akutni bolesti necvicit, maximalne mirne protahovat, mazat, pripadne si vzit prasek, muzes zkusit jestli by ti to nekdo zatejpoval. A asi bych si dala pozor na to cviceni podle youtube, muze to nadelat vic skody nez uzitku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.10.23 16:55

Zkus si na záda lípnout prohřívací náplast a co nejdřív na rehabilitaci (nebo k doktorovi). Můžeš mít skřípnutý nerv, něco zablokovaného, cvičení by to mohlo ještě zhoršit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
21.10.23 16:59

Stává se mi to taky… Teď určitě necvicit a nechat v klidu, prohřívat, něčím namazat a vzít si třeba Brufen nebo 2 paraleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
21.10.23 17:15

@dickys nimesil jsem si dnes vzala a je to po něm lepsi.. odezní vám to samo, nebo s tím musíte na fyzio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
21.10.23 17:18

@Martii Nka Mně to vždy povolí rychle, ale na fyzio jsem byla, když mě to jednu dobu zlobilo více, ukázali mi nějaké cviky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
22.10.23 07:52

Urcite bych hlavne necvicila podle nejakyho youtube, ale nasla si fyzioterapeuta, ktery se na tebe podiva a da ti cviky na miru…
Ted urcite necvic a dej si na to suche teplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí