Kojení + alkohol

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
31.12.12 00:22
@micelinka píše:
Jak často kojíš? Já si dávala bublinky už celkem brzy po narození malé. Mám doma alkohol tester, takže vím, jak rychle je to pryč. Po dvou skleničkách (cca 4 deci) mám 0,9 promile a pryč je to za 6 hodin. Malá na prdíky po sektu trpěla šíleně asi do 8.m.

Myslím, že vůbec nezáleží na tom, kolik alkoholu máš v krvi. V mléce může být i potom. Tělo se všemi odtékajícími tekutinami zbavuje jedů, takže bohužel i mlékem. Údajně se alkohol, kofein apod. z mléka po čase nějak vytratí, ale mechanismus nechápu a moc tomu něvěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
31.12.12 01:37
@ireeenka píše:
Myslím, že vůbec nezáleží na tom, kolik alkoholu máš v krvi. V mléce může být i potom. Tělo se všemi odtékajícími tekutinami zbavuje jedů, takže bohužel i mlékem. Údajně se alkohol, kofein apod. z mléka po čase nějak vytratí, ale mechanismus nechápu a moc tomu něvěřím.

pokud laktační poradkně všude tvrdí, že mléko se tvoří běhm sání dítěte. :nevim: tak pokud už alkohol není v krvi, nebude ani v mléce. :think: vytratí se tedy z krve pomocí enzymu alkoholdehydrogenázy - přemění se na acetaldehyd ( ale možná už píšu kraviny, mě se teď ještě určo nepřeměnil :P ) a ten se poté vyloučí ledvinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.12 02:22
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono jsou taky prdíky po bublinkové limonádě nesmyslná fáma :-) protože prdíky mohou způsobit pouze látky přecházející do mlíka a to bublinky fakt nejsou… leda by měl člověk v prsu sifonovou bombičku :mrgreen:

A nebo spíš po cukroví jsou prdíky D

• Citovat
  • Upravit
1767
31.12.12 08:27
@Lama Lama píše:
pokud laktační poradkně všude tvrdí, že mléko se tvoří běhm sání dítěte. :nevim: tak pokud už alkohol není v krvi, nebude ani v mléce. :think: vytratí se tedy z krve pomocí enzymu alkoholdehydrogenázy - přemění se na acetaldehyd ( ale možná už píšu kraviny, mě se teď ještě určo nepřeměnil :P ) a ten se poté vyloučí ledvinami.

No, během sání se tvoří, ale přece než začne sát, tak je v prsu zásoba, která se vytvořila od minule. Což vím určitě, protože když se kojení opozdí, prsa mi rostou a rostou až prasknou :) Takže když v té pauze piju, musí se dostat alkohol do mléka. Možná se vstřebá zpět, to fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
31.12.12 09:52
@Anonymní píše:
A nebo spíš po cukroví jsou prdíky D

Jojo, tomu bych věřila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
1.1.13 17:42

Mám dotaz. O víkendu jedeme na svatbu, budeme tam přes noc do neděle. Moje 7týdenní mimi mi bude hlídat mamka a bude ho krmit mým odstříkaným mlékem. normálně plně kojím. Zajímalo by mě jestli můžu vypít nějaký alkohol, bude vadit Když nebudu kojit jak budu mít nějaký alkohol v krvi? Nechci se tam zřídit, jen by mě zajímalo jakým způsobem se alkohol dostává do mléka? Jestli jak vypiju 2 sklenky vína další den v mm nic nebude??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huhuhuhuhuhuhu
3.1.13 15:28

nevím si rady

Ahoj maminky potřebuju radu…mám kamarádku která má 10 měsíční miminko které kojí u toho popíjí každý den alkohol.Ne tvrdej ale pivko tak 6 pivek denně, někdy méně…nebo 1 lahev vína. Jak to ovlivní dítko??co se mu stane??bude také opilé??nebo to je jen kuli prdíkům a návikovosti??

• Citovat
  • Upravit
9090
3.1.13 15:35
@huhuhuhuhuhuhu píše:
Ahoj maminky potřebuju radu…mám kamarádku která má 10 měsíční miminko které kojí u toho popíjí každý den alkohol.Ne tvrdej ale pivko tak 6 pivek denně, někdy méně…nebo 1 lahev vína. Jak to ovlivní dítko??co se mu stane??bude také opilé??nebo to je jen kuli prdíkům a návikovosti??

to je hnus tohle…být to moje „kamarádka“, tak už jsem ji dávno někde nahlásila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
3.1.13 15:55
@Verca1989 píše:
to je hnus tohle…být to moje „kamarádka“, tak už jsem ji dávno někde nahlásila..
řekne, že nekojí. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huhuhuhuhuhuhu
3.1.13 16:04

A co to teda udělá s dítětem??odpovězte na otázky ať jí to pak můžu ukázat dík :)já děti ještě nemám ale vím že až je budu mět tak pít rozhodně nebudu!!!ani tu jednu skleničku

• Citovat
  • Upravit
81500
3.1.13 16:26
@huhuhuhuhuhuhu píše:
A co to teda udělá s dítětem??odpovězte na otázky ať jí to pak můžu ukázat dík :)já děti ještě nemám ale vím že až je budu mět tak pít rozhodně nebudu!!!ani tu jednu skleničku

jak často kojí? kdy pije? vypije to naráz nebo během dne? Kolik váží? V mlíku je stejná koncentrace alkoholu jako u matky v krvi v době kojení.
Takže pokud večer nakojí, vypije litr vína a pak kojí v 8 ráno, má zbytkáč ani ne půl promile, takže v mléce nula nula prd, víc je alkoholu v kysaném mléku.
Jestli vypije na ex litr vína, váží 50 kg a jde kojit za hodinu poté, má 3,5 promile. I to je jako by ho krmila nealko pivem.
Zas úplně jiná situace je mimino, co se kojí pořád.
Takže spíš než kojení bych řešila jak se o dítě stará, tam bych spíš u alkoholičky viděla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.14 13:35

Anonym2

Ahoj holky, mám také otázku k tématu. Po dlouhé době mi včera přijela na návštěvu mamka, už jsem nikde nebyla víc než rok chtěla jsem si s ní zajít na skleničku vína. Nakonec jsem vypila od asi 8-11 hodin 1× 2dcl růžového, 1× 2dcl bílého a 1× vinný střik (tuším 1dcl). Nekojím, ale odsávám 3× denně mléko, malý vypije 2 dávky MM denně, zbytek UM. Ráno jsem odsála 160 ml a raději jsem to všechno vylila, bála jsem se, že tam ještě něco bude, ale teď před půl hodinou jsem odsála 90 ml a už bych mu to chtěla dát až bude zase chtít baštit. Tak mám otázku, jestli by tam byla možnost zbytkového alkoholu? Přece jen uplynulo od dopití posledního alkoholu 13 hodin a první odsávání jsem vylila, i když mi to opravdu bylo dost líto. :( A proto jsem se zařekla, že už nebudu pít, dokud nebude malý plně na UM.

• Citovat
  • Upravit
165
15.6.14 19:55

Ahoj, já myslím, že to množství, cos vypila, je úplně v pohodě. Klidně ho koj. Já mám 3m dítko, kojím plně, a občas si po posledním kojení kolem 20:30 dám 2 dcl vína nebo pivo, a občas když mám hlídání, jdem někam za kulturou adám si třeba 3 piva nebo 3× 2 dcl vína a pak kolem 4 ráno kojím, a dítko se chová normálně:-)

Když to není pravidelně a nějaké velké množství ( neopíjet se) proč ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
21.9.14 17:31

Ahoj holky, v kupovaném čokoládovém dezertu je likér, tedy trocha alkoholu. Myslíte, že se to dostane do mat. mléka? Manžel mi koupil něco dobrého, ale složení si nečetl v obchodě. Mám na to chuť, ale ten likér mě odrazuje :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.9.14 17:43

Tam toho bude nula nula prd. Já bych to neřešila. Já si hlídala alkohol tak v šestinedělí, po něm jsem si dala klidně i skleničku vína.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová