Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dcera ma 20 mesicu, dnes jsme kojily jen rano, zitra bud uz vubec a nebo jen rano, uvidim, jak to pujde.Ale mam dotaz, jestli je potreba nahradit ji necim to kojeni? Sni denne 1-2jogurty, jinak nic mlecneho, mozna trochu tvarohoveho syru. Zkusit ji dat do flasky s dudlikem? Nikdy ji nemela.Tak nevim, jestli vubec bude chtit. Zkousela jsem driv nejake ochucene mlicko a to vubec nepila.Tak vubec nevim ani co koupit.diky
Já myslím, že minimálně do dvou let má to dítko mít půl litru mléka denně bez ohledu na to, zda má jogurty apod. Přečce jen ten růst je ještě pořád velmi rychlý a tak je těch bílkovin třeba opravdu hodně. V roce jsem kojení ukončila a nasadila čerstvé kravské mléko (kupuji povětšinou v automatu a doma pasteruji)a malý ho pije dodnes ráno čtvrt litru, večer čtvrt litru.
Mně se dcera neplánovaně odstavila v 15-ti měsících neb jsem měla zdravotní problémy a MM nebylo. Zkusila jsem si 5 druhů UM a nic takže jsme přešli na kravské. Buď z automatu nebo čerstvé z obchodu, v žádném případě krabicák pila ho z lahve s brčkem.
Tak zkusim kravske, to si dala obcas i se mnou z hrnicku. Jinak kase uz moc nechce. Nechci koupit cele baleni na vyzkouseni a zjistit, ze to byly vyhozene penize.Diky
Ahoj, zkusila bych Nutrilon a asi do hrnečku. Já jsem obě děti odstavila okolo roku, tak jsem šla na lahev s dudlíkem a během týdne se chytly a Nutrilon pily do 3let a skvěle nám seděl. Mléko je pro malé dítě velmi důležité a mělo by vypít 0,5litru.
V patek jsme byly u dr.,rikala, ze 2jogurty denne staci na pokryti mlecne davky. Jinak jsem zacala davat male kravske mleko podle Mafiny5 a Natalce to chutna, rano vypila tak 150ml z normalni uciciho hrnku.Tak asi nebudu zkouset jina mlicka, doposud jsme byly totiz bez uspechu.Diky za rady