Konec kojení, nechce UM 9měsíční

645
3.1.13 19:14

Konec kojení, nechce UM 9m

Tak jsem projela všechny témata tady a usoudila, že si o tom potřebuju pokecat aktuálně :-) Onemocněla jsem a ze dne na den musela přestat kojit, Aničce je přesně 9 měsíců. Odstavení proběhlo úplně bez problému, ale ráda bych aby alespon ráno pila mlíčko, jakékoli, ale ona je bohužel jiného názoru a nechce žádny :-( Zkoušíme to týden, tak je mi jasné, že to nemusí být ještě dost, ale jsem přece jen trochu nervózní že žádné nepije. Ráno jí dáváme tedy kaši většinou nemléčnou se sunarem ke svačinám přesnídávky a jogurty + ovoce a večer opět kaši tentokrát mléčnou, nebo krupičku se sunarem a dotoho ji mačkám banán, kaši naprosto miluje. Jak jí krmím lžičkou jí hezky, ale jak jdu s hrníčkem či flaškou hned ječí a odvrací hlavu :-( Neměli či nemáte to někdo podobně? Myslíte že jí naučim mlíko pít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
3.1.13 19:20

No, tak já to mám podobně. Malé bude 9m a ráno, večer (a někdy i v noci) je na mléčné kaši a na svačiny na jogortech. UM nechce žádné. Zkoušela jsem fakt všechno. A navíc to pozná i v příkrmech a fluše. Kojené děti to tak prý mají… Už to nijak neřeším. Ze začátku jsem všechno vážila a přepočítávala dle tabulek na množství vápníku, po návštěvě Dr., kdy mi bylo řečeno, že to nemám „hrotit“, to teda „nehrotím“. Snažím se jí zkrátka do stravy zařazovat potraviny, které obsahují vápník. Toť má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AAJAA
3.1.13 19:20

Tak ja te nepotesim, ale ani jedno z mych deti nevzalo UM do pusy. Je mi lito, zes prestala kojit a nenasly se jine leky.
Ale zda se mi, ze ma malo mlecne slozky, mela by mit alespon 500 ml mlecnych vyrobku denne, honit to jogurty a kasemi v tvem pripade, pokud nechce mliko.

• Citovat
  • Upravit
2017
3.1.13 19:25

Malý se mi začal sám odstavovat, ale naštěstí mi UM vzal v pohodě. Kamarádka mi radila, když tak UM ochutit banánem nebo jablkem, udělat jako takový koktejl. Takhle se právě kamarádce podařilo očůrat malýho, když se jí odstavil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
3.1.13 19:29

Ahoj, svoji odpovedi Te ani nepodrzim ani neporadim. Mam tak trochu stejny problem. Moje mala ma 14 mes, a do ted zadne kasicky a mlika z umelotiny, jak tomu rikam ja mala nechce. Protoze vlastne kojim do ted ale jako, uz toho moc neni, jen vnoci. A s prikrmy jsem zacala pozde tak asi proto to nechce. Jist taky dlouho nechtela, byl to boj. Nenut ji to, ale zkousej po chvilce. Drz se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
3.1.13 19:29
@AAJAA píše:
Tak ja te nepotesim, ale ani jedno z mych deti nevzalo UM do pusy. Je mi lito, zes prestala kojit a nenasly se jine leky.
Ale zda se mi, ze ma malo mlecne slozky, mela by mit alespon 500 ml mlecnych vyrobku denne, honit to jogurty a kasemi v tvem pripade, pokud nechce mliko.

celkem 300ml kaše a 150 jogurtu tak to nám chybí jen 50ml a většinou do ní 20ml dostanu mlíka když chvíli nedává pozor že to není čaj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
3.1.13 19:30

@abela a jaký jsi zkoušela UM? Já odstavila přes den před 3 týdnama, našla jsem si že Sunar je chuťově sladký tak jsem ho zkusila, první flašku pořád odendaval rukama, tak jsem ho zabavila nějakou hračku a od tý doby pije krásně, minulý týden jsem ho odstavila i přes noc a bez problému, má ho 3× denně 200ml a v noci 1× 90ml, plus ještě nějaký jogurt nebo večer občas mlíčko s kaší, kaše samotný nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
3.1.13 20:02

Já odstavovala malou před 14ti dny, páč už ji moje mlíko nestačilo, zkusila jsem sunar nutradefense a nejdřív se cukala ale pak nakonec vycucala asi 60ml, druhý den už vypila 200ml :) prostě to zkoušej, třeba si dá nakonec říct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
3.1.13 21:50

Vyzkousej ruzne druhy UM - nutrilon, beba, sunar nutradefense, sunar… kazde ma jinou chut a treba mu to jedno nechutna. Zkus se poptat v lekarne, mivaji vzorky, kdyz jim popises svuj problem jiste ti daji nebo se zkus poptat kamaradek, co davaji detem UM, zda by ti trochu nedaly na vyzkouseni. Jeste dobra vec je mlicko s kasi, je to tekute, dela to nestli, hami a sunar a je to hustsi mliko, chutova dobre a sunar to dela i susene, ze si to dama namichas do vodu.
Jinak pokud ti snida a veceri kasi, ve ktere vlastne mleko je a na svacinu ma jogurt, tak bude mit vapniku dost, protoze nejaky je i v jinych potravinach.
Drzim pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.13 11:44

Já dávám sunar complex - ten je fakt výborný, když to malej nedopije tak dojíždim po něm :-D a ze sunaru mi poslali vzorek nutra defense a ten je chuťově jinej, neni tak dobrej, malej ho sice vypil ale ne s takovou chutí… a pak jsem četla na recenzích že nutrilon mívá takovej hořkej ocásek po vypití.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
4.1.13 12:19

@peťulís Nutrilon u nás prodávají vzorek, tak jsem ho zkusila a malý ho nemůže ani cítit. Ochutnala jsem ho i já a fakt hnus :poblion: Malý má rád kaše z DM nebo rossmanna, tak jsem sáhla po mléku z DM a úspěch. Malýmu chutná a s chutí mi ho pije, naštěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.13 14:32

@LucciaMaty to z DM jsem chtěla taky, ale jednou ho tam maji, jednou ne, a jelikož mam nejbližší DM 20km, tak jsem vzala ten Sunar který seženu i u nás v lékárně při nejhorším (cenově je tu dražší), abych mu pořád ty mlíka neměnila.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
4.1.13 17:12

Tak pokrok Aničce zachutnal ten z DM a jeste jsme koupili ochucené mlíčko s kaší a to jí taky jede, ale nechápe, že to má vypít všechno místo jídla, takže se vždycky jen napije a kouká po lžičce :-) Ale kaše má všechny možný druhy a ty jí jedou, strouhám jí do toho všechno možný ovoce a přijde mi že je spokojená, takže budu dál nabízet ale asi dobry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
4.1.13 19:35

Ty mlíčka s kaší jsou dobrý, našemu taky jedou :palec: nejlepší je s bánenem a nebo hruškou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.4.14 23:02

Ahojky… no, mám obdobný problém… musím končit s kojením u skoro 10 měsíčního klučiny. Mimo přijme přesnídávky a domácí, pouze masovou, stravu. Ale NIC, opakuji NIC co obsahuje mléko, i to, co vidělo mléko pouze projíždějící kolem. Žádnou značku UM na trhu jak v ČR, tak v Německu, žádné jogurty, smetany, bobíky, náhražky… nic… co s tím? Má k tomu vyloženě odpor… když ho zaměstnávám mimo, tak si třeba i 2-3 lžičky vezme, ale vždycky když chce polknout, má dávicí reflex… takže to není jen jeho tvrdohlavost… ani s čímkoli přimíchané - pozná… kravské mléko jsem nezkoušela. Mám? Máte nějaká zkušenost? Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová