Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@aničkakytička píše:
@RadkaOR řekli mi to hned v někiloika lékárnách, že mezi jimi děůaným pudrem a tanno není žádný rozdíl.
@aničkakytička píše:
@RadkaOR řekli mi to hned v někiloika lékárnách, že mezi jimi děůaným pudrem a tanno není žádný rozdíl.
@RadkaOR říkám jen, co mi řekli v lékárně, dali mi ten jejich míchaný pudr a netovičky okamžitě vyschly a dnes je to týden a většina jich je vyloupaných, i těch vélikých…zkoušela jsem azat pupínky nějaké puder, ěnjaké betadinou a všechno se to zahojilo cca stejně…
Zdravím maminky, chtěla bych obnovit téma a zeptat se na pár otázek.
Dcera má od včera neštovice, měla jen trochu teplotu. Jinak ji to nesvědí.
Mám otázku: kdy můžeme trochu sprchovat? Bohužel je má také v pipce, mohu ji otírat žínkou nebo vlhčenýma ubrouskama?
Jinak natíráme tekutým pudrem
@Mefag-r Mám vyzkoušeno neštovice potřít tea tree olejem hned v začátku - fakt to strašně pomůže. ![]()
Co si pamatuju, tak jsem děti normálně krátce sprchovala. Otírala bych spíš vodou, vlhčenýma ubrouskama ne.
My jsme tak tyden po nestovicich u obou synu, prubeh velmi mirny, myslim, ze nam zazracne pomohlo koupani ve slabem roztoku hypermanganu - koupani nebo oplach, Starsi syn „repovou“vodu velmi miloval…a do tydne ani znamka, zasychaly temer zazrakem, jizva zadna.
@Steffi píše:
My jsme tak tyden po nestovicich u obou synu, prubeh velmi mirny, myslim, ze nam zazracne pomohlo koupani ve slabem roztoku hypermanganu - koupani nebo oplach, Starsi syn „repovou“vodu velmi miloval…a do tydne ani znamka, zasychaly temer zazrakem, jizva zadna.
Hypermanganová koupel byl při neštovicích zázrak!!! Slabý roztok, krátká koupel a super opatrné osušení a to byla úleva.
Tak ja mam dojem ze je celkem jedno, jestli a cim se maze.
Nestovice ted mame za sebou, nemazala jsem nicim, jen prvni den kvuli svedeni Fenistilem. Do tydne zaschly. Neotirala bych nicim, jen sprcha, oplachnuti.
My natírali přípravkem tanno hermal lotio. Dceři to opravdu pomáhalo, teď je má týden a skoro puchýřky už má zaschlé. A výborně zabraly i homeopatika rhus toxicodendron.
Ubrouskama bych neotírala, ani žínkou, abych se neštovice nestrhly. Jen bych jí opláchla vodou, já od třetího dne i krátce sprchovala. Ale chce to opatrně osušit, netřít.
Natírali jsme maximálně gelem virasooth jen ty, které svědily..(nebo jak se to píše) a koupali od prvního dne v slabém roztoku hypermanganu.
Koupele ve slabem hypermanganu, nenatirat tekutym pudrem, pouze zpomali vysychani. Tim se osetri i ty pupinky na pipce. Koupel kratka, aby se pupinky nerozmocily a pak otukat plinou, aby se nertozskrably
Dnes je to druhý den, mohu už tedy osprchovat zadek, když žínkou?
Ahoh holky, dcera má od včera neštovice, teď si rozskrabla na obličeji jeden větší nality pupinek, byť ji pořád říkám že to nesmí
čím ji to můžu namazat ted? nechci aby tam měla ošklivý dolik
Jen některé Betadinem. Pudr nevedem, je to samej paraben. To samý jakejsi zázrak od Justu, co doporučila kolegyně. Koukla jsem na složení a letěl.
Jo, ať žijou neštovice. My mazali tanno hermal, asi jen 2-3×, davala jsem celou dobu Fenistil - proti svědění, problémové neštovice jsem poťupala teatree olejem. A dobrý.
A edit: koupali jsme cca obden v hypermanganu, slabouckem.