Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím moc o radu. S jakým „mazáním“ na neštovice máte nejlepší zkušenosti? Stále více slyším o potlačování klasického tekutého pudru, děti se prý škrábou a škrábou. Někdo vřele doporučuje jen potírat Fenistil kapkami a 100 vteřinovou koupel v hypermanganu. Pak jsem cosi slyšela o přípravcích od Hádka. Nemáte dobrou radu?
Díky moc za info. Našli jsme zatím jen dvě neštovice, tak se chystám na nálet.
M
TAk my ted uz mesic s nestovice ma jsme doma a mazu na stridacku Imazol krempasta a tekuty pudr s mentholem
pokud se deti skrabou, tak fenistil kapky, nebo dithiaden, nebo aerius sirup
Mazali jsme Imazolem. Byla jsem velmi spokojená. Doktroká říkala, že to děti nestudí. Žuzlali homeopatika Rhus (něco)dendron. ![]()
Byla jsem překvapená, ale vůbec se neškrábali.
Nam se pudr neosvecil a nedoporucuji ho - zaplacne puchyr a on pak nemuze dychat a hojit se a nam se udelaly jizvy.
Proti svedeni kapky fenistil nebo zyrtec..
Ta homeopatika jsou Rhus toxicodendron - ale je to individualni, co je dobre pro jednoho nemusi byt dobre pro druheho. Tech moznosti pri homeopaticke lecbe je opravdu hodne.
bubina
Mazala jsem klasickým tekutým pudrem, když zasychaly, tak tee trea olejíčkem
Ahoj,
my máme neštovice čerstvě za sebou a mazali jsme Imazolem + jsme jedli Rhus toxicodendron. A musím říct, že ty homeo nám šíleně pomohly. A když už jsou puchýře zaschlý, tak koupele v hypermanganu, po tom se to taky hodně zlepšovalo.
A Matyáš se škrábal jenom ze začátku a asi na 3 velkých pupencích. Jinak byl v pohodě.
Tereza
Jeětě jsme mezi imazolem mazali čistým levandulovým olejíčkem. Taky s nám to osvědčilo. Dobře se pupínky hojili.
Ať je rychle zvládnete a bez dalších nehod.
tak my mazali tekutým pudrem a úplně v pohodě. ale měli jsme velmi mírný průběh… a po zaschnutí jsem do vany nalila heřmánkový čaj… pevné nervy.
Díky moc za odpovědi,
vyzbrojila jsem se na neštovice vším možným a kluk má třetí den jen dvě velké neštovice. Až jsem začala přezkoumávat, jestli to vůbec neštovice jsou. Moc tomu nerozumím, jako dítě jsem byla jedna obří neštovicová koule, příbuzenstvo nade mnou slzelo. Je možné, že jako matka můžu mít vytvořeno mraky protilátek a ty jsem předala v těhotenství synovi? Přitom dcerka je měla před rokem a mělajich taky dost. Zvláštní ![]()
M.
Ahoj jen dvě neštovice třetí den se mi zdá zvláštní syn byl hned druhý den osypaný celý a pak už se mu jich moc neudělalo.Viděla to lékařka nebo jsi diagnozu stanovila sama.
ZUZAN
Bubina zjevně věděla, o čem píše
,
nevěřila jsem tomu, ale až po třech dnech se kluk opravdu drsně osypal
. Dokonce měl horší průběh než dcera. Mazali jsme Imazolem a dnes, tedy po týdnu, mu „odpadávají“ menší neštovice. Dva dny lehčí teploty, protivnej, klasika. Takže jsem pro Imazol, Fenistil kapky a krátká večerní koupel v Hypermanganu.
Děkuje Maaca
mažeme tímto http://www.karelhadek.eu/…shop/detail/?… a zatím to vypadá lépe než první den pudrem. Máte s Nelinolem také zkušenosti?
malá se snaž neškrábat, ale musím hlídat ![]()
Kamarádka, co pracuje na infekčním, si nemůže vynachválit obyč. genciánku. Mažou tam jedině tím (občas se jim tam dostane dítko s těžším průběhem).
Mě o genciálně tvrdila dr, že je rakovinotvorná.
Já jsem mazala normálně pudrem, ale nejlépe se hojily ty neštovice, které jsem nechala jen tak. ![]()