Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky, nemáte některá na domku klasickou fasádu v kombinaci s cihličkama? Líbí se nám to, tak hledáme inspiraci
Díky Terka
Ter, moc jsme to chtěli, ale nakonec jsme kvůli finanční nákladnosti od toho upustili a vrazili peníze do praktických věcí. Ale pokud bych na to měl, dala bych kombinaci, moc se m i to líbí ![]()
Akorát nás upozorňovala projektantka, že se na to musí založit základová deska větší, aby nesla tíhu toho obkladu.
Jaké cihličky máš na mysli? Kombinaci klasické omítky s cihlou? Asi myslíš cihlový lícový obklad jako toto-
@Eliška píše:
Ter, moc jsme to chtěli, ale nakonec jsme kvůli finanční nákladnosti od toho upustili a vrazili peníze do praktických věcí. Ale pokud bych na to měl, dala bych kombinaci, moc se m i to líbí
Akorát nás upozorňovala projektantka, že se na to musí založit základová deska větší, aby nesla tíhu toho obkladu.
My taky po tom toužili a nakonec vzhledem k vysokým nákladům jsme nerealizovali.
Jen nechápu, proč by měla být větší základová deska. Pokud vím, tak základová deska na to nemá vliv, na co se ale musí myslet, tak je fasáda pod cihličkami, kdy se na zateplení musí dávat více kotev, neb to zateplení ponese tíhu cihliček.
Jinak dvoji sousedi to tu mají, jedni celý dům, druzí kombinaci cihličkových obkladů se světlou omítkou. Oboje je moc pěkné. Velký vliv na koncový vzhled má i výběr barvy spárovačky. Např. jedni z těch sousedů (na které koukám z okna) dali cihličky a já si říkala - no to je hrůza, ona je taková nabídka barev a oni si vyberou takovou hrůzu. Ale pak dodělali spárovačku a najednou to vypadalo úplně jinak a pěkně ![]()
@Fise Tak nám to projektantka vysvětlila, že není dobré, když váhu obkladu nese jen stěna, ale aby to mělo právě oporu o základ dole
Asi je to spíš pro jistotu, vím o lidech, kterým to jenom „visí“.
Taky mám dvojčátka, tak držím palce ![]()
Mamka to ma na domecku… jeste teda ne uplne dodelane. (Chybi jedna bocni strana.) My tomu rikame pasky, je proste obklad. Tak jestli je myslene tohle.
Sparovacka byla tezky vyber, i se cast musela predelat, protoze puvodni svetla, tam byla silena. ![]()
Mně se líbí víc kombinace fasáda - obklad, celoobklad snad jen v takovém tom holanském stylu klasikou červenou, ale třeba světlé cihličky celoplošně mně se nelíbí. Taky je tu mají jedni sousedi.
Ahoj, asi myslíš toto: http://www.klinkercentrum.cz/…-licove/vse/ . Také se mi to moc líbí. Je pravda, že je to nákladnější jednorázová investice, ale zase se vám to vrátí, protože to vydrží strašně dlouho a náklady na údržbu jsou opravdu minimální. Kdyby se klasicky přizdívalo z lícových cihel, tak by rozšířený základ musel být, ale pokud se jedná o obklad pásky, kotví se to na speciální kotvy a základ se rozšiřovat nemusí.
Příspěvek upraven 30.10.12 v 11:33
Prodávají se ty obkladové cihličky i v jednom kuse říká se tomu obkladový panel, něco na způsob klasického obkladu(jako když kladete kachličky v koupelně), je to v podstatě už i zaspárováné, čili je to jednodušší.
http://www.prostavbu.cz/…cobrick.html
Je to tak jednodušší montáž než u klasických lícových cihel a odpadá spárování
@Clarita píše:
Kdyby se klasicky přizdívalo z lícových cihel, tak by rozšířený základ musel být, ale pokud se jedná o obklad pásky, kotví se to na speciální kotvy a základ se rozšiřovat nemusí.
Díky za upřesnění ![]()
@Fise Sorry za OT, ale koukám, že máš taky stejnou skladbu, my taky holčinu, kluka a pak dvojky, akorát že dvojvaječný. My teda máme větší věkový rozestupy, moc ti fandím ![]()
My máme toto a je to super. Cenově to vychází na m2 o 100% dráž než klasická fasáda.
Díky za reakce, myslím ty lícové cihly jen na kousek fasády, třeba pod okno. Fasáda bude béžová, tak něco k tomu. Právě bysme chtěli jen kousek, aby to nestálo majlant ![]()