Kde je chyba s kojením?

581
28.12.12 10:33

Kde je chyba s kojením?

Ahoj holky, včera jsme u doktorky na kontrole zjistily, že mi malá za tři týdny nepřibrala ani gram a nevyrostla ani o 1cm, tak máme naordinováno kombinovat UM s kojením, ale nechápu, jak se to stalo, mlíko pořád mam, malá mi z prsa dlabe pořádně a ani mi nebrečí hlady, to mi jako chybí nějaký živiny? Nebo kde se stala chyba?
Nestalo se vám některé něco podobného? Dá se to ještě nějak zachránit, třeba nějakym doplňkem stravy, nebo už je to nevratnej přechod na UM? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.12.12 10:37

Kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.12.12 10:37

9 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.12.12 11:00

Vážila jsi před a po krmení, aby se zjistilo, kolik si natahá? Mi mladý první 4 týdny nepřibral vůbec nic, musela jsem před a po vážit.. asi slabé mléko či co, pak se to rozjelo… předtím přibírala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
28.12.12 11:08

Ahoj, já u prvního synka měla stejný problém a řekli mi, že mám malo výživné mléko, dokonce mi váhově upadal, kombinace byla nutná a to jsem měla i homeopatika a tvorbu a lepší mléo a stejně to nepomohlo :nevim: pak s mi narodily dvojčata a ty jsem plně kojila 9měsícu!!a stačilo jim to! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.12.12 11:13

@mařenkaa a jak víš, že máš MM máš? Vážila jsi před a po kojení kolik vypije? Nebo jsi zkoušela odsávat? To, že je spokojená může být i únavou - pokud delší dobu nemá dostatečný příjem, tak šetří energii. Takže radím zkusit vážit před a po kojení a poté dokrmit UM. V mezičase můžeš zkoušet stimulovat tvorbu MM odsávačkou.
Doporučuju pročíst tuto diskuzi https://www.emimino.cz/…bira-131797/ Hlavní je zjistit, jestli MM je nebo ne, u takového mrňouse 3 týdny nepřibírání není sranda.

Příspěvek upraven 28.12.12 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
28.12.12 11:14

A to ti dr. jen tak řekla dávejte ji UM? Se tě ani nezptala na počůraný plínky, kolkrát za den má stolici, jetli je aktivní?

Mě dr. nikdy maloo na cm neměřila (jen hlavičku a hrudník), někdy přibrala víc někdy míň a někdy vůbec..tak mi řekla, že to je růstový spůrt (miminka hodně jedí, nepřiberou, ale vyrostou) v té chvíli je pravda, že malá chtěla víc jíst a bála jsem se, že jí to nestačí..tak jsem měla při nést čerstvě pokakanou plínku a z ní usousdila, že vše ok..žádná „hladová“ stolice to není..od UM mě odrazovala..ať víc kojím a že to bude dobré..kojila jsem do 10 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.12.12 11:26

@martina.se
právě že před tím přibírala zase až moc, teda prý, už nevim, co po mě ta doktorka vůbec chce :lol: napřed říkala, že jí krmim moc, že na její věk přibírá moc rychle a teď najednou zase vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.12.12 11:31

@jowana
mě se pořád strašně nalejvají prsa, takže odsávat musim pořád a mlíko mam normálně hustý jako ze začátku a malá se na mě pořád směje, hrajeme si na koberečku a nepřipadá mi nějaká unavenější, nebo protivnější než kdykoliv před tim, asi mam zvláštní dítě :nevim: dneska jí zkusim dokrmit UM a uvidim co to udělá, jen mě to trochu překvapilo a hlavně se bojim, že až si zvykne na lahvičku, tak už k prsu nebude chtít, doufala jsem, že budu moc kojit co nejdýl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
28.12.12 11:31

Pokud dítě neřve celý den a zároveň má počurané plínky, není apatické, tak bych to UM koupila, ale zatím ho nechala a zkusila bych hlavně odstříkávat nebo odsávat mezi kojeními, pokud tam něco bude, tak bych dokrmila tím a rychle si sehnala váhu a pár dnů bych vážila, kolik vypije. Třeba se začla zkrátka flákat u prsa a netahá pořádně. Kdyby málo tahala, zkusila bych laktační poradkyni, pokud by vypila fakt dost a přesto nepřibrala za dalších 7dnů nic nebo dokonce zhubla, dala bych UM. Kojené děti mohou přibírat skokově, je možné, že třeba minule se vážilo nevykakané dítě s plným břichem a tentokrát vykadění nenakojený a hned tam můžeš mít rozdíl třeba 100g jen to fikne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.12.12 11:33

@Deníííí
akorát ji zvážila a změřila na dýlku a i hlavičku s hrudníkem a nikde nevyrostla ani o kousíček, dr mi právě říkala, že kdyby nepřibrala na váze, ale kousek vyrostla, tak by to nevadilo, ale právě tim, že ani nepřibrala a ani nevyrostla, tak se to musí řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.12.12 11:37

@mařenkaa A kolik odsaješ? já třeba odsála 50ml, ale to bylo na něj málo a dokrmovat jsem pak musela, prostě měl hlad. Ale je fakt, že já nikdy neměla pocit nalitých prsou..Nemáš moc předního mléka? Možná kdybys před kojení mrochu odsála, tak by pak měl víc zadního - výživnějšího. Možná bych i zkusila jednou nakrmit stříkačkou odsáté MM kolik ti vypije. Nebo lahvičkou, nevím jestli občas dáváš, malému nevadilo střídání prsa/lahvičky, pil dobře ale měla jsem anatomickou TommeeTippee. Skokové přibírání normální je, ale nepřibrat NIC 3 týdny normální není..měly by být alespoň malé přírůstky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.12.12 11:53

Ja se pridam z opacneho soudku. Prvni dcera na zacatku krasne pribirala (ve 2 mesicich 4,8 kila), po druhem mesici mi ubyvalo mliko. Proste at jsem se prolevala cajem, dlabala homeo, stimulovala co se dalo, tak mliko nepribyvalo i kdybych se na hlavu postavila. Moje doktorka je „rozumna“ a neresila to az do pul roku, mala stale pribyvala, ale malinko. Na pul roce mala mela 6,5 kila pri 70cm a vypadala jak reklama na hlad :zed: Do dneska ma problem s jidlem, ji mini porce a nemusela by jist vubec a obavam se, zda jsem na to nenakrocila uz v kojeneckem veku :oops:
Ted u druhe mi pomalinku mliko take ubyva, posledni tydny je vice plactiva, jedla by a uz neni co… Zatim stale pribyva, ale poctive vazim a jakmile pujde prirustek pod normal, dam Sunar, kojeni nekojeni. Druhe extra hubene nezraci dite nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.12.12 11:56

A má malá aspoň těch 6 počůraných plenek denně? A tahá vůbec něco? Ona možná jen cucá prsíčko a ani moc toho do sebe nedostane. To, že nepláče může být i tím, že je prostě hodné miminko nebo je na to moc slabá. Můj syn taky nepláče. Věřím, že kdybych ho nechala týden o hladu, ani nepípne. Zkusila bych vážit před a po kojení, ať víš, kolik toho malá zďobne :hug: Neboj, slabé mléko podle mně není. I náš doktor říkal, že slabé mléko neexistuje. Že mléko buď je nebo není. Zkus třeba Mamavit nebo Femibion, pokud myslíš, že nemáš dost vitamínů ve své stravě. Můžeš odsát mlíčko a dát to malinké přes stříkačku nebo nějak alternativně. Přeju hodně štěstí u kojení. UM bych dala až když už by opravdu nic jiného nezbylo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
28.12.12 11:56

Tak pokud je dcerka plačtivá a ještě by jedla, tak bych zkusila dát aspoň trošku toho sunaru… neříkám překrmovat, ale než ji nechat plakat hlady…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová