Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prodělala jsem zánět prsu s následným vyjmutím hnisavého ložiska, prso už je téměř zdrávo, ale malej mi ho odmítá. Máte někdo zkušenost s tím, jak ho přimět k opětovnému sání? Děkuji za každou radu.
@esteelauder píše:
Ahoj, prodělala jsem zánět prsu s následným vyjmutím hnisavého ložiska, prso už je téměř zdrávo, ale malej mi ho odmítá. Máte někdo zkušenost s tím, jak ho přimět k opětovnému sání? Děkuji za každou radu.
Já to mám jen zprostředkovaně, pár dní to může trvat, zkuz to prso odsávat a přikládat a pak nakojit z druhého. Za pár dní by se to mělo srovnat.
Mela jsem neco podobneho. Chce to hlavne trpelivost a Tvou psychickou pohodu. Prikladat k obema prsum, odsavat. Me se bohuzel stalo to, ze mi po zanetu zmizelo mleko napred z postihnuteho prsu a pak i ve druhem… Takze radim nenasilne to zkouset porad dokolecka… Ja napred zkousela prilozit k postizenemu prsu a potom jsem „dokojila“ ze zdraveho… Muze to podle me trvat i nekolik dni, nez se malej zase chytne. Hlavne se neboj, ze by mel treba malo mlicka… Ja uz malem zacala dokrmovat UM, protoze jsem se bala, ze ma hlad… Pri nejhorsim se da plne kojit i z jednoho prsa. Kamaradka takhle odkojila holcicku az do zacatku prikrmu… Drzim pesti ![]()