Čím dobarvit Savem omylem postříkané prádlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5473
28.4.12 22:19

Neporadím, tak aspoň odradím od jednoho postupu- máma si jednou v sekáči koupila moc pěkný společenský šaty tmavofialové barvy, takové jakoby sametové (pardon, látkám nerozumím), hned jak si je přinesla, je omylem pocákala Savem. Tak že je zkusí celkově zesvětlit, udělala roztok ze Sava, potopila, nechala asi trochu dýl, než je zdrávo- šaty přešly do zajímavé broskvové barvy a po vytažení z kýble z nich byly zajímavé hadry na podlahu, to Savo totiž totálně sežralo nitě ve švech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
29.4.12 11:24

Ahoj, nevíte někdo, kde v Brně koupit ty fixy na textil? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
29.4.12 15:47
@tweetydee píše:
oni prodávaji i takový maličký kytičky, jako ozdoby, ale nevím, jak daleko od sebe ty stříkance máš

když on je to župan pánský :roll:
ale jinak dobrý nápad, až bude mít malá někde flek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
2.7.12 22:31

Takže - po delší době - jak to dopadlo? Koupila jsem nakonec takovou tekutou barvu na textil, tmavě modrou. Zabarvila jsem štětcem jen ty světlé stříkance a vůbec, ale fakt vůbec to není vidět :dance: Ani po vyprání. Jen pokud se na to hodně soustředím a vím o tom, najdu ta místa.
Barva na textil to zachránila. Stála cca 90 Kč.

Rada pro další případné „šikulky“: Bacha na SAVO!

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.10.12 20:52

Čím dobarvit Savem omylem postříkané prádlo?

Pro Petrusche
Ahoj, můžeš mi prosím poradit, kde koupit barvu na textil? Mám stejný problém jako jsi měla ty :,(

Děkuji za radu.
Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
18.10.13 13:36

Ahoj' chc se zeptat jestli by pomohlo kdybych ja sve piotupkovane kalhoty dala do sava apak do modre brvy diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.11.13 19:23

Nevíte čím obarvit pár flíčků od Sava, které jsou na šusťákové vestě? Nejsem si jistá, že na tenhle matroš něco chytne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.11.13 19:29

@Tereza1986 Jakou má vesta barvu? Nešlo by to opatrně lihovkou (permanentní lihový fix…dělá se v černé, modré, červené a zelené barvě)…opatrně bych to místo poťupkala tou fixou (zamaskovala)…nevypere se, což je dobře…drží na látce i na šusťáku…

• Citovat
  • Upravit
10726
12.11.13 19:29
@Tereza1986 píše:
Nevíte čím obarvit pár flíčků od Sava, které jsou na šusťákové vestě? Nejsem si jistá, že na tenhle matroš něco chytne. :nevim:

a kde přesně to máš? asi ne někde na straně, kde by šla dát nějaká hezká násivka, co? asi bych nedobarvovala, že to chytne stejnej původní odstín, to asi moc nehrozí. co tahle udělat další flíčky na tu vestu, že by to bylo jako naschvál? třeba si najdi na netu princip batikování. no, ted jsem si to precetla pozorne a znova, na sustak asi batikovani nepujde, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný