Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A zkoušela jsi jí přikládat víc než jen večer? Třeba každou hodinu na 10 minut ke každému prsu?
Pokud o kojení tolik stojíš, tak určitě není nic ztraceno. Chce to jen věřit si a podporu okolí. A klidně i radu laktační poradkyně.
Moc držím palce!!!
Zkusili bych vyhledat lákat ni poradkyní… Odkud jsi? Vím typ na jednu sikovnou v Praze. Jinak nám na kurzu říkali, ze se dá znovu rozloučit tak, ze budeš dávat při kazdem kojení z obou prsou a budeš pit Caro- ta náhražka mléka. Myslím, ze doporucovala i smetanu, ale to si nejsem jista. Držím palce!!!
No já bych si i s miminkem vlezla do postele - ideálně oba nahatý a byla tam klidně několik dní
Přikládej hlavně přes noc - to je v začátcích důležitý, v noci prý nejvíc pracujou hormony.. No ale určitě se výsledek nedostaví okamžitě, tak nesmíš propadat beznaději…
Pročti si www.kojeni.cz najdeš tam spoustu rad, jak znovu rozjet laktaci.
Důležité je přikládat a to pořád. Asi to bude po takové dlouhé době boj, záleží na tobě jak moc se tomu chceš věnovat a obětovat čas. Malou přikládej klidně každou hodinu, i před tím, než ji dáš UM. Jde hlavně o tu stimulaci. Důležité je to i v noci. Hodně pij a jez, můžeš si koupit čaje na podporu laktace a nebo homeopatika. A možná bych uvažovala i nad laktační poradkyní, zkontroluje techniku a tak.
Jen moc nechápu, proč si musela přestat kojit, vždyť jsou i atb, která se při kojení můžou ![]()
Myslíte, že to ještě není ztraceno? O kojení stojím hrozně moc!!!Caro piju už z porodnice.Je tedy pravda, že během těch tří dní s teplotami přes 40 jsem skoro nic nejedla a zhubla jsem 3kila, možná i proto se mi mléko začlo ztrácet…Jsem z toho opravdu nešťastná a jsem ochotná udělat cokoliv! ![]()
Jestli chces opravdu kojit, tak přikládat, přikládat, přikládat, můžeš si koupit v lékárně suplementor, nebo ho vyrobit doma, potřebuješ k tomu infuzni set (je to taková hadicka) láhev, dudlik na lahev, udeláš malinkou dirku do dudliku, ale fakt malou, aby to neteklo okolo, odstrihnes modré konce a tu hadicku musis procpat dudlikem až na dno, hadicka je dlouha, zkratis dle potřeby, druhý konec můžeš přilepit k bradavce, nebo propašovat dítěti při kojení koutkem do úst, čím víš bude lahvicka tím lépe to poteče, pozor na to, aby to nenateklo dítěti do pusy a jenom nepolykalo, musí se námahat
dítě bude stimulovat prso a zároveň pít buď um z lahvicky, nebo tvé odstrikane mléko ![]()
To víš že není ztraceno. Jsou i přpady, kdy se rozkojila adoptivní matka, tak proč ne ty
Jen to bude zezačátku děsnej vopruz. A jak se ti malá chytá na prso? Dáváš UM z lahve? Možná bych zkusila stříkačkou, abys jí to trošku ztížila
@petrul Krvácela mi prsa a měla jsem opravdu vysoké horečky, nebyla jsem shopná si dojít ani na WC a sama se napít a blouznila jsem, dělali mi ledové zábaly, abych neztratila vědomí ![]()
Zkus i ricinus comunis CH5 jsou to homeopatika a co vím, tak docela pomáhají na tvorbu mléka.
@petrul
Chytá se právě moc hezky, až mi z toho ukápla slzička jak je šikovná a nezatratila maminky prso…akorát jak z něj nic neteče, tak pak už jen dumlá a usíná u toho ![]()
@Anonymní píše:
@petrulChytá se právě moc hezky, až mi z toho ukápla slzička jak je šikovná a nezatratila maminky prso…akorát jak z něj nic neteče, tak pak už jen dumlá a usíná u toho
to vůbec nevadí. Klidně si dej malou k prsu, usaď se a pusť si film. Čim dýl tam bude, tim líp
Jen teda pokud nemáš zahojené bradavky, aby se ti to zase nezhoršilo
Ten suplementor taky není špatnej nápad, navíc tím ušetříš spoustu času
Ještě bys ji to pití um mohla ztížit tak, ze ji to budes dávat přes malicek
A probrala jsi situaci s laktační poradkyní? Nevím odkud jsi, ale na webu kojeni.cz bys určitě našla nějakou dostupnou. Já s tím mám dobrou zkušenost, měla jsem zpočátku problém s miminkem pažravcem a totálně zrubanými bradavkami. A teď v jeho skoro 5 měsících zas problém s nedostatkem, ale zdá se, že se povedlo rozjet přes víkend.
Já bych to nevzdávala…zkoušej dál
Víc přikládej, stimuluj, odsávej…nějakej Gravimilk piješ?
Ahoj všem. Předem se omlouvám za anonym, ale mé trápení je velmi osobní
.Jsem z toho vnitřně dost zničená, vlastně úplně! Kojení nám tak šlo, rozkojila jsem se skoro hned po porodu, sestry nás chválily, jak jsme šikovné a jak nám to jde, malá i po dudlíku z lahvičky chce mé prso a i přes to vidím, že je to špatně a UM jí momentálně dělá líp a prospívá…Ach jo, do toho ty šestinedělní hormony a slzy lítosti
…Nemáte s tím nějaká z maminek zkušenost? Jak se s tím smířit, nebo jestli je ještě nějaká šance, že se nějakým zázrakem rozkojím tak, že BEBU sesadím z 1.místa? Předem moc děkuji za reakce, zoufalá mamka
.
Dcerce bylo včera 14dní a bohužel jsem dostala koncem minulého týdne zánět prsu(začalo to krví z totálně zmasakrované bradavky, ktrou malá vypila),vysoké horečky a musela jsem přestat kojit a začít brát antibiotika.Ta zabrala až před dvěma dny a já zase mohla začít kojit, ale mezi tím malá dostala BEBU a díky ní se za těch pár dní zbavila žloutenky a začala konečně přibírat, což mi do té doby dělalo starosti, protože byla opravdu malinká a když nás pouštěli z porodnice, měla jen 2780g(porodní váhu měla 3020g)a z těch 2780-90g se v podstatě nehnula až do té doby, než začala dlabat UM.Mezi tím se mi zásoby mlíčka zmenšily a já, i když bych jí strašně ráda znovu začala kojit, nemůžu potřeby malé utišit, tudíž stále převládá UM a prso jí dávám vlastně jen"cucat"večer s tím, že absolutně nevím, kolik vypije, ale následuje dokrmení BEBOU, protože má malá dál hlad. Snažím se odstříkávat a stimulovat, aby se mlíko zase rozjelo, ale jde to od desíti k pěti a je ho čím dál tím míň(z toho prsu, kde byl zánět neteče téměř nic!)..Smiřuji se tedy s tím, že jsme dokojili a už to nejspíš dlouho trvat nebude a dojde v prsu i to minimum co tam mám