Kojení prvního a druhého dítěte

155
1.1.13 14:22

Kojení prvního a druhého dítěte

Ahojky, po narození první dcery jsem neměla žádné mlíko, nastartovalo se to asi až 5tý den po porodu, ale žádná sláva. Nevím, zda jsem měla já málo mléka, nebo malá prostě nevytáhla, ale do třech měsíců byla kojená částečně a od třech měsíců přešla na UM kompletně. Teď čekám druhé mimčo, tak bych se chtěla zeptat, zda někdo nemá podobnou zkušenost a jaké je to pak s druhým??? Předpokládám, že když jsem nekojila první, tak u druhého to taky nebude žádná sláva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
1.1.13 14:29

Já nekojila první, ale tam byl důvod že po porodu byla několik týdnů v nemocnici, odsávala jsem, pro mléko si každé ráno jezdila sanitka, ale stejně bylo do 14dnů po mlíku. Druhé jsem rodila císařem a ať jsme dělali co mohli, laktační poradkyně, různé babské rady, X odsávaček od ruční až po profi, tak do 6ti neděl jsem o mléko přišla a to těch 6 neděl byl malý jak na MM, tak na nutrilonu. Tak z mojí zkušenosti, obě naprd :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
1.1.13 14:29

Ahoj, vůbec to tak být nemusí. Já prvního kojila jen do 3 měsícu, pak se mi mléko začalo ztrácet, až nebylo nic a mohla jsem dělat všechno možné na udržení laktace. A druhé mimčo kojím do ted (má 14 měsícu a mléka je pořád dost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.1.13 14:30

Dopředu se vůbec nestresuj, co nejvíc přikládej a mlíko se ti udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.1.13 14:31

Moje segra prvni nekojila vubec, druhou rok a tretiho do tri let. A kamaradka s pevni sla na flasce z porodky, druhy bydrzel sestinedeli a treti 4 mesice. Telo uz ma ty hormony zmaknuty tak by to treba nebyl takovy problem. Zkus se tim nestresovat a ono to bud pujde nebo ne. S kojenim svet nestoji ani nepada a psychika udela divy. Drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
1.1.13 14:31

@Dvořka nemůžu poradit, jak je to s druhým miminkem ale nemyslím si, že by to muselo být nutně stejné. A i psychika dělá hodně, snaž se věřit, že to prostě půjde a hotovo. Snaž se hned po porodu hodně pít, samozřejmě přikládat miminko co nejčastěji, hlídat správnou techniku kojení a zabal si s sebou do porodnice homeopatika na podporu laktace, jmenují se Ricinus Communis 5CH, seženeš je normálně v lékárně, jen někdy je musí objednat, ne všude je mají skladem. Bere se 2× denně 5 kuliček, půl hodiny před a po nic nejíst a nepít, brát max. týden v kuse. Já pořád neměla mléko ale po nasazení homeopatik jsem myslela, že odletím, jak se mi prsa nalily :D Brala jsem je jen 2 dny a pak už to bylo dobrý :) A hodně pomáhá na tvorbu mléka noční kojení, tak i to můžeš potom zkusit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.1.13 14:38

Teoreticky by to mělo být lepší - hlavní je se nestresovat a důvěřovat přírodě. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.1.13 14:38

Osoi zkusenost nemam, ale mamka brachu nekojila vubec a me do cca roka, takze u kazdyho ditka to je jiny… :nevim: znam vic lidi, kterym u prvniho kojeni delalo problem a druhy pak bylo kojeny bez problemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
1.1.13 15:01

Prvni dve deti jsem kojila do sestinedeli, byla to pro me hruza, nido mi v te dobe neporadil, internet neexistoval, nevedela jsem co to je laktacni krize,
u treti dcery, jsem mela dostupne informace, krasny porod v zahranici, moc ochotne sestricky a dceru jsem kojila do dvou let, ted vim, ze kdybych takovou pomoc mela kolem sebe driv a hlavne to odhodlani, tak bych prvni deti odkojila taky

• Citovat
  • Upravit
12743
1.1.13 15:06

@Verca1989. Veru takhle plosne opravdu homeopatika doporucovat nemuzes. Navic homeo se preventivne neberou! Homeopatik na podporu laktace je nekolik a je potreba je dat konkrerne na ten dany problem. To same s davkovanim a potenci.

Ja brala pred porodemhomeo jako trubka a dneska s jistou znalosti homeopatie bych to neudelala!

Pokud jsou homeo spravne podane tak laktaci mohou napomoci ale bych resila konzultaci se zkusenym homeopatem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
1.1.13 15:11

@Dvořka První jsem kojila zhruba 6týdnu, chyb bylo víc (málo tekutin a jídla, malá se neuměla pořádně přisát, trošku nezkušnosti atd.) U druhé jsem předpokládala stejně brzký konec - ale kojila jsem plně 5,5m a ukončila jsem to „násilně“, prostě mě to kojení od samého začátku nebavilo, nic mi to neříkalo, nebyla to pro mě oona procházka růžový sadem (jak všichni tvrdí), tak jsem si jednoho dne řekla dost a ukončila jsem to i když mlíko teklo proudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
1.1.13 15:17

@Dvořka já jsem u první těžce bojovala, mléko se mi začlo tvořit až šestý den, z porodky jsem šla s nekojeným dítětem, ale makala jsem, žádná flaška, dudel a vybojovaly jsme si to, sice to bylo náročné, ale v 6ti týdnech jsme odhodili dokrm a plně jsem kojila 8 měsíců a s příkrmy do roka a půl. Proto jsem se na druhý porod svědomitě připravovala, příroda mi to ale pravda trošku zkomplikovala. Naštěstí jsem už do toho šla jako ostřílená laktační poradkyně. K porodu jsem jela s odsávačkou, rodila jsem kvůli příčné poloze operativně, malý byl narozený ve 34 tt - takže byl v inkubátoru, hned jak jsem dokázala pohnout rukama, tak jsem chtěla po sestřičce, aby mi podala odsávačku a stimulovala jsem prsa s hrůzou, že budu mít opět opožděný nástup laktace. Malého jsem si sama chodila krmit do inkubátoru stříkačkou. K prsu jsme mohli přiložit třetí den. A to jen jednou, tak jsem si vybojovala, že vícekráte… Pomaličku malý začal přibývat, ale pomaličku, stále jsem odsávala a dokrmovala, bylo to náročné. Pak jsem přišla na to, že má velikou uzdičku pod jazykem, takže následoval zákrok v pusince, pak se to zlepšilo a pomalu jsme mohli dokrm odbourat. Zvládli jsme to dobře a kojila jsem ve finále do 2 roků a 3 měsíců, kdy jsem zjistila, že jsem znovu těhotná. Takže ono je to hodně o přípravě, odhodlání, určitě by měl být pase dudlík, kloboučky, flaška. To vše děťátko mate a vede to k neúspěchům při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
1.1.13 15:32

První 10 měsíců, druhé 12 měsíců, třetí 11 a čtvrté 3 ;) Je to kus od kusu. Prostě uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5370
1.1.13 15:39

Nečetla jsme vše, ale první dceru jsou zbýdou kojila 6týdnu a druhou plně 8měsícu, apk jsme odstavila sama, když sem viděla, že si bere v klidu flašku ze sunarem, tak, že neházej flintu do žita, ale chápu tě pač jsme si taky myslela, že nebudu ani druhou kojit…a ted uvidíme jak to pujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová