Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
MILÉ MAMINKY PROSÍM VÁS O RADU MUŽU DÁT SYNOVI NA NOC NUTRILON GOOD NIGHT UŽ MÁME JEDNOU DENNE PŘÍKRM NENÍ KOJENY PŘES DEN MÁ NUTRILON 1 ALE NA NOC NENÍ VUBEC ZASYCENÝ A BUDÍ SE ANI KAŠE HO NA NOC NEZASYTÍ PTÁM SE PROTOŽE JE NA TECH GOOD NIGHT NAPSÁNO 6 MESICU A POKUD ANO MAM MU DÁVAT POKRAČOVACÍ JEN NA NOC KDYŽ SE BUDÍ NEBO I PŘES DEN? DEKUJI VÁM VŠEM ZA POMOC NIKOL ![]()
Malej se mi taky často budil v noci, tak jsem dávala kaši a místo ve dvanáct se budil už v jedenáct a řval hlady
. Asi je to normální při zavedení příkrmu, než si to zase upravý. U nás to trvalo cca 3 týdny, teď už je to zase ve starých kolejích a to jsme dávali NUTRADEFENCE na noc ale ten byl normálně od narození jedničkovej
a stejně to nepomohlo
teď už máme dvojkovej
a jakou dáváš dávku, já jsem pak taky zjistila, že už mu 160ml nestačí, tak zkus svýšit dávku a uvidíš kolik si vezme. Malej taky když nechce, tak to nedopije a to už jsme na 200ml. Malému je 6 měsíců ![]()
Ten Nutrilon good night jsem synovi dávala až od 6 měsíců a pouze na noční spaní, přes den jsem dávala Nutrilon Comfort.
Můžeš ho dát, ta dvojková mléka jsou od 4.měsíce, přestože tam píšou, že od 6. Oni nesmějí propagovat mléko na úkor kojení, ale když se podíváš na ten Nutrilon Good Night na krabici na dávkování, kolik toho má ve kterém měsíci vypít, tak uvidíš, že je tam dávkování pro 5 měsíc
Jestli už dáváš aspoň trochu plnohodnotný příkrm, tak přejdi určitě na dvojkové mléko! Pointa je v tom, že jak nahradíš mléčnou dávku příkrmem, tak je potřeba zvýšit množství železa v tom zbylém mléce. Takže jak se začne přikrmovat na úkor mléka, přechází se z jedničkového na pokračovací. Řešila jsem totéž a stálo mě dost sil dopátrat se pravdy ![]()
Speciálně u Nutrilonu existuje taková knížečka - něco jako průvodce správným přikrmováním, a tam je výslovně napsáno výše uvedené. Pokračovací mléko ne dříve než v ukončeném 4.měsíci, ale jak se začne přikrmovat, tak přejít na pokračovací. Hodně štěstí ![]()
PS: Nám ten Nutrilon Good Night moc nejel, nenašla jsem správnou savičku, ze které by tekl tak akorát, ne moc pomalu, ne moc rychle. Víc se nakonec osvědčila klasická kaše.
Strašně moc děkuji opravdu jsem vám moc vděčná váš příspěvek mi tak pomohl
![]()
To bych nedávala je tam víc bílkoviny, ať nezatěžuješ ledviny, ale zkus kaši a nebo se poraď s pediatrem. Pokud už máte příkrm, musela bys zkusit kaši krupičnou, ale je to moc brzo a nevím jestli máš odzkoušený lepek, ale pro děti kaše dělají a ty, které jsou na noc prý učinek nemají zasytí stejně. vydrž třeba máte i nějaký spurtík
@vojti
Mám tu před sebou:
Nutrilon HA 1 - mléko
Nutrilon 2 - mléko
Nutrilon Good Night - noční mléko
V Nutrilonu Good Night a Nutrilonu 2 je úplně stejné množství bílkovin
A to mnohem nižší, než v Nutrilonu 1. Ta logika je totiž naprosto obrácená, pokračovací mléko má míň složek, které jsou i v příkrmu. Příkrm bílkoviny pokryje spolehlivě, ale bývá v něm méně vápníku a železa.
Kaši může kukuřičnou nebo rýžovou, ty jsou bezlepkové, ale i pohankovou nebo jáhlovou ty jsou taky bezlepkové, ale méně obvyklé. Dítku je víc než 4. měsíce, takže se kaše nemusí bát vůbec, zvlášť když není kojené.
Ještě můžu porovnat Nutrilon kaši od 4. měsíce bezlepkovou, jestli zakladatelka chce, ať to nemusí zkoumat. Ale nešla bych na to až tak vědecky
Pětiměsíčnímu dítěti bych s klidem dala kaši nebo noční mlíko, když to výrobce dovoluje, a zrovna u Nutrilonu bych se fakt nebála. Spíš tu kaši případně doporučuju jinou než Nutrilon, je hrozně sladká. Nějakou obyčejnou kukuřičnou nebo rýžovou krupici, třeba od Nestlé, nemléčnou.
A ještě dovětek - Nutrilon Good Night má naprosto stejnou energetickou hodnotu, jako Nutrilon 2. Podle mého názoru je sytící proto, že je v něm karob. To je čistá vláknina, nemá žádnou chuť, nestráví se, jen déle leží v břiše. Ale to je jen moje teorie, nezkoumala jsem to detailně
Kdyby tam byla rýže jako v kaši, tak by to nemělo stejné parametry, si myslím.
Srdečné díky skvělé pomocnici Nesince jsi naprosto užasná a tvoje odkazy mi tááák moc pomohli děkuji ti kaše zkusil už vanilkovou máš pravdu je sladká jak cecek
ale stejne se po ni probudil za dve hodiny a řval hlady po tvém odkazu jsem letela do obchodu a koupila good nght tak uvidime jaka bude noc.)
všimla jsem si že chce spát na břiše a v postýlce se mu nedá ze zad dobře obrátit Nesinko určite máš velké zkušenosti muzu maleho nechat v mesících spát na břísku?
@nicki777
Rádo se stalo
Velké zkušenosti mám jenom s mlíkama
Ale v pěti měsících už naše dítě na břiše spalo, a tím spaním na břiše se naučilo asi během 14ti dnů otočit ve spánku samo na bok. Otáčí se trochu jinak než na zemi, prostě se odrazí nohou na bok a spí dál, jako dospělej. Jestli máš monitor dechu nebo není dítko nemocné, tak já osobně bych se nebála.
Já taky dneška zkouším Nutrilon Good Night 2, tak uvidíme, ale píšu sem proto, že savička, kterou teče tak akorát je od Medely, velikost M. Je to tak akorát ![]()