Čím nahradit UM ráno a večer

51
3.1.13 09:50

čím nahradit UM ráno a večer

Ahojte, chtěla bych se zeptat, mám 15 měsíčního chlapečka, který celkem dost vypije sunaru a zdá se mi, že ho to ani nezasytí. Ráno na 250ml plus např. krajíc chleba a pak ovoce nebo jogurt a večer na noc taky 250ml, coz hodinu před tím sní velkou večeři. Tak si myslím, že ten sunar má jen, že je na něj zvyklý, tak mě napadlo, jestli ho můžu nahradit něčím jiným, např. kravským mlékem, ale v jaké úpravě? Dr mi řekla, že do 3 let sunar, ale nám jedna velká krabice vydrží na týden… :( Děkuji za vaše rady.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ema N.
3.1.13 09:54

Po 12.mesici bych klidne dala kravske mleko (vyzkouset, jestli neni alergik) nebo muzes Sunar ochutit necim. Treba kakaem, pridat banan, nejake ovoce rozmixovane apod.

Nebo az vyzkousis to kravske mleko (kvuli alergii), tak bych zkusila delat pudingy s ovocem a piskotem (to u nas zabiralo), krupicovou kasi (ta by se dala i ze Sunaru podle me) apod… ;) Proste neco, co bude vyzivnejsi… ;)

Me maly odmitl Sunar cca v 16.mesici, od te doby ho nemel, az asi pred 3 mesici jsme se k nemu vratili… ;) A ted ho ma obcas, ale pridavam mu do nej prave nejake prichute, aby byl hutnejsi a vyzivnejsi… ;)

• Citovat
  • Upravit
15811
3.1.13 09:54

Já jsem ráno začala dávat mléko kravské-jen do hrníčku ke snídani - dělala jsem kakao, ale na noc dáváme UM do dnes - a to má dva a pět měsíců - a jaksi to taky neumíme odbourat - taky pije 240ml, sem tam příjde den kdy si nevzpomene, ale to je opravdu sem tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
3.1.13 09:56

Nam taky a bude na 18mesicu a jeste to ukoncovat nebudu, minimalne do dvou let bude mit Sunar. Chod po akcich, treba pred Vanoci byl v Kauflandu za 169,– coz mas 90,– na jedny krabici.
Sice je to o zvyku, ale to dite to potrebuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.1.13 09:59

Buď bych přešla na levnější mléko třeba z DM nebo jak už tady zaznělo k snídani kakao a večer bych pomalu ubírala UM tak jsem to dělala u dcery. Co pila už jen 60ml tak jsem jí dala na týden ke tchýni (musela jsem šla jsem na zákrok) a UM jsem jí tam nedávala. Jiné prostředí a už si nevzpomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
3.1.13 10:00

Ještě dodám, že já jsem vysazovala UM až v 2,5roku a mněla jsem Bebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.1.13 10:01

Tak kravské mléko dávat můžeš, ale hoď si na papír, jestli se to vyplatí. Mám propočítaných několik variant (máme stejnou spotřebu jako vy) a UM mi vychází jasně nejlépe. Protože když už KM, tak by mělo být čerstvé a plnotučné, což je nějakých 35-40 Kč litr a u nás se neprodává, tak bychom pro něj museli do města… UM máme nakoupené v akci za 200 Kč 800 g (Hipp a Sunar ND).
Můžeš vařit pudinky, kaše, mléčné koktejly…

Navíc bych řekla, že od roka není UM jako nástroj zasycení, ale prostě doplněk pestré výživy - na zapití snídaně a večeře. Taky bych se zamyslela nad tím, jestli nemáte nějaké problémy, u nás třeba UM pomohlo s železem, přece jen je obohacené…

• Citovat
  • Upravit
25959
3.1.13 10:03

Klidně bych už dala kravské mléko. Čerstvé, plnotučné. Ne trvanlivý. Holce je 13 měs a na vaření ho používám už normálně, do kaše atd. Pokud není alergik, tak ho zkuste ;) Že by mělo mít dítě do 3 let UM je podle mě hlavně tah výrobců, aby měli odbyt. Jestli jí dítě vyváženě, má vitamínů dost. Navíc je prý UM pro takhle starý děti skoro stejný, jako obyčejný sušený mlíko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.1.13 10:04

Ráno davám malé kravské a do toho jí dám nestle drink je to nějaký obilný s příchutí vanilky a dost zasytí http://www.zbozi.cz/…anilka-400g/

a nebo můžeš dát tu krabičkovou kaši, je to vlastně hustější umělko ale je to drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
3.1.13 10:04

Zase je ale dobré, že UM pije, až bude nemocný, nebude chtít nic jíst, tak aspoň to UM vypije - aspoň nějaké ty vitamíny ;) jinak já dávám nutrilon - to jsou taky pěkné peníze :roll: ještě že mám tu možnost kupovat v Polsku, ale i tak to leze pěkně do peněz - to věřím každé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
3.1.13 10:07

@Billi :mavam: To už mě taky napadlo, jak to vyjde cenově UM versus normální mlíko :think: Já se teda přiznám, že pro nás kupujem ty trvanlivý srágory a nemám tucha, kolik stojí čerstvý. Ale tolik? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.1.13 10:07

Sunar přece není nic jiného než kravské mléko, pokud jde o alergii :nevim:
Přečtěte si o mléku něco na netu, nejenže tělu nic nedodává, ale naopak bere, třeba vápník… Synovi je 3 a půl a mléko z krabice dosud neměl, je to podle mně svinstvo. V sunaru jsou alespoň dodané minerály atd.
Ale řešili jsme stejný problém, útratu za sunar (a také to, že je to to zatracené mléko :lol: ), syn také dodnes pije ze zvyku třikrát denně „mlíčko“. Když je víc peněz, tak dáváme z DM krabicové rýžové nebo obilné, ale většinou pije SYROVÁTKU, je o dost levnější, nemá nevýhody plného kravského mléka, je zásadotvorná :palec:
Nejdřív jsme mu „řezali“ sunar syrovátkou, postupně sunar „vymizel“ :twisted: Občas remcal, ale v podstatě nic nepoznal a přešel na syrovátku. Takže v krabici od sunaru mám tu starou odměrku a dávám to tam ve stejném poměru jako sunar. Běžná stojí kolem 50ti Kč za 500 g, nebo je bio Amálka a ta je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.1.13 10:08

Ale jinak souhlasím s holkama, rozhodně není kravské levnější než umělko, malá mi vypije láhev denně a ta stojí kolem 20 kč plus do toho ty nápoje nestle, granko atd. takže mě to stojí zhruba stejně jako koupit 3-4 krabice sunaru za měsíc. moje malá pije jenkravské od 16 měs a nic jí není tak bych se nebála ale jesstli to děláš jen kvůli peněz tak to neměnit, vyjde to nastejno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
3.1.13 10:09

Hele holky a jakou značku kravského mléka kupujete? A v krabici, nebo v plastu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.1.13 10:13

@ireeenka ale sunar je pořád lehce upravený. Mám v okolí několik dětí, kterým po UM nic není, ale jak dostanou KM, tak jsou osypané :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová