Partobulin injekce záhy po porodu

8431
18.7.14 13:24

Partobulin injekce

Dobrý den, chci se zeptat jsem RH- a pokud jsem se správně dočetla měla jsem hned po porodu dostat injekci Partobulinu. Jenže měla jsem císaře a jipka byla plná a tak mě šoupli na normální pokoj a zapomněli na mě a injekci mi nedali. Až asi za týden a něco jsem dostala zánět močáku a dělohy a tam na to přišla dr. že mi tu ijekci nedali a dodatečně mi jí dala a řekla že to nevadí.
Mám dotaz zda to tak skutečně může být? Všude se totiž píše do 48 max.72hod.po porodu že se má injekce aplikovat.
A ještě pokud by to bylo špatné že mi to dali tak dlouho, co s tím? Mohu být znovu těhotná? Co dělat proto aby bylo druhé miminko v pořádku?

Moc díky za odpovědi. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
999
18.7.14 13:32

Ahoj, partobulin musíš dostat pokud jsi Rh- a miminko je Rh pozitiv. Jinak by se mela davat opravdu do 72 hod. Jinak nyní už je nějaká nová látka která se dava v dalším těhotenství cca ve 25 tg a mela by působit szekne jako ten partobulin, jmenuje se nějak na R…ale nespomenu si jak..u dalsiho miminka ke větší riziko novorozeneckr žloutenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
18.7.14 13:35

Při opomenutí provedení prevence Rh (D) aloimunizace do 72 hodin po potenciálně senzibilizující události má ještě smysl podat IgG anti-D do 13 dní, v mimořádných případech je doporučeno podání s odstupem maximálně 28 dní po porodu

zdroj http://www.lubusky.com/…ditete-.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
18.7.14 13:36

Rhezonativ, ta moje hlava, dává v následujícím těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...