Čím mažete neštovice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1561
8.5.13 14:19
Tak to jsem nikdy neslyšela a mám to dobře ozkoušený, pupínky, které jsem jí ze začátku potřela pudrem jí zůstaly nejdýl a i s jizvičkami, ale ta pak zmizely, ale po tom Tannu neměla vůbec nic a hrozně rychle se jí zhojily. Já osobně si sním mazala opar na noze a opary na rtu a fakt super věc. Dr mi taky radila obyč. pudr, ale ten fakt stojí za prd, psíš opačný účinek, je to pak ještě horší.
@aničkakytička píše:
@RadkaOR řekli mi to hned v někiloika lékárnách, že mezi jimi děůaným pudrem a tanno není žádný rozdíl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
8.5.13 14:21
Už když na ten pudr a tanno chytneš tak je okamžitě na první pohled vidět ten rozdíl.
@aničkakytička píše:
@RadkaOR řekli mi to hned v někiloika lékárnách, že mezi jimi děůaným pudrem a tanno není žádný rozdíl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.5.13 14:47

@RadkaOR říkám jen, co mi řekli v lékárně, dali mi ten jejich míchaný pudr a netovičky okamžitě vyschly a dnes je to týden a většina jich je vyloupaných, i těch vélikých…zkoušela jsem azat pupínky nějaké puder, ěnjaké betadinou a všechno se to zahojilo cca stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
30.4.15 12:59

Zdravím maminky, chtěla bych obnovit téma a zeptat se na pár otázek.
Dcera má od včera neštovice, měla jen trochu teplotu. Jinak ji to nesvědí.
Mám otázku: kdy můžeme trochu sprchovat? Bohužel je má také v pipce, mohu ji otírat žínkou nebo vlhčenýma ubrouskama?
Jinak natíráme tekutým pudrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
30.4.15 13:03

@Mefag-r Mám vyzkoušeno neštovice potřít tea tree olejem hned v začátku - fakt to strašně pomůže. ;)
Co si pamatuju, tak jsem děti normálně krátce sprchovala. Otírala bych spíš vodou, vlhčenýma ubrouskama ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.4.15 13:07

My jsme tak tyden po nestovicich u obou synu, prubeh velmi mirny, myslim, ze nam zazracne pomohlo koupani ve slabem roztoku hypermanganu - koupani nebo oplach, Starsi syn „repovou“vodu velmi miloval…a do tydne ani znamka, zasychaly temer zazrakem, jizva zadna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
30.4.15 13:09
@Steffi píše:
My jsme tak tyden po nestovicich u obou synu, prubeh velmi mirny, myslim, ze nam zazracne pomohlo koupani ve slabem roztoku hypermanganu - koupani nebo oplach, Starsi syn „repovou“vodu velmi miloval…a do tydne ani znamka, zasychaly temer zazrakem, jizva zadna.

Hypermanganová koupel byl při neštovicích zázrak!!! Slabý roztok, krátká koupel a super opatrné osušení a to byla úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.4.15 13:15

Tak ja mam dojem ze je celkem jedno, jestli a cim se maze. :) Nestovice ted mame za sebou, nemazala jsem nicim, jen prvni den kvuli svedeni Fenistilem. Do tydne zaschly. Neotirala bych nicim, jen sprcha, oplachnuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
30.4.15 13:17

My natírali přípravkem tanno hermal lotio. Dceři to opravdu pomáhalo, teď je má týden a skoro puchýřky už má zaschlé. A výborně zabraly i homeopatika rhus toxicodendron.
Ubrouskama bych neotírala, ani žínkou, abych se neštovice nestrhly. Jen bych jí opláchla vodou, já od třetího dne i krátce sprchovala. Ale chce to opatrně osušit, netřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.4.15 13:18

Natírali jsme maximálně gelem virasooth jen ty, které svědily..(nebo jak se to píše) a koupali od prvního dne v slabém roztoku hypermanganu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.4.15 13:45

Koupele ve slabem hypermanganu, nenatirat tekutym pudrem, pouze zpomali vysychani. Tim se osetri i ty pupinky na pipce. Koupel kratka, aby se pupinky nerozmocily a pak otukat plinou, aby se nertozskrably

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
30.4.15 15:25

Dnes je to druhý den, mohu už tedy osprchovat zadek, když žínkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.4.16 16:36

Ahoh holky, dcera má od včera neštovice, teď si rozskrabla na obličeji jeden větší nality pupinek, byť ji pořád říkám že to nesmí :zed: čím ji to můžu namazat ted? nechci aby tam měla ošklivý dolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
9.4.16 16:40

Jen některé Betadinem. Pudr nevedem, je to samej paraben. To samý jakejsi zázrak od Justu, co doporučila kolegyně. Koukla jsem na složení a letěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
9.4.16 16:48

Jo, ať žijou neštovice. My mazali tanno hermal, asi jen 2-3×, davala jsem celou dobu Fenistil - proti svědění, problémové neštovice jsem poťupala teatree olejem. A dobrý.
A edit: koupali jsme cca obden v hypermanganu, slabouckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí