Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@micelinka píše:
Jak často kojíš? Já si dávala bublinky už celkem brzy po narození malé. Mám doma alkohol tester, takže vím, jak rychle je to pryč. Po dvou skleničkách (cca 4 deci) mám 0,9 promile a pryč je to za 6 hodin. Malá na prdíky po sektu trpěla šíleně asi do 8.m.
Myslím, že vůbec nezáleží na tom, kolik alkoholu máš v krvi. V mléce může být i potom. Tělo se všemi odtékajícími tekutinami zbavuje jedů, takže bohužel i mlékem. Údajně se alkohol, kofein apod. z mléka po čase nějak vytratí, ale mechanismus nechápu a moc tomu něvěřím.
@ireeenka píše:
Myslím, že vůbec nezáleží na tom, kolik alkoholu máš v krvi. V mléce může být i potom. Tělo se všemi odtékajícími tekutinami zbavuje jedů, takže bohužel i mlékem. Údajně se alkohol, kofein apod. z mléka po čase nějak vytratí, ale mechanismus nechápu a moc tomu něvěřím.
pokud laktační poradkně všude tvrdí, že mléko se tvoří běhm sání dítěte.
tak pokud už alkohol není v krvi, nebude ani v mléce.
vytratí se tedy z krve pomocí enzymu alkoholdehydrogenázy - přemění se na acetaldehyd ( ale možná už píšu kraviny, mě se teď ještě určo nepřeměnil
) a ten se poté vyloučí ledvinami.
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono jsou taky prdíky po bublinkové limonádě nesmyslná fámaprotože prdíky mohou způsobit pouze látky přecházející do mlíka a to bublinky fakt nejsou… leda by měl člověk v prsu sifonovou bombičku
A nebo spíš po cukroví jsou prdíky D
@Lama Lama píše:
pokud laktační poradkně všude tvrdí, že mléko se tvoří běhm sání dítěte.tak pokud už alkohol není v krvi, nebude ani v mléce.
vytratí se tedy z krve pomocí enzymu alkoholdehydrogenázy - přemění se na acetaldehyd ( ale možná už píšu kraviny, mě se teď ještě určo nepřeměnil
) a ten se poté vyloučí ledvinami.
No, během sání se tvoří, ale přece než začne sát, tak je v prsu zásoba, která se vytvořila od minule. Což vím určitě, protože když se kojení opozdí, prsa mi rostou a rostou až prasknou
Takže když v té pauze piju, musí se dostat alkohol do mléka. Možná se vstřebá zpět, to fakt nevím.
@Anonymní píše:
A nebo spíš po cukroví jsou prdíky D
Jojo, tomu bych věřila ![]()
Mám dotaz. O víkendu jedeme na svatbu, budeme tam přes noc do neděle. Moje 7týdenní mimi mi bude hlídat mamka a bude ho krmit mým odstříkaným mlékem. normálně plně kojím. Zajímalo by mě jestli můžu vypít nějaký alkohol, bude vadit Když nebudu kojit jak budu mít nějaký alkohol v krvi? Nechci se tam zřídit, jen by mě zajímalo jakým způsobem se alkohol dostává do mléka? Jestli jak vypiju 2 sklenky vína další den v mm nic nebude??? Děkuji
Ahoj maminky potřebuju radu…mám kamarádku která má 10 měsíční miminko které kojí u toho popíjí každý den alkohol.Ne tvrdej ale pivko tak 6 pivek denně, někdy méně…nebo 1 lahev vína. Jak to ovlivní dítko??co se mu stane??bude také opilé??nebo to je jen kuli prdíkům a návikovosti??
@huhuhuhuhuhuhu píše:
Ahoj maminky potřebuju radu…mám kamarádku která má 10 měsíční miminko které kojí u toho popíjí každý den alkohol.Ne tvrdej ale pivko tak 6 pivek denně, někdy méně…nebo 1 lahev vína. Jak to ovlivní dítko??co se mu stane??bude také opilé??nebo to je jen kuli prdíkům a návikovosti??
to je hnus tohle…být to moje „kamarádka“, tak už jsem ji dávno někde nahlásila..
@Verca1989 píše:řekne, že nekojí.
to je hnus tohle…být to moje „kamarádka“, tak už jsem ji dávno někde nahlásila..
A co to teda udělá s dítětem??odpovězte na otázky ať jí to pak můžu ukázat dík
já děti ještě nemám ale vím že až je budu mět tak pít rozhodně nebudu!!!ani tu jednu skleničku
@huhuhuhuhuhuhu píše:
A co to teda udělá s dítětem??odpovězte na otázky ať jí to pak můžu ukázat díkjá děti ještě nemám ale vím že až je budu mět tak pít rozhodně nebudu!!!ani tu jednu skleničku
jak často kojí? kdy pije? vypije to naráz nebo během dne? Kolik váží? V mlíku je stejná koncentrace alkoholu jako u matky v krvi v době kojení.
Takže pokud večer nakojí, vypije litr vína a pak kojí v 8 ráno, má zbytkáč ani ne půl promile, takže v mléce nula nula prd, víc je alkoholu v kysaném mléku.
Jestli vypije na ex litr vína, váží 50 kg a jde kojit za hodinu poté, má 3,5 promile. I to je jako by ho krmila nealko pivem.
Zas úplně jiná situace je mimino, co se kojí pořád.
Takže spíš než kojení bych řešila jak se o dítě stará, tam bych spíš u alkoholičky viděla problém.
Ahoj holky, mám také otázku k tématu. Po dlouhé době mi včera přijela na návštěvu mamka, už jsem nikde nebyla víc než rok chtěla jsem si s ní zajít na skleničku vína. Nakonec jsem vypila od asi 8-11 hodin 1× 2dcl růžového, 1× 2dcl bílého a 1× vinný střik (tuším 1dcl). Nekojím, ale odsávám 3× denně mléko, malý vypije 2 dávky MM denně, zbytek UM. Ráno jsem odsála 160 ml a raději jsem to všechno vylila, bála jsem se, že tam ještě něco bude, ale teď před půl hodinou jsem odsála 90 ml a už bych mu to chtěla dát až bude zase chtít baštit. Tak mám otázku, jestli by tam byla možnost zbytkového alkoholu? Přece jen uplynulo od dopití posledního alkoholu 13 hodin a první odsávání jsem vylila, i když mi to opravdu bylo dost líto.
A proto jsem se zařekla, že už nebudu pít, dokud nebude malý plně na UM.
Ahoj, já myslím, že to množství, cos vypila, je úplně v pohodě. Klidně ho koj. Já mám 3m dítko, kojím plně, a občas si po posledním kojení kolem 20:30 dám 2 dcl vína nebo pivo, a občas když mám hlídání, jdem někam za kulturou adám si třeba 3 piva nebo 3× 2 dcl vína a pak kolem 4 ráno kojím, a dítko se chová normálně:-)
Když to není pravidelně a nějaké velké množství ( neopíjet se) proč ne:-)
Ahoj holky, v kupovaném čokoládovém dezertu je likér, tedy trocha alkoholu. Myslíte, že se to dostane do mat. mléka? Manžel mi koupil něco dobrého, ale složení si nečetl v obchodě. Mám na to chuť, ale ten likér mě odrazuje ![]()
Tam toho bude nula nula prd. Já bych to neřešila. Já si hlídala alkohol tak v šestinedělí, po něm jsem si dala klidně i skleničku vína.