Chytré, ale pomalé dítě

Anonymní
5.3.25 14:56

Chytré, ale pomalé dítě

Dcera 8let, jedináček, je odmala velmi pomalá na to, co se jí nechce. Dříve se oblékala klidně celé dopoledne, teď úkoly stráví až tři hodiny, ve škole nechybuje, ale stihne 2/3 cvičení. Jinak je hodně aktivní, ráda běhá a často mluví. Nevíte někdo, co s tím? Dá se to změnit? Ve škole někdy i pláče, že nestíhá, ale nosí jedničky. (druhá třída) Přijde mi, že si v duchu přemýšlí o svém a zbytek světa vnímá okrajově.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
55
5.3.25 15:05

Bohužel neporadím, ale zaháčkuji se. Syn je přemýšlivý, snaživý, ale uzavírá se do svého světa a pak nezvládne vše vypracovat a neví, na jaké stránce jsou ostatní. Je pomalý, s oblékáním je to jako u vás. Je tedy zatím v přípravné třídě, ale trochu se té 1.třídy děsím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9992
5.3.25 15:06

Jo, trochu se to zlepší, ale zázraky bych nečekala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9187
5.3.25 15:17

Já byla spící panna a dneska mám VŠ. Vyrostla jsem z toho a v práci mám ostré tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30444
5.3.25 15:30
@Anonymní píše: Více

Může to být ADD (porucha pozornosti), změnit se to nedá, ale dá se zmírnit vhodnou terapií. Doporučuji objednat do poradny k vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
5.3.25 15:44

Mladej ma taky svuj svet, ale asi bych se nebala, ze z toho nevyroste. Ono to dite jeste nechape, proc by melo trtat, nerozumi te dospele mentalite, ze je potreba delat veci na cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
5.3.25 16:09

No, možná takhle bude fungovat ve školce, škole, asi i na střední škole, ale potom přijde práce a tam bohužel nikdo na jeho pomalost nebude brát ohled a bude s tím mít problémy. Určitě bych tedy doporučoval řešit to s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 16:16

To jsem byla jako dítě já. Pořád mám své tempo. Za ty roky se nic moc nezměnilo. Část je rychlostí a část je hlavou, která co nevidí, neřeší. Takže jak nevidím důvod se převlékat, tak se neprevleknu.
Za sebe radím netlačit a nenadavat.
@MartinL45 musí si najít práci, kde to nevadí. Pracuji už víc než 15 let a zatím nebyl problém. Uznávám, že nekde by to samozřejmě nešlo.

• Citovat
  • Upravit
33036
5.3.25 16:23

A vy ji nechavate, dělat si pouze svym tempem, věci, které se jí nechteji?
Pokud se nejedná opravdu o nějaké ADD, tak bych byla klidne za „ošklivou maminku“ a začala požadovat nějaky „normálnější“ výkon. Fakt bych dítě nenechala oblékat celé dopoledne, protože se mu nechce. Raději, ať si užije určitý střet s realitou a dyskomfort teď, než ho nechat žít bublině, že vlastně o nic nejde, a aby pak narazilo např. ve škole, v práci, kde o tempo a výkon prostě jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6397
5.3.25 16:31
@hanka.br. píše: Více

Souhlasím, syn s ADD je to samý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
5.3.25 16:56

Moje dcera je taky mimo. Vůbec neví co dělali ve škole. Byla a je spíš vždy pozadu. Např. v matice nestihla se naučit násobilka už ve 3 třídě měla 3. Teď ale když pomáhá o 2 roky mladšímu tak násobí a dělí pod sebe i rychleji než dospělí, akorát se to naučila pozdě. Vždy to pochopí až když dostane 4-5. A oni jdou na další téma.

Bohužel já byla taky mimo. Nám navrhli PPP…ať má aspoň při přijímačkách ten čas ( úlohy nestihla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15721
5.3.25 18:01

Ze je pomalá ve škole bych pochopila, ale oblékat se půl dne je blbost. Rozjímá u toho, tak bych ji pomohla aby se zrychlila aspoň v tom co jde ovlivnit. Mela jsrm kolegyni chytrou, pečlivou, ale neskutečně pomalou, kolikrát jsem z ni byla na nervy :lol: Takze dite z toho vyrůst nemusi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 19:47

Já jsem z toho taky na nervy, jenže u nás je na výběr buď řev ( můj) nebo pomalost. Ona má na všechno dost času a zrychlit prostě nejde. Nebo pak křičí taky, ale rychlejší to stejně není. Je to povaha nebo nevychovanost?

• Citovat
  • Upravit
30444
5.3.25 19:56

Už jsem ti napsala, že to může být porucha - nevychovanost posoudit nedokáže tady nikdo. Tak ať se zbytečně nenervujete, zvaž to vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33036
5.3.25 20:01

Povaha a možná to, že jí nic nenutí. Už ji ujel autobus, protoze se nezvládla vypravit včas? Už byla někdy o hladu, protože se příště kvůli její pomalosti něco nestihlo (otevíracka obchod/restaurace, včas uvařit atd)?

Snažit se nekřičet, připomínat jednotlive úkony, vypnout rušivé elementy (u nás jakmile běží tv, děti přestanou cokoliv dělat a jen tupě čumí na ty pohyblivé obrázky, i kdyby to měla být sebevětší blbina). Ale proste tady máš hodinu a za hodinu bude hotovo, jinak si neseš důsledky. Nepřizpůsobivost se dítěti, ono se musí přizpůsobit nějakému normálnímu fungování. Kdybys měla 3 děti, budou sourozenci chodit pozdě na kroužky, do školy, protože ségra není schopna se včas obléct?

Nám doma moc ráno nefunguje naše sova, ale jestliže si chce zalyžovat, tak proste v osm bude oblečená a připravena k odjezdu. Jestli bude vypadat jak jezinka neucesana a nebude nasnidana a bude mít hlad nebo si bude zvykat suchou housku v aute, už je její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí