Čím mažete neštovice?

109
26.2.09 14:05

Čím mažete neštovice?

Ahoj,
prosím moc o radu. S jakým „mazáním“ na neštovice máte nejlepší zkušenosti? Stále více slyším o potlačování klasického tekutého pudru, děti se prý škrábou a škrábou. Někdo vřele doporučuje jen potírat Fenistil kapkami a 100 vteřinovou koupel v hypermanganu. Pak jsem cosi slyšela o přípravcích od Hádka. Nemáte dobrou radu?
Díky moc za info. Našli jsme zatím jen dvě neštovice, tak se chystám na nálet.
 M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
26.2.09 14:07

TAk my ted uz mesic s nestovice ma jsme doma a mazu na stridacku Imazol krempasta a tekuty pudr s mentholem

pokud se deti skrabou, tak fenistil kapky, nebo dithiaden, nebo aerius sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
26.2.09 14:15

Mazali jsme Imazolem. Byla jsem velmi spokojená. Doktroká říkala, že to děti nestudí. Žuzlali homeopatika Rhus (něco)dendron. :-)

Byla jsem překvapená, ale vůbec se neškrábali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
26.2.09 15:03

Nam se pudr neosvecil a nedoporucuji ho - zaplacne puchyr a on pak nemuze dychat a hojit se a nam se udelaly jizvy.

Proti svedeni kapky fenistil nebo zyrtec..

Ta homeopatika jsou Rhus toxicodendron - ale je to individualni, co je dobre pro jednoho nemusi byt dobre pro druheho. Tech moznosti pri homeopaticke lecbe je opravdu hodne.

bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.09 15:27

Mazala jsem klasickým tekutým pudrem, když zasychaly, tak tee trea olejíčkem

• Citovat
  • Upravit
5044
26.2.09 15:54

Ahoj,

my máme neštovice čerstvě za sebou a mazali jsme Imazolem + jsme jedli Rhus toxicodendron. A musím říct, že ty homeo nám šíleně pomohly. A když už jsou puchýře zaschlý, tak koupele v hypermanganu, po tom se to taky hodně zlepšovalo.
A Matyáš se škrábal jenom ze začátku a asi na 3 velkých pupencích. Jinak byl v pohodě.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
26.2.09 18:41

Jeětě jsme mezi imazolem mazali čistým levandulovým olejíčkem. Taky s nám to osvědčilo. Dobře se pupínky hojili.

Ať je rychle zvládnete a bez dalších nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21676
27.2.09 14:21

tak my mazali tekutým pudrem a úplně v pohodě. ale měli jsme velmi mírný průběh… a po zaschnutí jsem do vany nalila heřmánkový čaj… pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
27.2.09 14:50

Díky moc za odpovědi,
vyzbrojila jsem se na neštovice vším možným a kluk má třetí den jen dvě velké neštovice. Až jsem začala přezkoumávat, jestli to vůbec neštovice jsou. Moc tomu nerozumím, jako dítě jsem byla jedna obří neštovicová koule, příbuzenstvo nade mnou slzelo. Je možné, že jako matka můžu mít vytvořeno mraky protilátek a ty jsem předala v těhotenství synovi? Přitom dcerka je měla před rokem a mělajich taky dost. Zvláštní 8O
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
27.2.09 15:56

Neboj, ony jeste vylezou… :D Urcite se dockas… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
28.2.09 22:29

Ahoj jen dvě neštovice třetí den se mi zdá zvláštní syn byl hned druhý den osypaný celý a pak už se mu jich moc neudělalo.Viděla to lékařka nebo jsi diagnozu stanovila sama.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
7.3.09 23:00

Bubina zjevně věděla, o čem píše :D ,
nevěřila jsem tomu, ale až po třech dnech se kluk opravdu drsně osypal 8O . Dokonce měl horší průběh než dcera. Mazali jsme Imazolem a dnes, tedy po týdnu, mu „odpadávají“ menší neštovice. Dva dny lehčí teploty, protivnej, klasika. Takže jsem pro Imazol, Fenistil kapky a krátká večerní koupel v Hypermanganu.
Děkuje Maaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
27.7.11 11:30

mažeme tímto http://www.karelhadek.eu/…shop/detail/?… a zatím to vypadá lépe než první den pudrem. Máte s Nelinolem také zkušenosti?
malá se snaž neškrábat, ale musím hlídat :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.7.11 11:35

Kamarádka, co pracuje na infekčním, si nemůže vynachválit obyč. genciánku. Mažou tam jedině tím (občas se jim tam dostane dítko s těžším průběhem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
27.7.11 11:56

Mě o genciálně tvrdila dr, že je rakovinotvorná. :nevim: Já jsem mazala normálně pudrem, ale nejlépe se hojily ty neštovice, které jsem nechala jen tak. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí