Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nějak si nejsem jistá, ale zkusím to tu. Malý (14 m) odemne chytil virózu.. bez teplot, jen je protivnější a má suchý kašel. Myslíte, že že můžu cibulový sirup dát mrněti? Naše dr není v ordinaci a zástup rád píše na vše atb, tak tam nechci. Díky za rady.. popř tipy, co by mohlo pomoct - tedy přírodní věci, bez chemie. ![]()
Dávala jsem loni 8 měsíční, dokonce ji chutnal
Ale dávala jsem menší množství.
Já jsem dávala holce, když jí bylo asi 16m. A krásně zabralo. U 14m bych to zkusila taky. Ono to je jen pár lžiček, to by nemělo škodit.
On už mi syrovou cibuli sežvejkal, dokonce mu to chutnalo
tak si říkám, že ten cukr pro jednou neuškodí.. super, díky za zkušenosti.. jdu to „ukuchtit“ ![]()
Já bych to zkusila - když mu to neudělá dobře, tak toho necháš no. Jinak mně se ročnímu teď náramně osvědčil takovej bylinnej sirup od dr. Weisse (Stopkašel se to jmenuje) - kdyby ti nevadila medecína, tak to jsou jen bylinky s betaglukanem (je v tom jitrocel, šípek, mateřídouška, bazalka a sléz), můžou to i těhotný a kojící a právě děti od 1 roku. Malej taky chytil od starších nějakou děsnou virozu, nic mu nepomáhalo, pořád byl strašně zahleněný a kašlal a po tomhle se mu to zlepšilo do tří dnů.
Tak žvejkat cibuli nebude, jde jen o šťávu říznutou cukrem:-)
@martina.se Já jsem to v tom věku dala a nic hroznýho se nestalo.
@martina.se píše:
Ahoj, nějak si nejsem jistá, ale zkusím to tu. Malý (14 m) odemne chytil virózu.. bez teplot, jen je protivnější a má suchý kašel. Myslíte, že že můžu cibulový sirup dát mrněti? Naše dr není v ordinaci a zástup rád píše na vše atb, tak tam nechci. Díky za rady.. popř tipy, co by mohlo pomoct - tedy přírodní věci, bez chemie.
já to dával holkám od malička (resp. od memontu kdy pochopily, jak „jíst“ ze lžičky)
![]()
tento sirup ublížit nemůže, maximálně nezabere
ostatně všechny sirupy jsou na principu rozpuštění cukru a něčeho - a je jedno zda to koupíš v krásné krabičce a lahvičce v lékárně nebo si to uděláš sama doma.
a sirupy předepisují doktoři odmala - takže „no stres“ ![]()
@hofka píše:
Tak žvejkat cibuli nebude, jde jen o šťávu říznutou cukrem:-)
to vim, ale on chce žvejkat i tu cibuli, je nezmar
![]()
Já měla u Honzíka úspěch s tymiánovým sirupem, kdyby ti prcek tu cibuli prskal…
Tymiánový sirup na kašel /v lékárně za cca 150–200,–kč!/
10g sušeného tymiánu, 200g pískového cukru, 250ml vody
Vodu s cukrem povaříme na mírném plameni 20 minut. Pak odstavíme ze zdroje tepla, přidáme tymián a necháme louhovat až do úplného vychladnutí. Po vychladnutí scedíme do skleničky-(malinké částečky v sirupu nejsou na závadu). Užíváme 5× denně kávovou lžičku.
Upozornění:
Olíznutou lžičku nikdy nenamáčíme do sirupu!!
Sirup by měl vydržet při pokojové teplotě 2 měsíce.
Má vynikající chuť, kterou ocení hlavně děti.
Příspěvek upraven 04.11.15 v 13:28
@Dundee2 super, díky.. já do něj nechci cpát něco, co nemam prokonzultovanýho s dr kvůli jeho VVV
ta cibule mi přijde, že uškodit nemůže, ale radši se zeptam.. na staršího zabírá skvěle ![]()
@Mar__tanka1983 @martina.se
a jako prevenci pro podzim a zimu dávám sirup z rakytníku - už řadu let ![]()
@Mar__tanka1983 díky, už jsem o něm slyšela, ale zatim jsem neprubla.. kdyžtak vyzkouším ![]()
@Dundee2 Ten sirup z rakytníku je domácí? prosím o recept. díky
Já bych akorát nedávala s cukrem, ale s medem… ale dala bych, nemyslím, že by to mělo ublížit ![]()