Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já si dala šampáňo jen na přípitek, ťukli jsme si skleničkou, jednou jsem si cucla a zbytek za mě dopil manžel, já pila džus ![]()
Jak často kojíš? Já si dávala bublinky už celkem brzy po narození malé. Mám doma alkohol tester, takže vím, jak rychle je to pryč. Po dvou skleničkách (cca 4 deci) mám 0,9 promile a pryč je to za 6 hodin. Malá na prdíky po sektu trpěla šíleně asi do 8.m.
Do 3m jsem nemohla nic. ted mohu i colu a spinká krásně. po svařáku taky ![]()
Ahojky, tak já jsem abstinent a ani silvestr mi neřiadá jako důvod se napít a lít do sebe ten sajrajt
.
Jestli máš malé mimi, tak raději nepij, nebo jen simbolicky - jednou to snad vydržet jde ![]()
Dala jsem si skleničku vína. Letos už nekojím
a s otěhotněním čekáme až bude po silvestru
![]()
Pokud chceš pít, tak bych potom radši nekojila a zvolila jinou alternativu, UM nebo MM stříkačkou…já nepila 19 měsíců, akorát loni na Silvestra (to jsem byla těhotná) jsem si dala 2 loky sektu na přípitek, jinak nic. A teď kojím a taky to nehodlám přehánět, i když chuť by byla ![]()
Je to podle toho jak často kojíš, jinak malé pivko nebo sklenka vína po kojení nevadí, ![]()
Ahoj, záleží, jak máš malé miminko. Ale trochu vína nebo přiťuknout šampíčkem by nemuselo vadit. A jestli ano, tak to ber jako poučení pro příště ![]()
Obcas dam strik z puldecky vina ale nic extra. Jednou jsem si s kamaradkou na dovce dala dvojku bileho a mela jsem ji jak z praku. Takze bych byla fakt opatrna pokud kojis v noci tak bych pila minimalne
Taky jsem byla po dvojce opilá. Nejsme holt trénované. Abych to nahože upřesnila, měla jsem dvojku na celý večer a v pohodě.
Mě už od prvního otěhotnní alkohol vůbec nechutná, takže pít nebudu…ale já mám oba kluky salámisty, ty na prdíky netrpěli ani po 2 litrech bublinkový limonády(a to jsem vypila ve 2m mladšího
). a alkohol při kojení, jak píší ostatní, záleží na věku dítěte. ale max tak dvojku vína ![]()
Ono to i pro to dítě musí být neprijemne mama, středobod vesmíru smrdí alkoholem. Víc jak decku vína bych nepila, nnejsem asketa, ale když mám kojence, tak si snad nemusím blbnout hlavu a vydržím to.
Ja mam od vanoc rozpity rulandsky a od vcerejsla frisko… Si pripadam jak alkac teda.
@slavuska1 píše:
Mě už od prvního otěhotnní alkohol vůbec nechutná, takže pít nebudu…ale já mám oba kluky salámisty, ty na prdíky netrpěli ani po 2 litrech bublinkový limonády(a to jsem vypila ve 2m mladšího). a alkohol při kojení, jak píší ostatní, záleží na věku dítěte. ale max tak dvojku vína
Tak ono jsou taky prdíky po bublinkové limonádě nesmyslná fáma
protože prdíky mohou způsobit pouze látky přecházející do mlíka a to bublinky fakt nejsou… leda by měl člověk v prsu sifonovou bombičku ![]()
Zítra je Silvester pijete občas alkohol a kolik.
Když si dám dvě skleničky bublinek
nebude mít prdíky nebo co mám pít