Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S dítětem bych šla do zrekonstruovaného, nebo alespoň s co nejmenším zásahem. Jako „svobodná“ bych brala i ten v původním stavu, na staveništi s matračkou a propanbutanovým vařičem už se nějak ubytuju ![]()
Nicméně s touhle sumou bych myslela na barák.
Předně - takového dědečka bych taky brala ![]()
Záleží na lokalitě, ve které bydlíte, od toho se odvíjí cena nemovitosti. Musíte vědět, jestli chcete dům nebo byt. Pokud preferujete byt a v současnosti a nadcházejících pár měsících máte kde bydlet, koupila bych byt v původním stavu a dle svých představ bych ho nechala zrekonstruovat. Najala bych si firmu a dělala bych pouze stavební dohled, aby něco „neošulili“
Pak bych se nastěhovala do zrekonstruovaného a voňavého bytu podle svých ideí ![]()
No, těžko poradit. v místě mého bydliště by za tuto částku byla maximálně garsonka - ale jinak dobrý základ pro hypotéku.
asi bych šla do nového, kde je možnost ještě mluvit do úprav. záleží na lokalitě, dispozicích, kvalitě bytů atd. pokud bys vybrala starší, tak si předem nech nacenit, kolik tě bude stát rekonstrukce. at pak nejste nemile překvapení.
Já nedostala od nikoho nikdy nic, od začátku jsem se o sebe musela starat sama, takže momentálně žiju jako rozvedená matka s dvěma dětmi ve státním bytě 60 m a jsme rádi, že jsme rádi.
Na vlastní byt nikdy nedosáhnu. Ceny 3+1 se v naší lokalitě pohybují od 2 do 5 mil. korun.
My bydlíme ve starším domečku, je to 3+1 a véééliká zahrada, postupně opravujeme. Je po prarodičích, takže to má pro nás osobní kouzlo a nemuseli jsme ho kupovat. Mám to tu moc ráda, ale kdybych se rozhodovala dneska, koupila bych si něco bez práce. Ta rekonstrukce je taky hodně nákladná a zdá se i nekonečná.
@Zozole píše:
Předně - takového dědečka bych taky bralaZáleží na lokalitě, ve které bydlíte, od toho se odvíjí cena nemovitosti. Musíte vědět, jestli chcete dům nebo byt. Pokud preferujete byt a v současnosti a nadcházejících pár měsících máte kde bydlet, koupila bych byt v původním stavu a dle svých představ bych ho nechala zrekonstruovat. Najala bych si firmu a dělala bych pouze stavební dohled, aby něco „neošulili“
Pak bych se nastěhovala do zrekonstruovaného a voňavého bytu podle svých ideí
Při dnešních cenách, pokud se u vás dá sehnat byt za 800 tis, tak i baráky musí být nízko, šla bych do baráku, pro děti ideální. Barák ti zajistí, že nebudeš muset platit, už žádný další peníze do fondu oprav a tak. opravíš si jen to, na co budeš sama mít. gratuluju k dědečkovi, měla jsem podobnou babičku
dala mi rovnou celej barák
jako svatební dar. Bohužel nás na jaře opustila
![]()
Ty jo…mít milion a půl tak už dávno stavím…jinak bydlím v pronajatý garsonce, vlastním pozemek, a půjčujeme si na stavbu…svépomocí, za co nejméně… ![]()
Tak já bych šla určitě do nějakého malého domečku se zahradou, kde alespon dítě bude mít možnost být stále venku, na očích. Máte docela slušnej základ, takže pak by třeba byly potřeba jen peníze na opravy a třeba novej nábytek a to už by nemusela být velká suma. Já bych teda asi šla do domečku
Pokud máte zatím kde bydlet, tak je lepší si něco opravit. Ale je třeba počítat s tím, že byt 3+1 se opraví tak za 500tisíc (moje sestra teď opravuje byt a takový dostali rozpočet - totální oprava), takže pokud se sežene byt do 1milionu, tak to vyjde krásně.
My jsme zvolili variantu, že jsme si našli byt, který se právě stavěl v půdních prostorech a řekli jsme si, co kde chceme mít, byt je sice malý, ale je přesně podle našich představ. Na větší byt nebyly peníze, já bych měla nejradši tak 4+kk, ale 4 milony fakt nemám ![]()
Příspěvek upraven 24.08.12 v 13:11
Záleží na cenách u vás
. Nějaký peníze bych si asi půjčila a šla bych do baráku se zahradou. My jsme si teda museli půjčit na barák celou částku, ale bydlení je super. Malýho vypustím na zahradu, když se mi nikam nechce a je klid. Navíc, když byl miminko, tak všechny spánky ( kromě nočního ) prospal na zahradě v kočáru na čerstvým vzduchu
.
To je teda děda kabrňák.
Šla bych do domku se zahradou, hodně záleží na tom, jak se u vás pohybují ceny nemovitostí, tady jsou ceny o dost vyšší, tak se těžko radí.
Teď platíte podnájem, ty peníze můžete dát buď do oprav nebo hypotéky.
Hledáme okolí ČB. Jenže někde blíž u centra Budějc není možný baráček do 1.5mil. Nevím, jestli chci do domečku, celý život žiju v paneláku a i na chalupě se cítím „osamoceně“…ne tak bezpečně jako mezi dalšími lidmi na patře
nevím jak to popsat. Jinak bych chtěla najít byt, co by ho částka pokryla, nechtěla bych si půjčovat.
Bydlíme v baráčku - dali jsme do něj milion i se základní rekontrukcí (okna, rozvody,..). Dá se tu pohodlně bydlet i když práce je tu ještě dost.. S takovou částkou bych rozhodně nešla bydlet do bytu - kor s dětmi
![]()
Ahojky holky… klidně anonymně

Prosím, jsme ted v podnájmu, ale mám toho po krk a děda mi spoří od narození a našetřil 1.5mil. Za tu cenu si mám najít byt/dům… 3+1, 3kk, 4+1, co chci.. Jsme rodina, dva dospělí a půlroční princezna. Co si myslíte o tom, koupit si ošklivější byt třeba za 800 000Kč a opravit si ho podle svýho, nebo koupit třeba za 1 200 000Kč už rekonstruovanej?
Zajímá mě jaké máte nebo jste měli požadavky vy na bydlení, a co vám vyšlo a co ne