Nejspíš jsem dokojila :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
31.12.12 17:19

Tady je odkaz na alternativní dokrm, na prvním obrazku je hadicka napojena na strikacku, což je taky dobrý způsob jak se rozkojit, jen si budeš muset pořídit třeba 2 stříkačky, záleží na tom kolik malá vypije ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1449
31.12.12 17:27

Draha, prso neni kybl ktery vyprazdnis a konec, a jediny zpusob jak prestat kojit je prestat kojit. Davej male zuzlat i pres den, nejlip nad ranem kolem ctvrte, to je nejvyssi hladina prolaktinu v krvi. Kojici caj mas? Ten sackovy bylinkovy je super, zadne obarvene navonene granule.
Moje mala ma 7 tydnu a mezi 2-5 tydnem jsme davali pul na pul MM a UM, nemela jsem moc mlika a davala jsem ji i odstrikane. Ted z flasky vubec nechce, ani MM, natoz UM, a kojim plne. A hlavne se nestresuj, prinejhorsim bude dcerka na UM, nic horsiho se stat nemuze. Jsem si pomerne jista ze se jeste rozkojis :kytka: nejvic fakt delaji nervy. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
31.12.12 17:35

Hlavně se nenervuj a netrap se! V klidu dokrmuj a vedle toho zkoušej to, co psaly holky, jakmile budeš uzlíček nervů je všechno v háji. Mysli jenom na sebe a na miminko a rozmazluj se. A i kdyby to nakonec nevyšlo tak to není konec světa, malinký je na UM evidentně dobře a to je nejdůležitější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
31.12.12 17:44
@fiali píše:
Hlavně se nenervuj a netrap se! V klidu dokrmuj a vedle toho zkoušej to, co psaly holky, jakmile budeš uzlíček nervů je všechno v háji. Mysli jenom na sebe a na miminko a rozmazluj se. A i kdyby to nakonec nevyšlo tak to není konec světa, malinký je na UM evidentně dobře a to je nejdůležitější :hug:

jj svatá pravda…já se bohužel po císaři nerozkojila, a mrzí mě to ale na druhou stranu když vidím jak je Barča spokojená, jak krásně prospívá…spinká celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
31.12.12 17:59
@Pce píše:
jj svatá pravda…já se bohužel po císaři nerozkojila, a mrzí mě to ale na druhou stranu když vidím jak je Barča spokojená, jak krásně prospívá…spinká celou noc…

to je jasný, když to nejde tak to nejde, přece se kvůli tomu nezblázníme a dítě neumře hlady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
31.12.12 18:00
@fiali píše:
to je jasný, když to nejde tak to nejde, přece se kvůli tomu nezblázníme a dítě neumře hlady ;)

no přesně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.12 18:11

Holky děkuju moc všem :hug:.Jsem zase úplně na měko, jak moc jste mi pomohly…Určitě to nevzdám a vyzkouším vaše rady! Děkuju moc moc a moc, hned je mi o 100% líp a mám víc chuti do všeho :dance:.Všem přeji krásný nový rok a jdu na to… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
31.12.12 18:12
@Anonymní píše:
Holky děkuju moc všem :hug:.Jsem zase úplně na měko, jak moc jste mi pomohly…Určitě to nevzdám a vyzkouším vaše rady! Děkuju moc moc a moc, hned je mi o 100% líp a mám víc chuti do všeho :dance:.Všem přeji krásný nový rok a jdu na to… :kytka:

Však od toho ty diskuze jsou…držím pěsti, určo se povede neboj a hlavně klííííííd :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
31.12.12 18:22

Hlavně vydrž, může to chvíli trvat. Jinak už vše ostatní bylo napsáno. Na bolavé bradavky jsou dobré Silverette Léčivé kloboučky. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
31.12.12 18:24
@Anonymní píše:
Holky děkuju moc všem :hug:.Jsem zase úplně na měko, jak moc jste mi pomohly…Určitě to nevzdám a vyzkouším vaše rady! Děkuju moc moc a moc, hned je mi o 100% líp a mám víc chuti do všeho :dance:.Všem přeji krásný nový rok a jdu na to… :kytka:

Ahojky, jsem laktační poradkyně, pracuji i na projektu kojení adoptivních dětí, kde kojí i maminky, co nikdy nerodily, Tvá situace je v tomto že jsi porodila snazší. Jen prosím, napiš mi do vzkazů - jestli budeš chtít - určitě máš velikou šanci se rozkojit, může to pár dní - týdnů trvat, ale krásně to půjde, ničeho se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
31.12.12 18:41

V porodnici se mi nerozjela laktace, malý byl krmený UM. Jelikož jsem chtěla strašně kojit, vybodla jsem se na UM a jenom přikládala. Dítko bylo prakticky celý den u prsa. Do tří týdnů od porodu jsem krásně kojila a vydrželo nám to až do 8 měsíců, kdy se syn sám odstavil. Pocit plnosti prsou a to, kolik odstříkáš, není směrodatné. Já osobně jsem nikdy nezažila, že bych měla prsa „jako melouny“ a vždycky jsem odstříkala tak maximálně 50 ml. A přitom syn přibíral 1,5-2 kg měsíčně. :)

Takže určitě není nic ztraceno, chce to jen trpělivost a hlavně žádné nervy, jak už tu bylo řečeno. Já sama jsem pozorovala, že se mlíko začalo dělat až ve chvíli, kdy jsem se hodila úplně do klidu. Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
31.12.12 18:44

Tak já mladšího měla taky se žloutenkou, mám větší bradavky, nebyl schopný se přisát. Nakonec jsem měla malého na flašce (Calma pro kojený děti) plně asi od 14 dnů do měsíce a půl – částečně odstříkané mléko + UM. Pak jsem to zkusila a ono to šlo. Dokrmovala pouze UM, odstříkávat jsem nestíhala, pak jsem postupně ubírala dávky, až jsem to jednou zkusila bez, sice jsem pak kojila co hodinu, tenhle stav trval pár dní, ale teď už kojím normálně a plně + příkrmy! Ten přechodnej stav trval asi 3 týdny.
Zkus si najít pár dní, kdy budete mít jen pro sebe, zkus jen kojit, třeba i co půl hodiny a v nouzi největší dát UM. Hlavně čím víc se budeš stresovat tím, že nekojit, tím to pujde hůř. Hoď se do klidu, to vám jedině prospěje a i kdyby jsi nekojila, svět se nezboří, i na UM stravě dítě může být spokojený.

Držím pěsti :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
31.12.12 18:55

Zakladatelko prošla jsem si tak trochu peklem s kojením.

Teď je synovi přes 3 měsíce a už mi to ani nepřijde kojím plně a to co 2 hodiny vždy 5-10 minut.

Určitě přikládej, přikládej a přikládej. Klidně co hodinu, nebo aspoň před každým krmením. A jak holky píší hlavně v noci. A když malá se sama neprobudí aspoň odstříkej v noci.

Jinak pomáhají homeopatika
RICINUS COMMUNIS 5 CH
a kojící čaj od Lerosu - pozor ne BIO. Je takový fialový, ze začátku jsem úplně cítila jak se mi po něm nalívají prsa.

Já jsem to dělala tak, že jsem malému vždy dala napít, pak jsem odsála. Pokud malý chtěl ještě, dostal odstříkané MM z minula, případně když nebylo dost odstříkáno dávala jsem Sunar.
Lahvičku jsem používla tuto:
 http://www.medela.cz/…ty/calma.php

Jeden čas to ani nešlo protože jsem měla pocit, že chce jíst furt a že mléka je stále málo. Začala jsem vážit, taky mi moc nepřibíral. A díky tomu jsem zjistila, že někdy jen dudlá prso a nejí a kdy jí. A že některá jídla jí málo třeba jen 10-30 ml a jiná zas hodně 80-100 ml.

Teď ve 3 měsích už samozřejmě nevážím a asi jí trochu míń než by musel, protože přibírá tak 80-100 gr týdně, ale přibírá stabilně a mléka mám dost.

Jinak pro rozkojení jsem odsávala durch 14 dní KAŽDÉ KOJENÍ do sucha i kdyby to měl být 1 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
31.12.12 18:58
@Anonymní píše:
@petrul :kytka: Chytá se právě moc hezky, až mi z toho ukápla slzička jak je šikovná a nezatratila maminky prso…akorát jak z něj nic neteče, tak pak už jen dumlá a usíná u toho :think:

Taky když bylo málo mléka mi malý usínal. Já myslela, že třeba i něco vypije a on nevypil prakticky nic… a pak se naučil, že saje chvilinku a pak spal, jak byl vyčerpaný.

Pak už i mléko teklo, ale on se napil vždy jen trošku. Ale vydržela jsem přikládala a přikládala a opravdu snažila co nejvíc dokrmovat tím odstříkaným. A podalo se to.
Teď paradoxně mi lahev odmítá a jí jedině z prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
31.12.12 19:03

Jak holky radí abys měla malou na prsu dlouho… Já bych to nedělala. Zkoušej to často, ale nech jí tak 10-15 minut max. Protože jinak ti zas dorasí ty bradavky. Já to měla 2×. Teda nedošlo to tak daleko, že bych blouznila ani ATB nebyla nutná. Ale 2× 3 dny zaražené mléko, teploty, bolest jak sviň. A ty bradavky mě bolí občas doteď, ale už to není do krve.

Navíc se mi malej naučil, že si cucne vždy tak by jedl co 20 minut a to dobrý není.

Já jsem kojila striktně co 2 hodiny, nebo případně, když řval moc co hodinu a půl.
On jinak pak zas bleje.

Naopak jsem ho učila aby pil efektivně, když jsem viděla, že mléko celkem je, ale on se stejně nenapije pořádně.
No takže jsem kojila 5-8 minut z jednoho prsa v poloze madony, pak druhé prso to stejné, pak zpět první prso ale poloha fotbalisty a pak ještě druhé prso stejně. Pak zvážit a případně dokrmit z lahvičky.

Kojila jsem i tak hodinu. Ale jednak si odříhl mezi jednotlivými polohami a druha jsem neměla zničená prsa.

Zase i teď občas chce jíst třeba po 30 minutách od jídla a to nepodporuju on by pak blinkal.

Příspěvek upraven 31.12.12 v 19:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna