Cibule s cukrem pro ročního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5797
4.11.15 14:24
@Clau.Zuzu píše:
Já bych akorát nedávala s cukrem, ale s medem… ale dala bych, nemyslím, že by to mělo ublížit :)

já bych u hodně malých dětí byl s medem hodně opatrný. Konzistence, složení apod. se mi nezdá moc vhodné pro děti. Já ho malým dětem nedával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
4.11.15 14:40
@Ajanocka píše:
@Dundee2 Ten sirup z rakytníku je domácí? prosím o recept. díky

Už ne, dneska ho kupuji (už ho nemáme takovou spotřebu a já neumím nic „vyrábět“/„vařit“ v malém :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) - ale málokterý je dobrý (některý je kyselý, jiný přeslazený), ale dá se dobrý najít.
Domácí má spíše povahu pasty neb má tendenci rosolovatět.

Dělával jsem ho takto:
Plody jsme umlel v mlýnku na maso a pak přecedil (dneska bych to už dal do odšťavňovače, ale tenkrát jsem jej neměl) a dále:
na 1 l (cca 1 kg) šťávy z rakytníku dáte 1 - 1,5 kg cukru (podle toho jak to máte rádi sladké a jak v kterém roce jsou plody kyselé nebo sladší) a lžičku kyseliny citronové. Šťávu smícháme s cukrem, až se rozpustí. Zásadně nevařit!!! jen ohřejte - kvůli pasterizaci - na max. 75 stupňů, dejte kyselinu naplňte do sklenic (láhve nedoporučuji - domácí sirup má tendenci rosolovatět a pak jej z láhve nedostanete)

Ale jak říkám - dneska tu skleničku raději koupím.

Jinak přeji hodně úspěchů při otrhávání plodů - bez ocelové rukavice je to prakticky neočesatelné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
4.11.15 16:06

@Dundee2 moc děkuji, určitě vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.11.15 17:18
@Dundee2 píše:
já bych u hodně malých dětí byl s medem hodně opatrný. Konzistence, složení apod. se mi nezdá moc vhodné pro děti. Já ho malým dětem nedával.

tak nějak, med bych neriskla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
4.11.15 17:26

Já mám opravdu vyzkoušený nakrájet malou cibuli zabalit do pláťeného kapesníku a přes noc dát blízko k postýlce, většinou za dvě noci začnou pěkně odkašlávat, a je brzo po kašli. A v noci dobře spí. Akorát teda ten smrad :lol: Ale je to opravdu prověřený.

• Citovat
  • Upravit
72725
4.11.15 17:50
@elot píše:
Já mám opravdu vyzkoušený nakrájet malou cibuli zabalit do pláťeného kapesníku a přes noc dát blízko k postýlce, většinou za dvě noci začnou pěkně odkašlávat, a je brzo po kašli. A v noci dobře spí. Akorát teda ten smrad :lol: Ale je to opravdu prověřený.

to bych umřela já :oops: nesnáším cibuli, asi mi bude stačit ten jeho dech :oops: :mrgreen: ale díky za tip, třeba na to dojde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
4.11.15 19:45

Chápu. Já taky cibuli nesnáším. Ale za ty klidné noci my to stálo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA