Nejspíš jsem dokojila :-(

Anonymní
31.12.12 16:37

Nejspíš jsem dokojila...:-(

Ahoj všem. Předem se omlouvám za anonym, ale mé trápení je velmi osobní :,(
Dcerce bylo včera 14dní a bohužel jsem dostala koncem minulého týdne zánět prsu(začalo to krví z totálně zmasakrované bradavky, ktrou malá vypila),vysoké horečky a musela jsem přestat kojit a začít brát antibiotika.Ta zabrala až před dvěma dny a já zase mohla začít kojit, ale mezi tím malá dostala BEBU a díky ní se za těch pár dní zbavila žloutenky a začala konečně přibírat, což mi do té doby dělalo starosti, protože byla opravdu malinká a když nás pouštěli z porodnice, měla jen 2780g(porodní váhu měla 3020g)a z těch 2780-90g se v podstatě nehnula až do té doby, než začala dlabat UM.Mezi tím se mi zásoby mlíčka zmenšily a já, i když bych jí strašně ráda znovu začala kojit, nemůžu potřeby malé utišit, tudíž stále převládá UM a prso jí dávám vlastně jen"cucat"večer s tím, že absolutně nevím, kolik vypije, ale následuje dokrmení BEBOU, protože má malá dál hlad. Snažím se odstříkávat a stimulovat, aby se mlíko zase rozjelo, ale jde to od desíti k pěti a je ho čím dál tím míň(z toho prsu, kde byl zánět neteče téměř nic!)..Smiřuji se tedy s tím, že jsme dokojili a už to nejspíš dlouho trvat nebude a dojde v prsu i to minimum co tam mám :,(.Jsem z toho vnitřně dost zničená, vlastně úplně! Kojení nám tak šlo, rozkojila jsem se skoro hned po porodu, sestry nás chválily, jak jsme šikovné a jak nám to jde, malá i po dudlíku z lahvičky chce mé prso a i přes to vidím, že je to špatně a UM jí momentálně dělá líp a prospívá…Ach jo, do toho ty šestinedělní hormony a slzy lítosti :roll:…Nemáte s tím nějaká z maminek zkušenost? Jak se s tím smířit, nebo jestli je ještě nějaká šance, že se nějakým zázrakem rozkojím tak, že BEBU sesadím z 1.místa? Předem moc děkuji za reakce, zoufalá mamka :(.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
31.12.12 16:40

A zkoušela jsi jí přikládat víc než jen večer? Třeba každou hodinu na 10 minut ke každému prsu?
Pokud o kojení tolik stojíš, tak určitě není nic ztraceno. Chce to jen věřit si a podporu okolí. A klidně i radu laktační poradkyně.
Moc držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
31.12.12 16:42

Zkusili bych vyhledat lákat ni poradkyní… Odkud jsi? Vím typ na jednu sikovnou v Praze. Jinak nám na kurzu říkali, ze se dá znovu rozloučit tak, ze budeš dávat při kazdem kojení z obou prsou a budeš pit Caro- ta náhražka mléka. Myslím, ze doporucovala i smetanu, ale to si nejsem jista. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.12.12 16:44

No já bych si i s miminkem vlezla do postele - ideálně oba nahatý a byla tam klidně několik dní :mrgreen: Přikládej hlavně přes noc - to je v začátcích důležitý, v noci prý nejvíc pracujou hormony.. No ale určitě se výsledek nedostaví okamžitě, tak nesmíš propadat beznaději…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
31.12.12 16:50

Pročti si www.kojeni.cz najdeš tam spoustu rad, jak znovu rozjet laktaci.
Důležité je přikládat a to pořád. Asi to bude po takové dlouhé době boj, záleží na tobě jak moc se tomu chceš věnovat a obětovat čas. Malou přikládej klidně každou hodinu, i před tím, než ji dáš UM. Jde hlavně o tu stimulaci. Důležité je to i v noci. Hodně pij a jez, můžeš si koupit čaje na podporu laktace a nebo homeopatika. A možná bych uvažovala i nad laktační poradkyní, zkontroluje techniku a tak.
Jen moc nechápu, proč si musela přestat kojit, vždyť jsou i atb, která se při kojení můžou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.12 16:52

Myslíte, že to ještě není ztraceno? O kojení stojím hrozně moc!!!Caro piju už z porodnice.Je tedy pravda, že během těch tří dní s teplotami přes 40 jsem skoro nic nejedla a zhubla jsem 3kila, možná i proto se mi mléko začlo ztrácet…Jsem z toho opravdu nešťastná a jsem ochotná udělat cokoliv! :hug:

• Citovat
  • Upravit
47759
31.12.12 16:54

Jestli chces opravdu kojit, tak přikládat, přikládat, přikládat, můžeš si koupit v lékárně suplementor, nebo ho vyrobit doma, potřebuješ k tomu infuzni set (je to taková hadicka) láhev, dudlik na lahev, udeláš malinkou dirku do dudliku, ale fakt malou, aby to neteklo okolo, odstrihnes modré konce a tu hadicku musis procpat dudlikem až na dno, hadicka je dlouha, zkratis dle potřeby, druhý konec můžeš přilepit k bradavce, nebo propašovat dítěti při kojení koutkem do úst, čím víš bude lahvicka tím lépe to poteče, pozor na to, aby to nenateklo dítěti do pusy a jenom nepolykalo, musí se námahat ;-) dítě bude stimulovat prso a zároveň pít buď um z lahvicky, nebo tvé odstrikane mléko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
31.12.12 16:55

To víš že není ztraceno. Jsou i přpady, kdy se rozkojila adoptivní matka, tak proč ne ty ;) Jen to bude zezačátku děsnej vopruz. A jak se ti malá chytá na prso? Dáváš UM z lahve? Možná bych zkusila stříkačkou, abys jí to trošku ztížila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.12 16:55

@petrul Krvácela mi prsa a měla jsem opravdu vysoké horečky, nebyla jsem shopná si dojít ani na WC a sama se napít a blouznila jsem, dělali mi ledové zábaly, abych neztratila vědomí :(

• Citovat
  • Upravit
1710
31.12.12 16:56

Zkus i ricinus comunis CH5 jsou to homeopatika a co vím, tak docela pomáhají na tvorbu mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.12 16:57

@petrul :kytka: Chytá se právě moc hezky, až mi z toho ukápla slzička jak je šikovná a nezatratila maminky prso…akorát jak z něj nic neteče, tak pak už jen dumlá a usíná u toho :think:

• Citovat
  • Upravit
25959
31.12.12 16:59
@Anonymní píše:
@petrul :kytka: Chytá se právě moc hezky, až mi z toho ukápla slzička jak je šikovná a nezatratila maminky prso…akorát jak z něj nic neteče, tak pak už jen dumlá a usíná u toho :think:

to vůbec nevadí. Klidně si dej malou k prsu, usaď se a pusť si film. Čim dýl tam bude, tim líp ;) Jen teda pokud nemáš zahojené bradavky, aby se ti to zase nezhoršilo :think: Ten suplementor taky není špatnej nápad, navíc tím ušetříš spoustu času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1329
31.12.12 17:03

Ještě bys ji to pití um mohla ztížit tak, ze ji to budes dávat přes malicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
31.12.12 17:04

A probrala jsi situaci s laktační poradkyní? Nevím odkud jsi, ale na webu kojeni.cz bys určitě našla nějakou dostupnou. Já s tím mám dobrou zkušenost, měla jsem zpočátku problém s miminkem pažravcem a totálně zrubanými bradavkami. A teď v jeho skoro 5 měsících zas problém s nedostatkem, ale zdá se, že se povedlo rozjet přes víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
31.12.12 17:09

Já bych to nevzdávala…zkoušej dál ;) Víc přikládej, stimuluj, odsávej…nějakej Gravimilk piješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová