Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj chtěla bych se zeptat naší holčíce jsou 2 měsíce a pár týdnů normálně kojím můžu dávat málé večer před spaním sunar místo kojení??
Pokud kojíš a prospívá, tak nevidím vůbec žádný důvod
Jako aby líp spala? To jí spíš bude bolet bříško a ty příjdeš o mlíko..
@luisanka pokud chceš malou odstavit a přejít na UM, je to O.K.Ale jestli chceš kojit, tak je to fakt špatnej nápad ![]()
Jo proc by nemohla…ja kdyz sem potrebovala nekam jet a pod. tak mala dostala taky sunar i kdyz sem ji jinak kojila.
No, pokud bys ten sunar podala tak, aby to dítku neteklo samo do pusy (na klasickou flašku si můžou rychle zvyknout a pak nechtěj tahat z prsa), tak si myslím, že je to pořád jen otázka nabídky a poptávky, když se při zavádění příkrmů nahrazuje jedno kojení po druhém, tak taky ženská hned nepřijde o mlíko.
Ale musela bys mít zřejmě dost disciplínu, aby to bylo fakt jen jednou za den a dávat si pozor na to zmatení flaškou a být připravená flašku zahodit, jakmile by se dítě začlo u prsa vztekat a vydržet třeba den dva, než by prso zase plně akceptovalo a to málokterá přijme, radši pak maminky prohlásí, že přišli o mlíko a s kojením skončí.
Ale lepší spánek bych si od toho raději neslibovala, já jsem zjistila, že když dítě usne na hlavní spánek spíš ne moc najedené a napité, tak spí kolikrát mnohem lépe než s plným břichem.
Náš dostává na noc většinou ještě trochu Nutrilonu. I jednou dostal celou dávku, když jsem musela pryč a rozhodně jsem o mlíko nepřišla a ani se neodstavil ![]()
Tak do tý mojí jsem nedostala ani svoje mlíko jinak než z prsa
Ale věřím, že jsou i děti, kterým změna z prsa na láhev a zpátky nečiní problémy..
@gabriela82 jj to bude náš případ prso ok, lahvička obyč ok, pak jsem koupila tu specialni co má dudlík jako bradavku, aby to sání bylo těžší a taky v pohodě
tak snad mi ta pohoda vydrzi ![]()
Pokud kojíš tak nevidím duvod do ní cpát sunar, pokud ti prosívá,
Ja kojila do 9m a od 6m jsem taky pridavala Sunar - na odpo prochazce z flasky, nebo kdyz jsme nekam sli, najednou se mi prestalo chtit vytahovat nekde prso (uz prestal byt ten kojeneček, ale poustel se, rozhlizel se kolem - takze ja vecne vyvaleny prso mezi lidma, tahal mi za bradavku coz uz mezi lidma vypada taky vselijak
, proste jsme venkovni kojeni utli, odsavani mi neslo, tak jsem zacala s UM).
Dite s tim nemelo zadny problem, pilo z obojeho, bricho nebolelo.
Ale u Tebe moc nevidim duvod
. Lepsi spani z toho asi nebude si myslim.
Proc to chces zkouset?
Nemusi byt problem, ale muze. Ja jsem mladsimu obcas lahvicku dala, meli jsme nejakou dlouhodobejsi laktacni krizi, takze par tydnu byla vecer flasticka. Ale ted z zase ne.
riskla jsem normalni flasku, nevim jestli to bylo tim, nejspis jo, druhy den vubec nejedl ode mne, jen olizoval kozu, pak se to srovnalo a problem nebyl. Ted jde kojeni zase dobre, tak jsem rada, ze flasku davat nemusim.
Lepsi spani to zajisti mozna napoprve, ale dlouhodobe ne.
@sunnyho.motylek píše:
@nakukovatelka Kvuli kojení venku??Ale, tak tvoje věc
no a? me to neprijde tak divny…Kdyz dite pije dobre, tak OK, ale kdyz u toho dela cirkus, tak mi to taky neni prijemny.