Vysoká horečka..nejde srazit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
321
24.2.09 20:24

Vysoká horečka..nejde srazit

Prosím o pomoc…
Máme 8,5 měsíční holčičku.Od včera má vysoké teploty přes 39.Dneska ráno jsme byly u DR. a ta nám řekla ,že je to jen viroza,aby jsme srážely teplotu.Jinak jí nic jiného není.Ale v tom je ten problém......ještě se nám nepodařilo ji srazit.Jen o půl stupně,což je asi dost málo,když měla 39,4.Četla jsem ,že se nesmí dělat zábaly,když má dítě studené nohy a ruce…Tak vůbec nevím jak s tím dolů,protože jí vůbec nic nepomáhá.
Můžete mi prosím někdo poradit????Pomoooc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1379
24.2.09 20:29

Ahoj!
My taky nemůžeme zábaly kvůli studeným rukám a nohám. Ale dočetla jsem se (asi někde tady), že se můžou chladit třísla - nezkoušela jsem, než jsem se k tomu dostala, horečka klesla.
Pak se můžou střídat např. Nurofen sirup a Paralen čípky (každý má jinou účinnou látku) po 4 hodinách.
Držím palce, ať je horečka brzo pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2887
24.2.09 20:33

Ahoj,
koukni na tuto diskusi, kt. jsem zakládala. Taky jsme měli s horečkou problémy… https://www.emimino.cz/modules.php?…

Přeji, ať je brzy lépe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7461
24.2.09 20:38

Nam vzdycky pomohl tvaroh do ponozek, kdyz uz to neslo dolu po sirupech. Normlane jsme male napatlala tvaroh na nohy a dala na to dvoje ponozky. Do rana to telicko uplne vythalo vlhkost z tvarohu, ponozky byly vzdycky suche a vetsinou sla trochu dolu i ta teplota. Jinak chlazeni trisel jsem videla, ze delaly sestricky v nemocnici malym detem, takze se to asi dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
24.2.09 20:40

My jsme před 14 dny měli totéž. Malej měl 39-39.5, trvalo to 4 dny a dávali jsme paralenový čípky na střídačku s sirupem Ibalgin každých 6 hodin, přesto teplota klesla třeba na hodinu a pak byla zase zpět a to i poránu, když spal. Po 4 dnech teplota sama ustoupila a malej se osipal na bříšku a zádech. 5 nemoc byla potvrzena. Teď už je jako rybička. Naše Mudra říkala, že je to běžné viroví onemocnění a teploty , které nejdou srazit jsou dost typickým projevem. Tak možná budete mít totéž. Každopádně držím palce, aby to brzy bylo v pohodě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.2.09 20:41

Chlazení třísel můžeš, ale dávej pozor, aby jsi top nepřepískla. Nám hodně pomáhal studený obklad na čelo.
At jste brzo fit!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
24.2.09 21:00

Chlazení třísel mi teď radila lékárnice,že prý funguje úplně nejlíp.Nejlépe prý ledem,či něčím zmrzlým,zabalit do utěrky nebo ručníku a přiložit na třísla.Jen se musí dát pozor na to,aby se to nepřepísklo.ˇJak dlouho chladit nepovídala.Zkusila bych pár minutek,ale fakt nevím,u nás to nakonec nebylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
24.2.09 21:13

Holky…děkuju moc…uz jsme daly ten tvaroh ..tak uvidíme…
Určite dám vědět…

frogle -tam už jsem hledala.Jen jsem nevěděla co,když má vlastně zimnici…když se prý nesmí zábaly…
Tééda řeknu vám,že horečky jsme měly,ale nikdy ne takhle,aby to nešlo srazit. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
26.2.09 21:53

Tak hlásím,že teploty klesli až dneska.Ráno jí vylítli až na 40 chudince ,ale od té doby tuky ,tuky jen odpoledne a zatim nic.Včera jsme navštívily pohotovost ,kde ji znovu udělali CRP a měla 103,tak další vyšetření atd…
Má chuděrka zánět v obou ouškách,tak jí dali nějaké kapičky a ATB ,aby ji to prasklo samo jinak zítra ji to budou asi muset píchnout… :cry:
Prý jsou takové teploty normalní a trvají klidně až 5 dní…
No nazdar..to mě už trefí .....
Jinak moc děkuji za rady......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí