Cibule s cukrem pro ročního?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
72725
4.11.15 12:28

Cibule s cukrem pro ročního?

Ahoj, nějak si nejsem jistá, ale zkusím to tu. Malý (14 m) odemne chytil virózu.. bez teplot, jen je protivnější a má suchý kašel. Myslíte, že že můžu cibulový sirup dát mrněti? Naše dr není v ordinaci a zástup rád píše na vše atb, tak tam nechci. Díky za rady.. popř tipy, co by mohlo pomoct - tedy přírodní věci, bez chemie. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
707
4.11.15 12:31

Dávala jsem loni 8 měsíční, dokonce ji chutnal :) Ale dávala jsem menší množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
4.11.15 12:33

Já jsem dávala holce, když jí bylo asi 16m. A krásně zabralo. U 14m bych to zkusila taky. Ono to je jen pár lžiček, to by nemělo škodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.11.15 12:38

On už mi syrovou cibuli sežvejkal, dokonce mu to chutnalo :cert: tak si říkám, že ten cukr pro jednou neuškodí.. super, díky za zkušenosti.. jdu to „ukuchtit“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
4.11.15 12:40

Já bych to zkusila - když mu to neudělá dobře, tak toho necháš no. Jinak mně se ročnímu teď náramně osvědčil takovej bylinnej sirup od dr. Weisse (Stopkašel se to jmenuje) - kdyby ti nevadila medecína, tak to jsou jen bylinky s betaglukanem (je v tom jitrocel, šípek, mateřídouška, bazalka a sléz), můžou to i těhotný a kojící a právě děti od 1 roku. Malej taky chytil od starších nějakou děsnou virozu, nic mu nepomáhalo, pořád byl strašně zahleněný a kašlal a po tomhle se mu to zlepšilo do tří dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.11.15 12:40

Tak žvejkat cibuli nebude, jde jen o šťávu říznutou cukrem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
4.11.15 12:58

@martina.se Já jsem to v tom věku dala a nic hroznýho se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
4.11.15 13:20
@martina.se píše:
Ahoj, nějak si nejsem jistá, ale zkusím to tu. Malý (14 m) odemne chytil virózu.. bez teplot, jen je protivnější a má suchý kašel. Myslíte, že že můžu cibulový sirup dát mrněti? Naše dr není v ordinaci a zástup rád píše na vše atb, tak tam nechci. Díky za rady.. popř tipy, co by mohlo pomoct - tedy přírodní věci, bez chemie. :kytka:

já to dával holkám od malička (resp. od memontu kdy pochopily, jak „jíst“ ze lžičky) :lol: :lol: :lol:
tento sirup ublížit nemůže, maximálně nezabere

ostatně všechny sirupy jsou na principu rozpuštění cukru a něčeho - a je jedno zda to koupíš v krásné krabičce a lahvičce v lékárně nebo si to uděláš sama doma.
a sirupy předepisují doktoři odmala - takže „no stres“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.11.15 13:23
@hofka píše:
Tak žvejkat cibuli nebude, jde jen o šťávu říznutou cukrem:-)

to vim, ale on chce žvejkat i tu cibuli, je nezmar :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
4.11.15 13:24

Já měla u Honzíka úspěch s tymiánovým sirupem, kdyby ti prcek tu cibuli prskal…

Tymiánový sirup na kašel /v lékárně za cca 150–200,–kč!/
10g sušeného tymiánu, 200g pískového cukru, 250ml vody
Vodu s cukrem povaříme na mírném plameni 20 minut. Pak odstavíme ze zdroje tepla, přidáme tymián a necháme louhovat až do úplného vychladnutí. Po vychladnutí scedíme do skleničky-(malinké částečky v sirupu nejsou na závadu). Užíváme 5× denně kávovou lžičku.
Upozornění:
Olíznutou lžičku nikdy nenamáčíme do sirupu!!
Sirup by měl vydržet při pokojové teplotě 2 měsíce.
Má vynikající chuť, kterou ocení hlavně děti.

Příspěvek upraven 04.11.15 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.11.15 13:24

@Dundee2 super, díky.. já do něj nechci cpát něco, co nemam prokonzultovanýho s dr kvůli jeho VVV :think: ta cibule mi přijde, že uškodit nemůže, ale radši se zeptam.. na staršího zabírá skvěle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
4.11.15 13:31

@Mar__tanka1983 @martina.se
a jako prevenci pro podzim a zimu dávám sirup z rakytníku - už řadu let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.11.15 13:32

@Mar__tanka1983 díky, už jsem o něm slyšela, ale zatim jsem neprubla.. kdyžtak vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
4.11.15 13:33

@Dundee2 Ten sirup z rakytníku je domácí? prosím o recept. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
4.11.15 13:41

Já bych akorát nedávala s cukrem, ale s medem… ale dala bych, nemyslím, že by to mělo ublížit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí