Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky nemáte některá zkušenost s chytrou vložkou? http://www.chytravlozka.cz/
jestli opravdu ulevuje a pomáhá? a to se asi dává na porodní že?
děkuju
Nevidím na tom nic převratného, měla jsem podobný chladicí polštářek z lékárny…
Ja takto chladila jen prsa, tam to u mě bylo třeba mnohem víc ![]()
Jé, a já si představila MS vložku, co po nacucání zapípá
![]()
Nám dávali v porodnici kondomy naplněné vodou na zchlazení a na sezení jsem měla kruh. Pak už jsem to chladit nepotřebovala a zase pochybuju, že bych si na sebeměkčí vložku sedla, páč jsem k tomu měla hemeroidy.
No právě já sem taky proseděla na nafukovacím kruhu… jen že to stojí 500 a ty náhradní obaly 120, což v konečné fázi vyjde dost… asi zas tak chytrá vložka nebude ![]()
Mně ji dávaly sestry v porodnici, protože jsem měla velké otoky.. ale že by nějak extra pomáhala se teda říct nedá ![]()
Příspěvek upraven 23.07.14 v 10:13
Spíš jsem přes ni tu bolest cítila ještě víc, protože jak je zmrzlá, tak je tvrdá a to teda není moc příjemné..
Já jsem jí používala na úlevu od bolesti, vždy na pár minut přiložit. Nenastřihli mě, ale na několika místech jsem byla malinko natržená, sedět jsem mohla, ale ne úplně příjemně - bolelo to tak týden. I když je z mrazáku, tak ten gel není úplně zmrzlý, dobrý přiložit na pár minut, a pak jsem ji používala nezchlazenou normálně právě na místě, kam se dává běžná vložka (ty síťovaný kalhotky to krásně udržely) - v balení jsou dvě, jednu jsem si vždy chladila a jednu používala právě, když bylo třeba někde sedět - jako u pediatra na kruhu sedět nebudu, to pardon:).. prostě byla dobrá a neviditelná, abych třeba v jídelně v nemocnici mohla komfortněji sedět - ten gel není studenej, má teplotu těla a necejtíte pnutí stehů atd. Já si rozhodně myslím, že to je dobrá věc, která může pomoct nevím, jestli urychlí hojení, ale mně ulevila dost.