Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Za svůj život jsem měla mnoho angín a ani jednou se ode mě žádný rodinný příslušník nenakazil stejně jako naopak já ani nikdo jiný z rodiny nechytl angínu od někoho doma.
Za mě se není čeho bát.
Angína není až tak nakažlivá jako například viróza, záleží spíš na aktuálním stavu imunity. Kolikrát jsou ty bakterie na mandlích přítomné permanentně, ale stačí stres nebo prochladnutí a vypukne angína. Takže já bych se z toho nehroutila, když si budete udržovat od sebe odstup…
Tady u nás teda nákaza jede. Já to od dcery chytila, ta si to přinesla ze školy..
@Janli píše:
Tady u nás teda nákaza jede. Já to od dcery chytila, ta si to přinesla ze školy..
Je to zvláštní.. ja poslední rok a půl mela anginu 7×. A nikdy to moje holky nechytly.
A to tahají ze skolky každou chvíli nějakou rymu… ![]()
@Anonymní píše:
@jita22 říkala že na nemocenskou jít nechce.
*Zakladatelka
Jestli nereje pusou v zemi, tak to beztak zadna angina neni
.
Dalsi atb na virozu.
@Lucie_Sx píše:
Jestli nereje pusou v zemi, tak to beztak zadna angina neni.
Dalsi atb na virozu.
To nemusí být úplně pravda. Já jsem jako 15-18 léta měla angín že mě strašněbilelo v krku ale jinak jsem fungovala.
Ne každý při angine lehne
@ludmilaadamkova píše:
To nemusí být úplně pravda. Já jsem jako 15-18 léta měla angín že mě strašněbilelo v krku ale jinak jsem fungovala.Ne každý při angine lehne
Dcera dokonce mela hnisavou anginu sice s horeckou skoro 40, ale bez bolesti v krku a plna energie.
Prijde mi, ze „prava“ angina fakt cloveka sejme. Pokud ne a chci sedet v praci, tak bych k dr. ani nesla…
@Lucie_Sx píše:
Prijde mi, ze „prava“ angina fakt cloveka sejme. Pokud ne a chci sedet v praci, tak bych k dr. ani nesla…
Fakt ne. Ha to pořád přecházela. A dávala si zábaly na krk vždycky to trochu pomohlo. Až po asi 2 měsících jsem šla k doktorce a to už jsem byla celkem hodně bolavá a ta mi řekla že jsem úplně blbá že mám shnilé mandle a dala mi nějaký strašně silný antibiotika.
Měla jsem steptokokovou angínu tedy.
A nakazila jsem tedy dost lidí okolo kteří polehali s teplotama právě totálně kaput.
Dobrý den všem 😇
Omlouvám se za dost hloupý dotaz..ale na angínu dost trpím tak se prostě bojím.. ráda bych se jí vyhla 😔
Tak, v práci sedím vedle kamarádky a ta má angínu a ode dneška antibiotika..
Když mi dneska řekla že má angínu tak jsme na sebe nemluvili, nedotýkali se sebe atd..
Když na mě nebude kýchat, mluvit atd..vyhnu se tomu?
Ještě jednou se omlouvám za hloupou otázku ale angíny se opravdu bojím