Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobre odpoledne,
Na zada jsem nikdy necvicila, ale jsem mladá (26) a rozhodla jsem se to změnit, protože mi zada bolí a nehezky křupaji. Takže už týden cvicim podle YouTube každý den cca 10 minutek a mohu říci super.. asi až do včera 😅 Nevím, co jsem udělala špatně, pokud vůbec něco.. video a cviky mívám stejné.. a pravé esicko mi začalo pobolivat.. hlavně při chůzi.. Vecer jsem si to namazala olfen gelem na bolest a rano to bylo stejné. Našla jsem si cviky podle fyzio na uvolneni esicek a na bolesti.. Jenže mi přijde, že se to naopak zhoršilo 🙏 😓 mám teď jakoby celá bedra zatuhlá, cítím to i v sede, leže, když chodím.. Premylsim zda je to “normální” reakce a sedne si to, nebo naopak? Všude jsem četla, ze se to musí opatrne rozcvicit a ne to nechat být.. nebo naopak to nechat v klidu? Nemám bolest, ze bych nemohla nic. Ale proste to boli a cítím to.. Tak mi napadlo suche teplo? A zítra raději už žádné cviky nedělat?
Poraďte prosím, co vám pomohlo.. samozřejmě se asi objednam na fyzio, ale do te doby to potrebuju nějak uklidnit..🙏
V akutni bolesti necvicit, maximalne mirne protahovat, mazat, pripadne si vzit prasek, muzes zkusit jestli by ti to nekdo zatejpoval. A asi bych si dala pozor na to cviceni podle youtube, muze to nadelat vic skody nez uzitku
Zkus si na záda lípnout prohřívací náplast a co nejdřív na rehabilitaci (nebo k doktorovi). Můžeš mít skřípnutý nerv, něco zablokovaného, cvičení by to mohlo ještě zhoršit.
Stává se mi to taky… Teď určitě necvicit a nechat v klidu, prohřívat, něčím namazat a vzít si třeba Brufen nebo 2 paraleny.
@dickys nimesil jsem si dnes vzala a je to po něm lepsi.. odezní vám to samo, nebo s tím musíte na fyzio?
@Martii Nka Mně to vždy povolí rychle, ale na fyzio jsem byla, když mě to jednu dobu zlobilo více, ukázali mi nějaké cviky…
Urcite bych hlavne necvicila podle nejakyho youtube, ale nasla si fyzioterapeuta, ktery se na tebe podiva a da ti cviky na miru…
Ted urcite necvic a dej si na to suche teplo…