Čím dobarvit Savem omylem postříkané prádlo?

316
27.4.12 23:39

Čím dobarvit Savem omylem postříkané prádlo?

Ahoj, povedla se mi taková nemilá věc…jsem prostě šikula :-( !
Postříkala jsem si Savem moje černé pěkné tepláky a tmavě modrý frote župan.
Jsou tam prostě bílé fleky !!!! Jsou to novější dražší kousky, tak mi to fakt mrzí.

Pomoc! Co s tím?
Chtěla bych asi dobarvit něčím jen ty flíčky, ale netuším čím. Určitě nechytnu stejnou barvu, ale alespoň aby to tolik „neřvalo“.

Díky za tipy a nápady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
27.4.12 23:46

Ty černé tepláky bych klidně hodila do černé batikovací barvy (pokud to není umělotina, tak to chytne) a tmavě modrý župan zase do modré (příp. bych to přitmavila malým množstvím černé, podle toho, jaký je původní odstín županu). Možná, že to nebude ten úplně správnej odstín, ale určitě to chytne celé rovnoměrně a fleky nebudou. Myslím, že není nic, čím zakrýt pouze odbarvená místa… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.4.12 23:47

no ja bych to povazovala za znicene. Ale zkus normalni barvu iberia, co se pouziva na batikovani, treba to chytne. mozna jeste barvy na textil (neco jako vodovky ve sklenicce - segra to pouziva na malovani obrazku na tricka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
27.4.12 23:51

Já bych nebatikovala, bude ti to potom pouštět při praní a zabarvovat prádlo, co budeš mít pod teplákama.
Zkusila bych ve výtvarných potřebách koupit gellový roller - je to taková konturka, kterou se kreslí na textil, cena cca 40,– a nebo potom barvu na textil, cena cca 70,–bývá v malé lahvičce a nanáší se štětečkem.

• Citovat
  • Upravit
2616
27.4.12 23:52

Jediné, co mi nechytlo, když jsem takhle dobarvovala nebo přebarvovala, byly jedny hnědé kalhoty, co byly pořád moc hezké, ale barva sepraná a vyšislá. Chtěla jsem z nich udělat modré a barva se na nich neudržela a byl to hnus. Tak jsem je napřed naložila do vody se savem na dva dny, oni se odbarvily a divně zoranžověly a pak jsem je hodila do tmavěmodré Iberie. Krásně a rovnoměrně se to obarvilo, odstín byl hodně sytý a tmavý. Dokonce mi hodně lidí chválilo, jaký jsem si koupila krásný nový kalhoty :mrgreen:

Ale předpokládám a mám i vyzkoušeno, že když dobarvuješ barvou jako je ta původní, problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
27.4.12 23:53
@zichisek píše:
Já bych nebatikovala, bude ti to potom pouštět při praní a zabarvovat prádlo, co budeš mít pod teplákama.
Zkusila bych ve výtvarných potřebách koupit gellový roller - je to taková konturka, kterou se kreslí na textil, cena cca 40,– a nebo potom barvu na textil, cena cca 70,–bývá v malé lahvičce a nanáší se štětečkem.

No já barvím v pračce Iberiema podle návodu a nepouští mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
27.4.12 23:56

no zničené to určitě je, ale přece se pokusím župan je nový, stál 1800 Kč :roll: :roll: :roll: hustý, frote bavlněný. Prostě bych si nafackovala :cert: :cert: :cert:

ten se mi ale nechce barvit celý, spotřebovala bych asi děsné množství barvy, je to fakt huňáč! a musela bych asi barvit v pračce, tak velký hrnec nemám :lol:
a určitě by mi to pak barvilo i ostatní prádlo, jak píšete

zkusím nějak jen ty fleky, no, to bude zajímavý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.4.12 00:01
@Petrusche píše:
no zničené to určitě je, ale přece se pokusím župan je nový, stál 1800 Kč :roll: :roll: :roll: hustý, frote bavlněný. Prostě bych si nafackovala :cert: :cert: :cert:

ten se mi ale nechce barvit celý, spotřebovala bych asi děsné množství barvy, je to fakt huňáč! a musela bych asi barvit v pračce, tak velký hrnec nemám :lol:
a určitě by mi to pak barvilo i ostatní prádlo, jak píšete

zkusím nějak jen ty fleky, no, to bude zajímavý :roll:

Myslím, že ty dva sáčky, co jsou v krabičce, by mohly stačit, koukni na návod, je tam napsáno, kolik gramů oblečení s tím obarvíš. A já barvím jedině v pračce a čistím taktéž dle návodu a vážně s tím nikdy nebyl problém a to ani při praní obarvených věcí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
28.4.12 00:02

Holky, každopádně díky za tipy! :potlesk:
Jestli nezapomenu, dám vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
28.4.12 00:03

Tak hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
28.4.12 00:05
@TýnkaK píše:
Tak hodně zdaru :mavam:

díky :potlesk:
Týnko, ty Iberie se asi nevaří jako Duha, že? Je za studena, nebo za mírné teploty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
28.4.12 07:41

a nějakou nášivkou to zadělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
28.4.12 08:34

No, je tam několik stříkanců, to by bylo blbý.
Kdyby byl jen jeden, taky by to bylo řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
28.4.12 22:12
@Petrusche píše:
No, je tam několik stříkanců, to by bylo blbý.
Kdyby byl jen jeden, taky by to bylo řešení.

oni prodávaji i takový maličký kytičky, jako ozdoby, ale nevím, jak daleko od sebe ty stříkance máš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
28.4.12 22:17

Nešil s barvením, kup si fixy na textil a zamaluj jen ty fleky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie