Vysoké dioptrie u dítěte - 3 roky

33
2.11.15 14:24

Vysoké dioptrie u dítěte 3 roky

Dobrý den, je tu někdo, kdo má podobně staré dítě (3roky) nebo již starší a naměřili mu dioptrie +9 na obě oči? Doktorce důvěřuji, jen by mě zajímalo, jak se to vyvíjelo u vašich dětí, zda se to zlepšovalo a o kolik a vůbec, jak jste to zvládali, protože mě to srazilo na kolena :-(! Jo a ještě má prý astigmatismus… Děkuji za každý koment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1740
2.11.15 14:37

Já to takhle měla, dokonce ještě víc a tupozrakost, dnes mám 6,5 dioptrií. Nechapu moc dobře co tě na tom srazi na kolena, tak bude mít brýle, ne amputovanou nohu. Opravdu to není žádná trága :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.11.15 14:42

Já brýle nemám, manžel taky ne, nechci, aby mě tu někdo kritizoval za to, jak to cítím, ale jsem z toho špatná, protože to cítím jako jistý hendikep dítěte (plavání, sport, školka - přístup dětí) atd. a jsem z toho rozhozená, protože to vím pár hodin a nečekala jsem to :-) ale je pravda, že jsou horší věci, naprostý souhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.11.15 14:45

Všechny děti se rodí s plusovou vadou. Dioptrie by se měly věkem snížit. Ve třech letech toto není definitivní stav. Na jednu stranu chápu tvé pocity, na druhou, jak píše @štěpánka11, není to žádná trága.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.11.15 14:46

@Maci008 Ségra měla. Kolik přesně nevím, ale prý se to trochu zlepšilo a dneska má 8 a 7,5, takže musela mít víc než to. Astigmatismus má taky. Fakt to není žádná katastrofa, žije s tím normálně, dneska nosí pěkné brýle nebo čočky, jen kdyby chtěla laserovou operaci, tak to bude pěkná pálka. Když byla malá, tak to bylo horší, tlustá těžká skla brýlí, brýle jak popelníky a ještě musela nosit nějakou dobu okluzor, ale to bylo před 25 lety, dneska už jsou ta brýlová skla lehčí a tenší, na sportování se dají pořídit sportovní brýle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
2.11.15 14:49

@Maci008 Já te v žádném případe nekritizuju, pisu jako člověk, co má s tímhle jiste zkušenosti :) mit oční vadu je handicap, ale dle mého zanedbatelný, nikdy mě to nijak neomezovalo! Děti jsou zlé, ale když se budou chtít posmivat, najdou si něco i na diteti co brýle nemá. A ještě něco, měla jsem dioptrií tenkrát 15 na kazde oko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.11.15 14:57

Měla jsem podobný problém a stejné pocity. Bezprostředně po zjištění je to hrůza, ale za pár dní se to v tobě srovná a bude líp. Ve třech letech je super, že na to přišli a pokud se to bude řešit správně, tak by měla být i slušná prognóza, si myslim. U nás to tak šťastné není, ale zvládá mi to dcerka. (Tupozrakost 7,5 dioptrie pravé oko a je jí pět let) skvěle, jiný byla se zbláznili, okluzor by nechtěli, a ona vše nosí hrdě. Přeji hodně štěstí, a neboj se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.11.15 14:58

@štěpánka11 Štěpánko děkuji, každá takováhle zpráva pomůže - jsem z toho rozhozená, ale to je asi u každé „mámy“ normální, asi potřebuji slyšet, že se to zlepšilo a že to je hendicap, ale nepatrný :-) jak jsem psala, brýle nemám, tak o to je to těžší si to všechno s tím spojené představit, jestli chápete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
2.11.15 14:59

No, mě se taky děcka posmivali, smáli se jak se dívám zblízka. Takže chápu, že máš z toho strach. Teď už jsem s očima jakž takž smirena, ale omezení to je. Ještě teď se cítím třeba blbě, když se zeptám kolik je hodin a dotyčný mi ukáže na zeď, kde sice hodiny jsou, ale já nevidím kolik ručičky ukazují :-D. Ale mám jiný problém než syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.11.15 15:00

@Dancza134 Jojo, já měla strach, aby brýle chtěla nosit a optička mi řekla, že je právě při takto velkých dioptriích chtít bude, protože „uvidí“ a z kolika na kolik se vám to takhle šouplo na těch 7,5, jestli se vám chce mi to napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
2.11.15 15:01

Zvyknes si, dcera je nosí od 17ti měsíců ;-) ve školce pohoda, není určitě jediná kdo jestli nosí, je jich cca 6 co jsem. zatím viděla. Mmch, děti některé jsou spratci kteří když budou chtít si důvod k posmivani najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.15 15:02

Synovi také ve třech letech naměřili 9 dioptrií na obě oči - byl to šok, obrečela jsem to, ale jak píší holky, není to tragédie. Od čtyř let lyžuje, hrál s tím i florbal, fotbal - byla to starost navíc, ale přežil to ve zdraví a brýle taky. Teď je synovi skoro 18 let a má 6,5 dioptrie. Nemůžu říct, že by ho to nějak výrazně omezovalo, akorát je tu nevýhoda při pořízení brýlí s takto silnými dioptriemi - za ztenčená skla se platí „pálka“ - např. my jsme za poslední brýle dali 8000Kč :- (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.11.15 15:03

Musí vidět asi fakt hodně blbě a mrzí mi to za ní… no a ty skla, to snad ani nechci vidět :-( Zatím jsme vzaly základní, protože jdeme za 3m znovu a prý se to nejspíš zase změní a pak ty tenčené určitě pořídím a doufám, že tenčené znamená tenčené :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
2.11.15 15:05

@betuska.bathory Taky mám chuť to obrečet i když vím, že jí to nepomůže a ty skla, to je masakr, naštěstí i kdybych si měla urvat od huby, tak jí koupím to nejlepší, co je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
2.11.15 15:07
@Maci008 píše:
@Dancza134 Jojo, já měla strach, aby brýle chtěla nosit a optička mi řekla, že je právě při takto velkých dioptriích chtít bude, protože „uvidí“ a z kolika na kolik se vám to takhle šouplo na těch 7,5, jestli se vám chce mi to napsat…

Brýle dostala na pět dioptrií a po dvou měsících zlepšení o půl dioptrie. To zlepšení je hodně individuální. Každopádně, myslím, že ve třech je brzy a dioptrie určitě srazíte a ne málo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí