Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím nevíte co mohou znamenat vysoké hodnoty trombocytu? Děkuji
Reakci na infekci, hojeni po operaci, uraze, hematoonkologickou malignitu, reakce na chronicke krvaceni, nic.
kolik mas? jednorazove nebo opakovane?
@Lama Lama má to syn a právě, ze se mu hodnata stále nsvysuje. Nyní má 820.
Taky je mám zvýšené 499 a má být nejvíc 400 :-/ v pondělí jdu na další testy tak uvidíme :-/
@Tee34 Hezký den, ráda bych se zeptala, jak před časem dopadl syn se zvýšenými trombocyty. Řešíme teď obdobný případ unšestileté dcery. Děkuji za odpověď.
@Lucie.P84 Dobrý večer, chodíme na hematologii na pravidelné kontroly. Syn má jednou vyšší a jednou zase normální hladinu trombocytu.
Zdravím…zkusím obnovit diskusi…vy co jste měli problém s vašimi trombocyty…jak jste na tom???Placam SRe v tom už přes rok pořád kolem 470 -500…
na hematologii jezdím ale tam.mi říkají že hodnoty jsou nízké na to aby mi trombocyty něčím srazeli
…
@Lussynda357 taky by mě zajímalo, jak to mají ostatní. Mám podobné hodnoty. Moje doktorka chce zase naopak pořád srážet. Před 2 lety my nasadila Tromboreductin, i když jsem ji říkala, že se snažíme o druhé dítě a pokud to není opravdu nutné, tak ho brát nechci… Po porodu mi hodnoty hodně klesly a nahoru lezou postupně. Od toho porodu mi na každé kontrole „vyhrožuje“, že příště už budeme muset nasadit léčbu. Poslední hodnota byla asi 450 a mám zatím brát jenom Anopyrin.
@Pegus já mám poslední hodnotu z minuleho týdne 491
Můj doktor na hematologii mi zatím nic nedal
mám tři děti 9,7,1 let a ty hodnoty mi klesly na 360 na konci posledního těhotenství…tak nevím co mi je Teda ![]()