Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám holčičku 3 měsíce, je krásně buclaťoučká, ikdyž pije strašně málo, kojíme, musíme vážit, protože máme CAH, ale to k tomu nepatří, jen vysvětluju proč vážíme…krásně přibírala, ikdyž s kojením jsme měli problémy od jakživa. Ale poslední dobou místo odříhnutí se skoro až vybleje, takže vypije třeba 60ml, pak už nechce, dám jí odříhnout a už to lítá, poslední týden nám jde i dolů s váhou? Zažila jste to některá? Co se s tím dá dělat? Jak i málo saje, tak začínám mít míň a míň mlíčka a si nás nemine dokrmování, z toho se mi chce plakat, nevim proč, chtěla jsem co nejdéle kojit…takže vlastně dva problémy v jednom, zvracení a ztráta mléka… ![]()
Řešila bych to s doktorkou, my taky blijeme ale příbíráme jak máme takže doktorka jenom řekne že to nemá cenu řešit pokud přibírá jak má.
Za chvilku tak jdeme, nám právě řekla to samé, tak jsem jí před chvilkou volala, že už jdeme s váhou dolů, tak jsem zvědavá jak se to potom řeší
Ahoj, já sice nekojím, ale malej taky hodně po paní blinkal. Jsou mu skoro dva měsíce a strašně hltá dokonce se při jídle i dusí jak to do sebe rychle cpe. A pak hodně blinkal a třeba i půl hodiny po jídle. Řešila jsem to s doktorkou a ta mi doporučila Nutriton od Nutrilonu, je to vlákniny ze svatojánského chleba, do každého papání mu dám kolem 1 odměrky a nechám mlíčko odstát a ono se jakoby zahustí takže ho malej potom neblinká. Opravdu nám to pomohlo a je to i pro kojící. Tak zajdi do lékárny je toho asi 135 g a stojí kolem 200kč, třeba vám to taky pomůže ![]()
@Becky00 píše: Řešila bych to s doktorkou, my taky blijeme ale příbíráme jak máme takže doktorka jenom řekne že to nemá cenu řešit pokud přibírá jak má.
Jojo, jsme na tom stejně… případně doporučuje nutriton, že se dá jedna lžička před kojením a ono to jakoby „zatíží“ žaludek a tím by se mělo omezit blití, ale nezkoušela jsem to, držím se první rady neřešit, pokud přibírá…
Jo to nám vlastně doktorka taky říkala, něco o svatojánské chlebu, kdyby se to nezlepšilo, tak to bude ono ![]()
@wesny To zahušťovadlo není špatný, klidně to zkus. Náš prcek sice blindil míň, ale zase vůbec nepřibíral, pití hrůza. Nervila jsem půl roku, pak jsem zaplaťpánbůh dostala opakovaně záněty, kojení ukončila, dala UM a ejhle, všechny trable přestaly. Když to vidím zpětně, tak si říkám, že jsem to neutla dřív. pediatr mě furt honil s prcekm na převažování, na antropologii furt pod 5. percentilem. Snad pomůže Nutriton a T. se ti rozpije.
Ahojky, doporučuju Gastrotuss ,je to sirup proti zvracení. Synovi pomohl.
Když byla Verča malá, taky hodně blinkala. Dokonce nás už doktorka posílala do nemocnice kvůli nepřibývání - tehdy tam ale měli nějakou infekci, tak nás poslali domů s tím, že to budou hlídat takto na dálku. Upravili jsme kojení - před tím jsem kojila jen z jednoho prsu, teď při jednom kojení vystřídám prsa obě. Zkoušeli jsme Gastrotuss i Nutriton, ale moc nám to nepomáhalo (nebo nám přišlo, že to Verču hodně „utemuje“ a pak ji bolí bříško). Nějak jsme to přestáli a blinkání se samo upravilo asi po půl roce.
To vaše blinkání může mít ale úplně jiné příčiny (Verča měla slabý reflux - potvrzený na UZ).
Tak držím palce, ať se to brzy upraví. Nicméně navštívit doktora není od věci.
Jo ještě jsem zapomněla - doporučovali nám režimová opatření zvednout postýlku, aby byla horní část těla výš, po kojení nechat odříhnout a pak ještě nějakou dobu ve zvýšené poloze…
Blinkání.. první dcera mi blinkala do půl rok, přibývala málo, ale přibývala… to nepřibírání bylo zpusobení hlavně tím, že furt ječela, ´kdykoliv nespala, tak řev… druhé dítě…strašně hodný miminko, zvracení, jakmile s emi narazilo mlíko v porodnici, takže už v porodnici mi setřičky museli nosit náhradní oblečení, cokoliv vypil, letělo…a i přesto přibýval.. zkoušeli jsme Nutriton-nic.. gastrotus- nic.. v 7 měsících to skoro vymizelo.. ted ublinkne vyjímečně.. jaká je malá, je klidné mimčo?
jinak ty opatření jsou dobrý.. zvednou postýlku, kočárek.. já kvuli blinkání nosila v manduce, protože by se nevyspal.. i doma..
@fatin píše:
Jo ještě jsem zapomněla - doporučovali nám režimová opatření zvednout postýlku, aby byla horní část těla výš, po kojení nechat odříhnout a pak ještě nějakou dobu ve zvýšené poloze…
Tak naše zásadně nejraději bleje přesně v těch zvýšených polohách ![]()
je pravda, že když jsem kojila v noci a celou dobu ležel, tak blinkal méně ![]()
Tak jí udělali ultrazvuk a prý je jen extrémně zaplyněná, že se
jí to vrací nahoru, i to málo, co vypije